Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Libia şi Qatar au semnat un acord de cooperare în domeniul securităţii

Global Look Press
qatar

Libia şi Qatar, care au strâns legăturile în ultimul timp, au semnat luni la Doha un acord de cooperare în domeniul securităţii, al cărui conţinut nu a fost dezvăluit, a relatat agenţia oficială de presă a Qatarului, QNA, potrivit AFP.

Intrată în haos după căderea regimului lui Muammar Gaddafi în 2011, Libia este divizată între două puteri rivale: Guvernul de uniune naţională (GNA, recunoscut de ONU şi cu sediul la Tripoli) condus de Fayez Serraj, şi autorităţile din est aliate cu mareşalul Khalifa Haftar, potrivit agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV Ascensiune pe bază de familie în Guvernul Orban! În doar câteva luni, de la firmele mamei, a ajuns la Ministerul Muncii, candidat la Primărie, iar acum la Camera Deputaților!

Qatarul şi aliatul său regional Turcia sprijină GNA, în timp ce forţele din est conduse de mareşalul Haftar sunt susţinute de Emiratele Arabe Unite, Egipt şi Rusia.

Haftar a condamnat imediat acordul de la Doha, semnat în prezenţa ministrului de interne al GNA, Fathi Bashagha, şi a omologului său din Qatar, şeicul Khaled bin Khalifa bin Abdel Aziz Al-Thani.

Acordul vizează 'ameliorarea cooperării în sectorul de securitate', a adăugat QNA.

Citește și: Dezvăluire-bombă a lui Gheorghe Piperea! Cum face bani doctorul Virgil Musta din testarea pentru Covid

Semnarea acordului intervine la trei zile după anunţarea de către ONU, la Geneva, a unei încetări 'permanente' a focului între cele două tabere rivale din Libia.

Acordul este menit să aşeze Libia pe calea unei soluţii politice, dar punerea sa în aplicare se anunţă complexă, dată fiind multitudinea de grupări armate şi de susţineri externe pentru părţile rivale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.