Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider al coaliţiei de guvernare, anunţ sumbru pentru bugetari: 'Există spaţiu pentru reduceri'

rectificare bugetara

Secretarul general al ALDE, Daniel Chiţoiu, a declarat vineri, la Bistriţa, că instituţiile publice au un număr supradimensionat de angajaţi şi că există spaţiu pentru efectuarea unor reduceri de personal.

"Sunt foarte multe instituţii publice care au un număr supradimensionat de personal şi interesul nostru este de a menţine actuala decizie a Guvernului de a nu mai face angajări decât acolo unde există strictul necesar şi acolo de unde pleacă persoane din sistemul public şi este obligatorie încadrarea pe posturile respective, că nu se poate desfăşura activitatea", a spus Chiţoiu, potrivit Agerpres.

Vezi şi: Tensiuni în Catalonia: Şeful poliţiei a fost demis. Zeci de mii de poliţişti trimişi în regiune

Rugat să dea exemple de instituţii publice unde personalul este supradimensionat, Chiţoiu a spus că situaţia se regăseşte în toate instituţiile bugetare. 

"Toate instituţiile publice (au un număr supradimensionat de personal - n..r). Dacă mergem în orice instituţie publică la nivel central, vă spun eu că, din 100 de angajaţi, efectiv nu muncesc mai mult de 60-70. Restul, pe internet. Deci există spaţiu de reducere a numărului de personal în orice instituţie. Trebuie făcut un audit de către fiecare ordonator principal de credite pe instituţiile centrale şi din subordine şi în mod cert se poate reduce numărul de personal din instituţiile bugetare", a precizat liderul ALDE. 

Daniel Chiţoiu este de părere că ar trebui limitate sau reduse cheltuielile de personal în sistemul bugetar, iar sumele economisite să fie redirecţionate către investiţii.

Vezi şi: E OFICIAL: Vin refugiaţii sirieni în România. Care este cota pentru 2018

O altă sursă de economisire ar fi, în opinia secretarului general al ALDE, achiziţiile centralizate în domeniul cheltuielilor materiale. 

"Sper ca Guvernul să fie în măsură, anul viitor, să poată să facă achiziţii centralizate, mai ales la nivelul ordonatorilor de credite care au şi structuri în teritoriu, pentru că nu poţi să faci achiziţii de acelaşi tip de mijloc fix sau obiect de inventar la preţuri diferite în judeţe diferite", este de părere Chiţoiu. 

Secretarul general al ALDE a participat vineri, la Bistriţa, la o întâlnire cu filialele din regiunea de nord-vest, având ca temă evaluarea politică şi administrativă a acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.