Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider cu vechime în PNL, executat voalat

pnl

Şedinţele PNL din teritoriu, în care se stabilesc candidaţii pentru alegerile locale, se lasă şi cu unele surprize.  Joi seara, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor şi al PNL Bihor, Cornel Popa, a fost scos din "schemă" de tabăra noului secretar general al PNL, Ilie Bolojan (primarul Oradiei) şi trimis pe listele pentru Parlamentul, unde a mai avut trei mandate în perioada 2000-2012.

Noul tandem pentru primăria Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor este Ilie Bolojan - Mircea Mălan, acesta din urmă fiind actualul secund al lui Bolojan la Primăria Oradea. Oficial, Cornel Popa s-a retras de bună voie, însă potrivit unor surse politice acesta a fost convins că nu mai are susţinerea necesară într-o discuţie cu secretarul general Ilie Bolojan şi copreşedintele Vasile Blaga.

"Azi, 28.01.2016, în şedinta Comitetului Judeţean Executiv, în condiţiile în care Dl. Popa Cornel - Copreşedinte PNL Bihor, şi-a exprimat intenţia de a candida pentru un mandat de parlamentar, a avut loc desemnarea candidatului la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor în persoana Dlui Mălan Mircea precum şi a candidatului la funcţia de primar al municipiului Oradea în persoana Dlui Bolojan Ilie. Cele două candidaturi urmează a fi validate în prima şedinţă a Biroului Politic Naţional al PNL", se arată într-un comunicat al PNL.

Candidatura mai puţin cunoscutului Mălan ar putea fi o surpriză având în vedere că PNL Bihor avea nevoie de o "locomotivă" pentru a obţine un scor cât mai bun pe lista la Consiliul Judeţean. Sunt cunoscute însă contrele dintre Bolojan şi Popa din ultimii patru ani, izvorâte din viziuni diferite cu privire la dezvoltarea judeţului şi a municipiului Oradea. În aceste condiţii, cu sprijin de la "centru" şi cu susţinerea foştilor PDL-işti din judeţ, Ilie Bolojan reuşeşte să-mi impună voinţa, iar lui Cornel Popa i s-a promis prima poziţie pe lista pentru Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.