Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu: 'La Biroul permanent al Camerei am asistat la un nou abuz fără precedent'

Libertatea.ro
Ionuț Moșteanu

Liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, a acuzat marţi "un nou abuz" care a avut loc la Biroul permanent al Camerei, "unde PNL şi PSD şi-au dat mâna pentru încălcarea regulamentului şi a Constituţiei".

"La Biroul permanent al Camerei Deputaţilor am asistat la un nou abuz fără precedent. Astăzi, domnul Orban a plecat şi i-a lăsat atribuţiile vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, domnul Roman. Domnul Roman a suplimentat ordinea de zi a Biroului permanent şi a cerut introducerea unui nou punct la final şi anume un vot pe o opinie care trebuie trimisă la CCR, a Camerei Deputaţilor, în acest conflict între Guvern şi Parlament. Ei, bine, hârtia asta ne-a fost pusă pe masă, este o hârtie care n-are niciun număr de intrare la Camera Deputaţilor, e o hârtie de la Senat, e o hârtie de pe stradă. Şi i-am atras atenţia domnului Roman, care conducea şedinţa, că încalcă grav Regulamentul", a declarat Moşteanu, la finalul şedinţei Biroului permanent.

Potrivit acestuia, "nu poţi să ceri un vot sau o dezbatere în Biroul permanent pe o hârtie de pe stradă".

"N-au fost în stare să spună cine, unde a trimis hârtia asta şi cum a ajuns la Biroul permanent. Pur şi simplu prin prietenii domnului Roman din PNL, de la Senat, a ajuns hârtia asta pe masa noastră. Acum, din punct de vedere regulamentar, Regulamentul este clar. Dacă domnul Roman vrea să trimită punct de vedere la CCR, ţinând cont că are delegate atribuţiile astăzi de către domnul Orban, poate să trimită orice punct de vedere. (...) În schimb i-am cerut ca, pentru a fi conformi şi în spiritul legilor şi al Constituţiei, să trimită acest punct de vedere la Comisia de constituţionalitate sau la Comisia juridică, să avem un punct de vedere al colegilor noştri jurişti şi apoi să dăm eventual un vot în Biroul permanent. A pus la vot, însă PSD cu PNL şi-au mâna din nou pentru a încălca în picioare regulamentele şi Constituţia, au respins cererea noastră de a trimite această hârtie venită de pe stradă la Comisia juridică, mai aveam termen până mâine. (...) Şi au dat un vot pe total pe lângă Regulament, au forţat un vot în Biroul permanent pe acest document care ne-a fost pus pe masă în timpul şedinţei", a arătat Moşteanu.

În opinia sa, "astfel de lucruri nu făceau nici Dragnea cu Iordache în vremuri de tristă amintire pentru Parlament".

"Tot acest joc în care PSD s-a încolonat în spatele PNL - trebuie să explice de ce şi cine i-a pus să facă asta - este pentru a-l proteja pe Florin Cîţu până la congres. Restul sunt tertipuri şi abuzuri de două săptămâni încoace. (...) Aşa cum arată şi regulamentul Curţii, aşa cum arată cutumele, aşa cum arată jurisprudenţa CCR, preşedinţii sunt singurii care trimit astfel de puncte de vedere. Eu le cer şi doamnei Anca Dragu, şi domnului Orban, dacă nu trimite domnul Roman astăzi această hârtie către CCR, să trimită puncte de vedere prin care să protejeze această instituţie şi să arate că au respect pentru Parlament şi pentru Constituţie", a adăugat deputatul USR PLUS, relatează agerpres.ro.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a luat decizia de a-şi însuşi punctul de vedere exprimat de Comisia de constituţionalitate a Senatului, favorabil Guvernului, în privinţa sesizării la CCR privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională pe tema moţiunii de cenzură a USR PLUS şi AUR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.