Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul mondial al berii a vândut o parte din afacere: A obținut, de la japonezi, 11 miliarde de dolari

bere

Anheuser-Busch InBev, producătorul numărul unu de bere la nivel mondial, şi-a vândut operaţiunile din Australia grupului nipon Asahi, pentru 11 miliarde de dolari, şi a anunţat că ar putea relua listarea afacerii sale din regiunea Asia-Pacific, amânată din cauza condiţiilor nefavorabile de pe piaţă, transmite Reuters.

Vânzarea diviziei din Australia va ajuta AB InBev să-şi accelerate expansiunea pe alte pieţe în creştere rapidă, din regiune şi din lume. Tranzacţia ar urma să se finalizeze în primul trimestru din 2020 şi va ajuta la reducerea datoriei, se arată într-un comunicat al companiei belgiene, informează agerpres.ro.

Citește și: Mega surpriză pentru Ion Țiriac! Cadou imens pentru acesta: Ii cedez gratuit pachetul majoritar de acțiuni

Este cea mai mare tranzacţie realizată vreodată de Asahi şi va permite grupului nipon să devină al treilea producător global de bere, după AB InBev şi Heineken, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Acordul vine la doar o săptămâna după ce AB InBev informase că nu va merge mai departe cu planificata listare la Bursa de la Hong Kong a afacerii sale din regiunea Asia-Pacific - Budweiser Brewing Company APAC Ltd - în ceea ce ar fi fost cea mai mare Ofertă Publică Iniţială (IPO) din acest an. Listarea ar fi ajutat la reducerea datoriilor AB InBev, care au crescut exploziv în 2016 ca urmare a preluării rivalului SABMiller pentru 104 miliarde de dolari, o tranzacţie care a creat un gigant care domină 30% din piaţa mondială a berii.

Citește și: Traian Băsescu, declarație bombă: Iohannis i-a păcălit pe români

Sursele au explicat că de câteva luni Asahi şi-a exprimat interesul pentru achiziţionarea diviziei din Australia a AB InBev dar discuţiile s-au finalizat numai după renunţarea de către compania belgiană a listării afacerii sale din regiunea Asia-Pacific.

"AB InBev a reluat rapid negocierile cu Asahi deoarece a realizat că poate obţine aproximativ aceeaşi sumă ca în urma Ofertei Publice Iniţiale. Discuţiile au avut loc la Londra şi Hong Kong", au adăugat sursele.

Citește și: Detalii despre soția lui Călin Popescu Tăriceanu! Cât încasează aceasta,dar și ce cadouri i-a facut soțul

Încă există argumente pentru listare, acum excluzând divizia din Australia, dacă se va obţine "o valoare corectă", se arată într-un comunicat al AB InBev.

La finalul lui 2018 datoria totală a AB InBev se ridica la 102,5 miliarde de dolari.

Citește și: Unul dintre giganții operatorilor de telefonie mobilă taie în carne vie! Concedieri pe bandă rulantă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.