Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul TDL, atac pe tema tarifelor RCA

TDL

Joi, 4 decembrie 2014, președintele Organizației de Tineret a Partidului Democrat Liberal, Sorin Moldovan, a adresat o scrisoare deschisă președintelui Autorității de Supraveghere Financiară, Mișu Negrițoiu.

În cuprinsul scrisorii deschise, Sorin Moldovan îi cere lui Mișu Negrițoiu să anuleze normele adoptate în luna noiembrie 2014 care au încurajat societățile de asigurări să majoreze inexplicabil tarifele la asigurarile RCA.

Vă prezentăm mai jos și atașat textul integral al scrisorii.

"Scrisoare deschisă adresată domnului Mişu Negriţoiu, Președintele Autoritătii de Supraveghere Financiară

Stimate domnule Preşedinte,

Tineretul Democrat Liberal vă aduce la cunostință că dumneavoastră reprezentaţi interesele a peste 5 milioane de asigurați și nu ale unor companii de asigurări. Prin urmare, solicităm Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară să țină cont de misiunea și rolul pe care le are, respectiv acela de a supraveghea și apăra drepturile asiguraților.

Conform datelor statistice europene, din pacate, tinerii din România trebuie să plătească pentru asigurarea obligatorie RCA de 5 ori mai mult decât restul persoanelor adulte din România, de 3 ori mai mult față de nemți, respectiv de 2 ori mai mult față de britanici. În prezent, tinerii se confruntă cu un șomaj ridicat, cu o lipsă de perspective, precum și cu lipsa de instrumente de sprijin din partea autorităților statului, motiv pentru care creșterea polițelor RCA reflectă o îndatorare crescută. Creșterea prețului plătit la polițe, mai ales de către tineri, este pusă pe seama creșterii daunelor.

În mod contrar, statisticile arată că în prima jumatate a anului 2014, numărul dosarelor de daună avizate în baza unei polițe RCA a fost de 135.962 (în scădere cu 14% față de 30 iunie 2013), iar numarul dosarelor de daună plătite a fost de 146.197 (în scădere cu 9% față de primul semestru 2013).

Ținând cont de cele menționate mai sus, solicităm consiliului ASF (plătit din bani publici) să ne raspundă de ce trebuie să plătească tinerii din România așa de mult pentru o poliță RCA, indiferent de anul în care au obținut permisul de conducere și chiar și în cazul în care nu au fost implicați în niciun eveniment rutier? Cum apărați dumneavoastră (și rudele dvs.) domnilor cu salarii fabuloase de la ASF, drepturile noastre, ale tinerilor asigurați? De ce persecutați tânăra generație?

Vă solicit să vă gândiți responsabil la tinerii din România, să anulați normele adoptate în luna noiembrie 2014 care au încurajat societățile de asigurări să majoreze inexplicabil tarifele la asigurările RCA, după care să vă depuneți mandatul."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.