Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liiceanu o vede pe Kovesi în fruntea României: 'Ar fi cel mai bun președinte'! De ce ar fi votată șefa DNA la alegerile din 2019

Inquam Photos/ Octav Ganea
Laura Codruta Kovesi

Gabriel Liiceanu a declarat în timpul emisiunii "În fața ta” de la Digi24, că Laura Codruța Kovesi, ar putea fi un bun candidat la alegerile prezidențiale. "Bănuiesc că ar fi cel mai bun președinte”, este de părere Liiceanu.

- Este doamna Kovesi prezidențiabilă?

- Din plin. Deci v-am răspuns, intrând în scenariul întrebării dvs simple și provocatoare. Da. M-am gândit cum ar arăta România cu un asemenea om care prin comportamentul ei devine aproape o abstracție de slujire. Este slujirea.

Citește și: Ponta face acuzații INCENDIARE la adresa DNA: 'O să vă aduc oameni care au fost scoși din arest și cărora li s-a spus să scrie ceva de Ponta ca să scape'

Totdeauna am visat ca oamenii care ne reprezintă, aleși de noi și care sunt chemați să ne slujească, sunt slujitorii nostri, am obosit să spun asta, cum ar fi să apară un om care să fie slujirea pură. Eu nu cred că vrea ceva pentru ea. Este un om format în sosul justiției, care spune: legea, legea, legea.

E un om care spune: "trebuie să slujesc țara, cetățenii”. Nu doar spune, face asta, pentru că toți spun: noi, România, patria. Și fac exact opusul. Toată viața lor politică e făcută ca să acumuleze bunuri și să fure. Ea e exact opusul. Sigur că aș vrea.”

Întrebat dacă, în opinia lui, Kovesi, deși nu este interesată de politică, ar fi un președinte mai bun decât Klaus Iohannis, Gabriel Liiceanu a spus că șefa DNA ar avea un mare atu - profesionalismul -, adăugând că e bine să ai un președinte care cunoaște bine legile și care are ca principal imperativ domnia legii.

Citește și: Victor Ponta acuză o înțelegere între Liviu Dragnea și Laura Codruța Kovesi: Ce se va întâmpla cu dosarele șefului PSD

"Avem hiba asta (coruptia), dar mulți au ales corupți în funcții publice. Ar vota-o românii pe dna Kovesi?

Gabriel Liiceanu: În măsura în care 42% din români sunt analfabeți funcțional, evident că manipularea lor are efect pe termen lung. Ei nu vor fi capabili să distingă cine le face binele de cine le face răul. Ca dovada că aleg mereu, s-a ajuns la un Parlament majoritar făcut din oameni pe care îi știm, fără să-și dea seama că și-au ales răul, nu binele. Nu știu să răspund. Nu-mi dau seama în clipa de față într-adevar dacă ar exista o masă critică suficientă ca să voteze o salvare.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.