Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Linie telefonică destinată comunicării dintre medici și rudele bolnavilor COVID-19, în Sibiu

vorbit telefon

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu pun la dispoziția rudelor bolnavilor COVID-19 internați o nouă linie telefonică, unde pot suna să afle despre starea pacienților, între anumite intervale orare, anunță MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, Decebal Todăriță, a declarat, marți, că în contextul pandemic actual, în care comunicarea cu aparținătorii este îngreunată de programul foarte aglomerat al medicilor, care trebuie să consulte și să trateze pacienții, spitalul a elaborat o procedură privind modalitatea de comunicare cu aparținătorii în perioadele de carantină.

Citeste si: VIDEO - Tulburări puternice în Armenia, după capitularea rușinoasă: Președintele Parlamentului a fost SNOPIT în bătaie

„Conform acestei proceduri, SCJU Sibiu pune la dispoziția aparținătorilor desemnați ai pacienților cu Covid-19, pe lângă numărul de telefon fix al secției Clinice Boli Infecțioase, care era disponibil si până acum (0269.215.050 interior 250) un număr de telefon suplimentar – 0754.060.923- unde aparținătorii vor putea suna zilnic între orele 14.00-17.00. Aceste numere vor fi afișate și pe pagina web a spitalului precum și în cadrul spitalului, în locuri vizibile”, spune Todăriță.

De asemenea, comunicarea cu pacienții se realizează și în cadrul Secției de Anestezie și Terapie Intensivă, de unde aparținătorii desemnați pot afla informații despre starea pacienților Covid pozitiv zilnic, între orele 13.00 – 14.00, la numărul de telefon al spitalului, de unde Centrala le va face legătura la interioarele ATI, 196 și/sau 524.

„Prin aceste măsuri sperăm să eficientizăm procesul de comunicare cu aparținătorii și vom monitoriza atent evoluția situației”, mai spune Todăriță.

Citeste si: FOTO-VIDEO Rusia trimite armament greu și oficial aproape 2.000 de soldați în Nagorno-Karabakh: rolul Kremlinului în zonă

Marți, din cele 177 de paturi destinate bolnavilor COVID-19, în Spitalul Clinic Județean de Urgență, nu mai era niciunul liber.

Județul Sibiu este pentru a doua zi consecutiv în top în ceea ce privește rata de infectare, marți fiind de aproape 7 la mie, în vreme ce rata de incidență în municipiul Sibiu este de aproape 11 la mie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.