Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE - Mitingul PSD împotriva abuzurilor din Piața Victoriei s-a încheiat / FOTO & VIDEO

Inquam Photos/ Octav Ganea
protest vedere de sus

UPDATE: 22.15 - Mitingul PSD împotriva abuzurilor din Piața Victoriei s-a încheiat

UPDATE 22.10 - În Piața Victoriei se cântă imnul național și Oda bucuriei

UPDATE 21.35 - Liderul PSD, Liviu Dragnea, se adresează mulțimii din Piața Victoriei

Liviu Dragnea le-a explicat protestatarilor din Piața Victoriei ce înseamnă statul paralel

Liviu Dragnea, discurs INCENDIAR: atacuri la Kovesi şi Rareş Bogdan, în Piaţa Victorei

Liviu Dragnea s-a dezlănțuit la adresa lui Iohannis: 'Are probleme la ochi sau la dosar'. Atac dur la adresa lui Ludovic Orban

Liviu Dragnea, la mitingul PSD: 'Suntem îndemnați, șantajați să depunem denunțuri împotriva colegilor'

UPDATE: 21.30 -

Premierul Viorica Dăncilă, citind de pe foi, în Piața Victoriei: 'Abuzurile din justiție trebuie oprite'

UPDATE: 21.15 - Ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu a luat cuvântul, spunând că a venit în fața oamenilor pentru a demasca statul paralel.

"Prezenţa voastră aici demască un sistem care este obişnuit să lucreze cu manipulare, cu cătuşe, cu violenţă şi dumneavoastră astăzi arătaţi aici că statul paralel nu mai poate minţi la nesfârşit", a declarat Lia Olguţa Vasilescu, în discursul său adresat protestatarilor. 

Ea a precizat că statul paralel "are un chip". "În spatele lui se ascund securişti care te interceptează ilegal, se ascund procurori care falsifică probe, jurnalişti care mint", a mai spus Vasilescu.

UPDATE: 20.58: Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, le-a transmis susținătorilor din Piața Victoriei că este mândru de ei. El a afirmat sâmbătă, la mitingul PSD-ALDE din Piaţa Victoriei, că în prezent în România există "o democraţie controlată", "statul paralel" fiind omniprezent în politică, în economie, în mass-media şi în justiţie. 

"Trăim, din păcate, (...) într-o democraţie controlată de peste zece ani şi, cu precădere, după ultimele alegeri prezidenţiale din 2014. Ne luptăm cu un fenomen - (...) statul paralel, omniprezent în politică, în economie, în mass-media şi în justiţie", a mai afirmat Tăriceanu.

UPDATE: 20.50 A urmat Liviu Pleșoianu, care a scandat împotriva lui Kovesi și Iohannis.

UPDATE: 20.40 - Primarul Capitalei Gabriela Firea este primul lider PSD care ia cuvântul în Piața Victoriei

În discursul care a deschis manifestarea, primarul general i-a întrebat pe participanţi dacă au venit de bună voie sau au fost ameninţaţi de cineva. 

"În an Centenar ne întâlnim să ne apărăm (....) dreptul nostru de fi liberi în această ţară. Da, am ajuns să ne luptăm pentru libertate şi vreau să lămuresc câteva aspecte pentru că s-au spus atât de multe minciuni în ultimele zile, încât trebuie să le dăm o lecţie. Aţi venit de bună voie la Bucureşti?", a spus Firea, iar cei din piaţă au răspuns afirmativ. 

"V-a obligat cineva?", i-a mai întrebat Firea pe oameni, cei din Piaţa Victoriei negând. "Bine aţi venit de bună voie la Bucureşti!", a adăugat edilul, care a arătat că "nu se poate trăi cu dictatura minorităţii". 

În timpul discursului lui Firea, s-a scandat "Libertate, libertate".

UPDATE: 20.30 News.ro anunță că peste 120.000 de persoane participă la mitingul PSD "împotriva abuzurilor" organizat în Piaţa Victoriei din Capitală.

Pe scena amplasată în piaţă urmează să ţină discursuri liderul PSD, Liviu Dragnea, premierul Viorica Dăncilă, primarul general, Gabriela Firea, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Apărării, Mihai Fifor, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, vicepremierul Paul Stănescu şi liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

UPDATE: 20.15 Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns în Piaţa Victoriei, unde va începe mitingul "împotriva abuzurilor".

El este însoţit de secretarul general al PSD, Marian Neacşu. 

Timp de mai multe minute, preşedintele PSD a dat mâna cu sute de oameni care l-au întâmpinat în drum spre scena din Piaţa Victoriei, participanţii la miting adresându-i lui Dragnea mesaje de susţinere.

Participare SURPRIZĂ la mitingul PSD. Cine a venit să îl susţină pe Liviu Dragnea

UPDATE: 20.08 - La mitingul PSD contra abuzurilor participă și Darius Vâlcov, consilierul premierului.

UPDATE 19.58: Aproximativ 150.000 de persoane participă sâmbătă, în Piaţa Victoriei, sâmbătă la mitingul "împotriva abuzurilor", organizat de PSD - ALDE. 

Manifestanţii, veniţi din toate colţurile ţării, au umplut şi bulevardele Kiseleff şi Aviatorilor. 

Premierul Viorica Dăncilă, membri ai Guvernului, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi mai mulţi parlamentari au ajuns, cu puţin înainte de ora 20,00, în Piaţa Victoriei.

UPDATE 19.53 Liviu Dragnea încă nu a ajuns în Piața Victoriei, acolo unde se află Viorica Dăncilă și alți lideri PSD.

UPDATE: 19.44 - Mai mulți lideri PSD și ALDE au pornit în marș de la Guvern pentru a se alătura susținătorilor din Piața Victoriei.

Peste 70.000 de oameni se află sâmbătă în Piaţa Victoriei din Capitală, unde, la ora 20,00, este programat să înceapă mitingul organizat de Partidul Social Democrat "împotriva abuzurilor", informează agerpres.ro

Participanţii la miting, îmbrăcaţi cu bluze de culoare albă, flutură steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene, dar au desfăşurat şi un drapel al României, lung, care este purtat pe o mare parte din suprafaţa Pieţei Victoriei. 

Oamenii sunt împărţiţi, în piaţă, în funcţie de judeţul de unde au venit. 

La miting sunt prezenţi şi reprezentanţi ai ALDE. 

În jurul clădirii Guvernului se află un dispozitiv de jandarmi, maşini de Pompieri, maşini SMURD de multiple victime, precum şi echipaje de prim-ajutor. 

Pe plasmele mari amplasate în Piaţă este scris "Jos statul de drept!", "Macovei o să ţi-o iei!", "Stop proceselor staliniste!", "Run Codruţa, run!", "Iohhanel. România lucrăturii bine făcute", "Abuzurile voastre au îngrădit libertatea noastră". 

Manifestanţii se întind şi pe bulevardele care dau în Piaţa Victoriei - Kiseleff şi Aviatorilor.

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.