Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT - Război în Ucraina: Asaltul dronelor. Cum vrea Zelenski să răpună 'balaurul' Putin

defense-industry.eu
drona drone

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina.

Ucraina va produce "un milion de drone" pentru armata sa în 2024, a anunţat marţi preşedintele Volodimir Zelenski, în contextul în care aceste aparate au un rol crucial în războiul împotriva Rusiei, relatează AFP. Potrivit unor oficiali ucraineni, forţele ucrainene au nevoie de 100.000 până la 120.000 de drone de diferite tipuri pe lună pentru a face faţă armatei ruse. Preşedintele ucrainean a respins, de asemenea, orice posibilitate de negocieri cu o Rusie "arogantă", în pofida dificultăţilor armatei ucrainene pe front şi a presiunii crescute din partea trupelor Moscovei. El a avertizat că "nimeni" nu poate anticipa data încheierii războiului cu Rusia, dând asigurări totodată, în pofida semnelor de scădere a sprijinului occidental, că Statele Unite nu vor "trăda" Ucraina.

UPDATE 20 decembrie, ora 21.40: Situație dramatică în Ucraina. Armata cere încă 500.000 de oameni. Zelenski resimte presiunea și cere explicații: Este o mare problema

Continuarea aici.

UPDATE 20 decembrie, ora 19.20:  Vladimir Putin a explodat la adresa spionilor din Rusia: E terorism de stat!

Continuarea aici.

UPDATE 20 decembrie, ora 15.37: Conflict la vârful conducerii de la Kiev - Zelenski lămurește relația cu Valeri Zalujnîi

Continuarea aici.

UPDATE 20 decembrie, ora 13.00 - Curtea Generală a UE a respins miercuri apelul formulat de miliardarul rus Roman Abramovici faţă de sancţiunile impuse contra sa de Uniunea Europeană în urma invadării Ucrainei de către forţele ruse, transmit Reuters şi DPA.

UPDATE 20 decembrie, ora 12.00 - Ministerul britanic al Apărării: În ultimele săptămâni, Ucraina a mobilizat un efort concertat pentru a îmbunătăți fortificațiile câmpului, în timp ce forțele sale pivotează către o poziție mai defensivă de-a lungul unei mari părți a liniei frontului.

UPDATE 20 decembrie, ora 11.00 - În ultima zi, armata Ucrainei au distrus aproximativ 890 de invadatori ruși, 23 de vehicule blindate de luptă, 16 tancuri și sisteme de artilerie inamice, 2 sisteme de salvare cu rachete și peste 30 de unități de diverse echipamente pe front, conform unei informări a Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

content-image

UPDATE 20 decembrie, ora 10.00 -Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut miercuri să fie dat un ''răspuns sever'' serviciilor străine care încearcă, potrivit lui, să destabilizeze Rusia prin ajutorul acordat regimului de la Kiev, informează AFP.

"Regimul de la Kiev, cu susţinerea directă a serviciilor speciale străine, a luat calea metodelor teroriste, practic a terorismului de stat", a declarat Vladimir Putin, într-o înregistrare video prilejuită de Ziua agenţilor de securitate publică.

"Acestea sunt acte de sabotaj împotriva unor obiective civile, împotriva infrastructurii de transport şi energetice, atentate împotriva cetăţenilor civili şi reprezentanţilor autorităţilor", a continuat Putin.

UPDATE 20 decembrie, ora 09.00 - România a ajutat Ucraina să supraviețuiască în timpul blocării exporturilor agricole de către Polonia, a declarat marți la Kiev președintele Volodimir Zelenski, care a mulțumit divinității pentru atitudinea Bucureștiului, într-o conferință de presă de final de an, informează Interfax. Continuarea aici.

UPDATE 20 decembrie, ora 08.00 - Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat marţi că Armata a propus să mobilizeze încă 450.000 - 500.000 de ucraineni în forţele armate, într-o măsură dramatică în cadrul războiului Ucrainei cu Rusia.

Liderul ucrainean a declarat în cadrul conferinţei sale de presă de la finalul anului că aceasta este o problemă "foarte delicată" pe care Armata şi Guvernul o vor discuta înainte de a decide dacă să trimită propunerea Parlamentului.

UPDATE 20 decembrie, ora 07.00 - Mai multe drone ruseşti au atacat Kievul în noaptea de marţi spre miercuri, cel puţin două atacuri au vizat oraşul Harkov din vestul Ucrainei, iar nouă persoane au fost rănite în bombardamentele din Herson, în sudul Ucrainei, transmite AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.