Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT - Război în Israel: O rachetă antitanc a ucis o femeie israeliană și pe fiul ei în apropiere de granița cu Libanul

x
razboi israel

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Israel:

 

UPDATE 14 ianuarie, ora 20.48: Hamas afirmă că soarta multora dintre ostaticii israelieni este incertă
Purtătorul de cuvânt al aripii militare a grupării Hamas, Abu Uida, a declarat că soarta multora dintre ostaticii israelieni este necunoscută. Abu Uida a afirmat duminică, în prima sa apariţie televizată după mai multe săptămâni, că "este probabil ca mulţi dintre ostatici să fi fost ucişi", învinuind Israelul pentru soarta lor.

content-image

 

UPDATE 14 ianuarie, ora 19.05: O rachetă antitanc a ucis o femeie israeliană și pe fiul ei în apropiere de granița cu Libanul

O rachetă antitanc lansată din Liban a ucis duminică o femeie în vârstă de 76 de ani și pe fiul acesteia într-un sat din nordul Israelului, au declarat oficiali medicali, la câteva ore după ce armata israeliană a declarat că a ucis patru militanți puternic înarmați care încercau să intre din Liban.

Luptele dintre Israel și mișcarea Hezbollah din Liban, susținută de Iran, au crescut în paralel cu războiul care durează de peste trei luni din Gaza, purtat de Israel împotriva palestinienilor din Hamas, un alt aliat al Teheranului.

O rachetă antitanc trasă la Kfar Yuval, o colectivitate agricolă care se învecinează cu granița libaneză, a lovit o casă, ucigând o femeie și pe fiul ei în vârstă de 40 de ani, au declarat oficiali militari și medici israelieni.

Un bărbat în vârstă de 74 de ani a fost rănit, a declarat un oficial al spitalului, descriindu-l ca fiind membru al aceleiași familii de fermieri.

Armata a declarat că forțele sale loveau ținte Hezbollah din Liban ca represalii. Schimburile transfrontaliere au fost cele mai aprinse între Israel și Hezbollah de la războiul din 2006.

Anterior, duminică, Israelul a declarat că forțele sale au ucis patru militanți infiltrați din Liban într-o locație situată la aproximativ 15 km nord-est de Kfar Yuval.

Un oficial militar israelian a declarat că aceștia erau înarmați cu puști, rachete antitanc, grenade și RPG-uri și că afilierea lor era încă necunoscută.

UPDATE 14 ianuarie, ora 06.35: Continuă bombardamentele asupra Fâşiei Gaza. Netanyahu nu se lasă descurajat de nimic: 'Nimeni nu ne va opri - nici Haga, nici Axa Răului, nimeni'

Israelul a continuat sâmbătă bombardamentele asupra Fâşiei Gaza, promiţând să continue ofensiva sa pentru a distruge mişcarea islamistă Hamas, în timp ce luni se intră în a 100-a zi de război fără să se întrevadă un final al conflictului, relatează Reuters, citat de news.ro.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat că acuzaţiile de genocid în Gaza aduse ţării sale în faţa Curţii Internaţionale de Justiţie de la Haga nu îl vor descuraja de la obiectivul său.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 14 ianuarie, ora 05.45: Popularitatea premierului Netanyahu tot mai slabă: mii de persoane au protestat sâmbătă la Tel Aviv, cerând demisia acestuia

Câteva mii de persoane au protestat sâmbătă la Tel Aviv, cerând demisia prim-ministrului Benjamin Netanyahu şi acuzând guvernul pe care acesta îl conduce că nu face suficient pentru a aduce acasă ostaticii încă deţinuti de Hamas în Fâşia Gaza, informează dpa, citat de Agerpres.

Protestul a avut loc în ajunul marcării a 100 de zile de la începutul războiului din Fâşia Gaza, în care aproape 24.000 de palestinieni au fost ucişi, conform cifrelor furnizate de autorităţile sanitare Hamas.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 14 ianuarie, ora 04.45: Demonstraţie pro palestiniană uriașă la Washington: protestatarii au cerut încetarea focului în Gaza

Membrii familiilor palestinienilor ucişi în campania militară israeliană în Gaza au împărtăşit poveşti dureroase cu mii de protestatari care s-au strâns în centrul Washingtonului, sâmbătă, pentru a cere încetarea imediată a focului, informează Rador Radio România.

Într-una dintre cele mai mari demonstraţii pro palestiniene din capitala americană de până în prezent, demonstranţii şi-au repetat apelul către preşedintele american Joe Biden de a înceta trimiterea de arme către Israel şi au scandat "eliberaţi Palestina" şi "încetarea focului acum".

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 14 ianuarie, ora 01.00: Lovitură grea pentru Israel: a doua cea mai puternică țară din NATO oferă documente privind 'genocidul' din Gaza

A doua cea mai puternică țară din NATO oferă documente privind „genocidul” comis de Israel

Turcia furnizează documente pentru cazul introdus de Africa de Sud împotriva Israelului la Curtea Internaţională de Justiţie, sub acuzaţia de comitere a unui genocid împotriva civililor palestinieni, a declarat vineri preşedintele Tayyip Erdogan, citat de Reuters, relatează News.ro.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.