Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT | Război în Israel - IDF operează adânc în Gaza. Israelul a crescut numărul de militari la sol

guim.co.uk
gaza rachete

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Israel în timpul zilei de duminică, 29 octombrie 2023, pe măsură ce acestea apar.

 

UPDATE 29 octombrie, ora 15.45: IDF susține că a lovit o celulă din sudul Libanului care pregătea un atac cu rachete antitanc

Forțele de Apărare Israelului spun că au lovit o celulă din sudul Libanului care se pregătea să efectueze un atac cu rachete dirijate antitanc în apropierea comunității de nord Avivim.

Incidentul are loc pe fondul atacurilor repetate cu rachete și rachete din partea grupării teroriste Hezbollah în nordul Israelului.

 

UPDATE 29 0ctombrie, ora 15.40: Antonio Guterres trage un semnal de alarmă: Situația din Gaza devine din ce în ce mai disperată cu fiecare oră care trece

Secretarul general al ONU Antonio Guterres avertizează că situația din Gaza, condusă de Hamas, scade rapid, în timp ce repetă apeluri disperate pentru încetarea focului pentru a pune capăt „coșmarului” vărsării de sânge.

Detalii aici

content-image

 

UPDATE 29 octombrie, ora 13.27: Israelul ar fi ordonat evacuarea imediată a Spitalul al-Qods din Fâşia Gaza - Raiduri la 50 de metri de spital

Semiluna Roşie palestiniană anunţă duminică că a primit de la autorităţile israeliene ordinul de a evacua ”imediat” Spitalul Al-Qods din Fâşia Gaza, relatează AFP, potrivit news.ro.

Detalii aici

content-image

UPDATE 29 octombrie, ora 12.48: Disperarea și haosul se instalează în Gaza - Palestinienii iau cu asalt depozitele ONU

Mii de locuitori din Gaza au pătruns prin efracție în depozitele și centrele de distribuție ale Agenției Națiunilor Unite pentru refugiați palestinieni (UNRWA), luând făină și „articole de bază pentru supraviețuire”, a transmis ONU, duminică, potrivit Reuters.

Detalii aici

content-image

UPDATE 29 octombrie, ora 11.55: Operațiuni extinse în Gaza - Sute de ținte lovite de armata israeliană

Forţele armate israeliene au lovit 450 de ţinte în ultimele 24 de ore - centre de comandament, puncte de observaţie şi instalaţii de lansarea rachetelor -, în contextul unei intensificări a războiului în Fâşia Gaza, anunţă duminică armata israeliană, relatează CNN, potrivit news.ro.

Detalii aici

content-image

UPDATE 29 octombrie, ora 11.50: Bilanțul victimelor din Gaza atinge cote înfiorătoare: Anunțul făcut de Hamas

Ministerul Sănătăţi al Hamas anunţă duminică că peste 8.000 de persoane au fost ucise în Fâşia Gaza de la începutul războiului cu Israelul, relatează AFP, potrivit news.ro.

Detalii aici

content-image

UPDATE 29 octombrie, ora 10.07: IDF operează adânc în Gaza - Israelul a crescut numărul de militari la sol

Forțele de Apărare Israelului au crescut numărul de trupe la sol ca parte a operațiunii sale extinse în Fâșia Gaza, anunță Times of Israel.

Detalii aici

content-image

UPDATE 29 octombrie, ora 10.05: Președintele Iranului dă de pământ cu Israelul: Au depășit liniile roșii

Preşedintele Iranului, Ebrahim Raisi, afirmă că acţiunile Israelului au ”depăşit liniile roşii, ceea ce ar putea forţa pe toată lumea să acţioneze”, relatează BBC. Raisi a arătat, pe reţeaua X (fosta Twitter), că: ”Washingtonul ne cere să nu facem nimic, dar ei continuă să ofere sprijin extins Israelului. SUA a trimis mesaje către Axa Rezistenţei, dar a primit un răspuns clar pe câmpul de luptă”.

Detalii aici

content-image

UPDATE 29 octombrie, ora 07.45: Trump speculează războiul Israel-Hamas pentru a câștiga electorat: 'Într-o zi, voi reintroduce interdicţia noastră de intrare'

Fostul preşedinte american Donald Trump a promis sâmbătă că va reintroduce controversatul său decret privind migraţia care vizează ţările musulmane dacă va fi ales din nou, cu ocazia reuniunii Coaliţiei Republicane Evreieşti (RJC), transmite duminică AFP, citat de Agerpres.

La începutul mandatului său, în 2017, Donald Trump a interzis intrarea în Statele Unite pentru cetăţenii din şapte ţări predominant musulmane (Iran, Libia, Somalia, Siria, Yemen, Irak şi Sudan).

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 29 octombrie, ora 06.55: Oamenii se adună în orașele europene pentru a-și exprima sprijinul față de palestinieni

Zeci de mii de persoane au manifestat ieri în sprijinul palestinienilor la Londra, transmite France-Presse. Pentru al treilea weekend consecutiv, s-a format o procesiune la chemarea mișcării Palestine Solidarity Campaign, care a mers pe malul Tamisei până la Piața Parlamentului, informează Rador Radio România.

Peste o mie de polițiști au fost mobilizați. Au fost făcute și două arestări, un bărbat suspectat că a agresat un ofițer de poliție, transportat la spital, și un altul pentru o infracțiune de ordine publică, agravată de caracterul rasial și amenințările cu moartea.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 29 octombrie, ora 06.10: Prințul Khalid bin Salman sosește la Washington pentru a aborda conflictul Israel-Hamas: întâlniri cu cei mai importanți oficiali ai administraţiei Biden

Ministrul Apărării din Arabia Saudită, prinţul Khalid bin Salman, este aşteptat luni în vizită la Washington pentru întâlniri cu înalţi oficiali ai administraţiei Biden, a informat sâmbătă Axios, citând trei surse, informează duminică Reuters, citat de Agerpres.

Vizita, programată cu mult timp în urmă, au declarat sursele pentru Axios, va avea loc în contextul în care Israelul a anunţat sâmbătă declanşarea celei de-a doua faze a războiului din Fâşia Gaza.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 29 octombrie, ora 05.20: Qatarul face eforturi majore pentru a media conflictul dintre Israel şi Hamas

Negocierile mediate de Qatar între Israel şi Hamas, menite să detensioneze luptele din Fâşia Gaza, au continuat sâmbătă, a declarat o sursă informată despre negocieri, chiar dacă Israelul şi-a intensificat asaltul asupra enclavei, informează Reuters, citat de Agerpres.

Discuţiile nu s-au întrerupt, dar au loc într-un "ritm mult mai lent" decât înainte de escaladarea de vineri seara, a declarat sursa pentru Reuters, vorbind sub rezerva anonimatului din cauza sensibilităţii negocierilor.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 29 octombrie, ora 04.50: Apel pentru pace făcut de președinta Crucii Roșii: 'Lumea nu trebuie să tolereze ceea ce se întâmplă în Gaza'

"Lumea nu trebuie să tolereze" ceea ce se întâmplă în Gaza, a declarat sâmbătă preşedinta Comitetului Internaţional al Crucii Roşii, Mirjana Spoljaric, făcând apel către toate părţile la dezescaladare, transmite AFP, citat de Agerpres.

"Este inacceptabil ca civilii să nu aibă un loc sigur în care să meargă în Gaza pe fondul bombardamentelor masive şi că, odată cu asediul militar, nu este posibil în prezent niciun răspuns umanitar adecvat. Acesta este un eşec catastrofal pe care lumea nu trebuie să îl tolereze", a declarat preşedinta CICR.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 29 octombrie, ora 02.00: Ultimă oră: Netanyahu anunță că a început a doua etapă a războiului împotriva Hamas

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat sâmbătă că a început a doua etapă a războiului împotriva Hamas, cu scopul de a distruge armata și guvernul Hamas și de a elibera ostaticii reținuți în Gaza, scrie Mediafax.

„Luptătorii noștri eroici au un singur scop: să distrugă acest inamic și să asigure existența țării noastre. Să nu se mai întâmple niciodată”, a declarat Netanyahu, citat de CNN.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.