Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT Război în Israel:VIDEO - Brigăzile Ezzedine al-Qassam dau publicității imagini cu ostatici israelieni: Nu ne lăsaţi să îmbătrânim aici

linkedin.com
razboi israel

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul dintre Israel și Hamas.

 

UPDATE 18 decembrie, ora 23.33: Mahmoud Abbas, dispus să reformeze Autoritatea Palestiniană pentru a putea conduce Gaza: Problema sunt politicile israeliene

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, declară că este pregătit să reformeze Autoritatea Palestiniană, dar că aceasta trebuie făcută în contextul unei inițiative diplomatice mai ample care vizează o soluție cu două state, căreia Israel se opune.

Detalii aici

content-image

UPDATE 18 decembrie, ora 22.15: VIDEO - Brigăzile Ezzedine al-Qassam dau publicității imagini cu ostatici israelieni: Nu ne lăsaţi să îmbătrânim aici

Braţul armat al Hamas a difuzat luni o înregistrare video în care apar trei israelieni în vârstă, în viaţă, printre ostaticii aflaţi în Fâşia Gaza de la atacul din 7 octombrie pe teritoriul israelian, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Detalii aici

content-image

UPDATE 18 decembrie, ora 17.00 - Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a deplâns luni "o lipsă de discernământ îngrijorătoare în operaţiunile militare ale Israelului în Gaza", relatează AFP.

Într-un mesaj postat pe reţeaua X, Borrell şi-a reînnoit de asemenea apelul pentru o pauză umanitară "urgentă", deplângând moartea unor "credincioşi (catolici), a trei ostatici şi a altor sute de civili" în timpul celor mai recente operaţiuni militare israeliene.

content-image

UPDATE 18 decembrie, ora 16.20 - Fostul ministru al apărării britanic, Ben Wallace, avertizează într-un editorial publicat în Daily Telegraph că tactica folosită de Israel în Gaza va „alimenta conflictul pentru încă 50 ani" și riscă să radicalizeze tinerii musulmani de pe tot globul. Continuarea aici.

UPDATE 18 decembrie, ora 14.30 - Şeful Mossad, David Barnea, se va întâlni la Varşovia cu directorul CIA, Bill Burns, şi cu prim-ministrul Qatarului, şeicul Mohammed bin Abdulrahman Al Thani, în cadrul eforturilor de a ajunge la un nou acord care să permită eliberarea ostaticilor israelieni pe care îi deţine Hamas în Gaza, relatează presa din Israel.

Site-ul de ştiri Ynet citează o sursă implicată în negocieri care a declarat că discuţiile vor fi "lungi, complicate şi mai dificile decât înainte", scrie The Times of Israel.

UPDATE 18 decembrie, ora 13.00 - Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni că bugetul apărării naţionale trebuie să crească la 20 de miliarde de şekeli (5,5 miliarde de dolari) pe an, deoarece Israelul poartă un război în Fâşia Gaza împotriva grupării islamiste palestiniene Hamas, care poate dura câteva luni bune, transmite EFE.

content-image

UPDATE 18 decembrie, ora 11.40 -Un grup de hackeri pe care Iranul îl acuză că are legături cu Israelul susţine că a efectuat atacuri cibernetice care au afectat serviciile la staţiile de combustibil în întreg Iranul luni, relatează media iraniene şi israeliene, potrivit Reuters.

UPDATE 18 decembrie, ora 11.10 - Ministerul Sănătăţii condus de mişcarea islamistă palestiniană Hamas în Fâşia Gaza a anunţat luni că 110 palestinieni au fost ucişi începând de duminică în loviturile israeliene la Jabalia, în nordul enclavei, transmit France Presse şi Reuters. Continuarea aici.

content-image

UPDATE 18 decembrie, ora 10.25 - Direcția Națională Cibernetică a Israelului spune că Iranul și Hezbollah s-au aflat în spatele unei încercări de a pirata Centrul Medical Ziv din Safed și că aceștia au reușit să fure informații medicale sensibile.

UPDATE 18 decembrie, ora 10.00 - O sirena de avertizare rachetă sună în Ya'ara, o comunitate israeliană de la graniţa de nord (Times of Israel)

Nu există informații imediate despre ceea ce a declanșat avertismentul. Gruparea teroristă Hezbollah, susținută de Iran, a tras zeci de rachete și a desfășurat atacuri frecvente de-a lungul graniței de la atacul Hamas din 7 octombrie asupra Israelului și războiul ulterior din Gaza.

UPDATE 18 decembrie 2023, ora 09.00: Human Rights Watch (HRW) a publicat un nou raport în care acuză Israelul că înfometează civili din Gaza „ca o metodă de război”, o strategie care echivalează cu o crimă de război.

„De peste două luni, Israelul a lipsit populația din Gaza de hrană și apă, o politică stimulată sau susținută de oficiali israelieni de rang înalt și care reflectă intenția de a înfometa civilii ca metodă de război”, a declarat Omar Shakir, director la Human Rights Watch, citat de Al Jazeera.

UPDATE 18 decembrie 2023, ora 07.00: Israelul a ucis 3 ostatici care aveau steagul alb

Cei trei ostatici ucişi din greşeală vineri de forţele de apărare israeliene în Gaza au folosit resturi de mâncare pentru a scrie pancarte în care implorau ajutor, susţine Israelul, potrivit BBC.

Bărbaţii stăteau în clădirea de lângă locul unde au fost împuşcaţi "de ceva timp", potrivit Forţelor de Apărare Israeliene (IDF).

Oficialii au recunoscut că uciderea bărbaţilor care ţineau un steag alb a fost o încălcare a " regulilor de luptă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.