Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT - Război în Israel: VIDEO - Armata israeliană a aruncat în aer o reţea de tuneluri în sudul oraşului Gaza

cdn.vox-cdn.com
gaza hamas israel

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Israel:

UPDATE 23 decembrie, ora 21:55: Liderul Hamas responsabil pentru furnizarea de arme a fost ucis în sudul Fâşiei Gaza

Armata israeliană a anunţat sâmbătă că l-a ucis pe liderul Hamas responsabil pentru furnizarea de arme pentru mişcarea islamistă palestiniană, informează DPA, potrivit Agerpres.

Detalii aici

content-image

UPDATE 23 decembrie, ora 18:30: Eșecul din Fâșia Gaza: Iranul denunţă ineficacitatea organizaţiilor internaţionale

Iranul a denunţat sâmbătă ''ineficacitatea'' organizaţiilor internaţionale care, în opinia sa, au eşuat în încercarea de a pune capăt ofensivei israeliene din Fâşia Gaza, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Detalii aici

content-image

UPDATE 23 decembrie, ora 18:15: Bilanţul victimelor în Fâşia Gaza a ajuns la 20.258, din 7 octombrie până în prezent

Ministerul palestinian al Sănătăţii a emis sâmbătă o declaraţie în care susţine că cel puţin 201 palestinieni au fost ucişi şi alţii 368 au fost răniţi în Gaza în ultimele 24 de ore, potrivit Rador Radio România.

Din 7 octombrie până în prezent, numărul total al palestinienilor ucişi în urma atacurilor israeliene în enclavă a ajuns la 20.258, iar al persoanelor rănite a ajuns la 53.688, potrivit declaraţiei.

content-image

UPDATE 23 decembrie, ora 13.40: Conflictul se extinde în Marea Arabiei: Navă afiliată Israelului, lovită de o dronă în largul Indiei

O navă comercială afiliată Israelului şi aflată în Marea Arabiei a fost lovită de o dronă în largul coastei de vest a Indiei, provocând un incendiu, a anunţat sâmbătă firma britanică de securitate maritimă Ambrey, citată de Reuters.

Detalii aici

UPDATE 23 decembrie, ora 8.25: VIDEO - Armata israeliană a aruncat în aer o reţea de tuneluri în sudul oraşului Gaza

Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) au anunţat că au demolat o reţea de tuneluri în zona Issa din sudul oraşului Gaza, conform CNN, scrie news.ro.

Reţeaua a servit drept „post subteran”, a precizat IDF, iar „numeroasele clădiri folosite drept cartier general al Hamas au fost distruse” ca parte a operaţiunilor din ultimele zile.

Detalii aici

content-image

UPDATE 23 decembrie, ora 07.07 - Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) au anunţat că au demolat o reţea de tuneluri în zona Issa din sudul oraşului Gaza, conform CNN. Reţeaua a servit drept „post subteran”, a precizat IDF, iar „numeroasele clădiri folosite drept cartier general al Hamas au fost distruse” ca parte a operaţiunilor din ultimele zile.

UPDATE 23 decembrie, ora 06.50 - Rezoluţia supusă votului de către ţările arabe în Consiliul de Securitate al ONU a fost practic diluată din cauza schimbărilor impuse de SUA, a declarat reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, la şedinţa Consiliului de Securitate al ONU, conform TASS.

UPDATE 23 decembrie, ora 00:30 - Ambasadorul palestinian la ONU: Rezoluţia ONU privind Gaza, 'un pas în direcţia bună'

Votarea de către Consiliul de Securitate al ONU a unei rezoluţii care cere ajutor umanitar "la scară largă" pentru Gaza este "un pas în direcţia corectă", a declarat ambasadorul palestinian la ONU, insistând însă asupra necesităţii unei "încetări imediate a focului", relatează AFP.

"Această rezoluţie este un pas în direcţia bună, trebuie aplicată şi însoţită de o presiune masivă pentru o încetare imediată a focului. Repet, o încetare imediată a focului", a insistat  în faţa Consiliului.

Pe de altă parte, Hamas, la putere în Gaza, consideră "insuficientă" rezoluţia votată vineri de Consiliul de Securitate al ONU prin care se cere livrarea de ajutoare umanitare către teritoriul palestinian.

"Considerăm că rezoluţia 2722 adoptată astăzi de Consiliul de Securitate şi care cere extinderea furnizării de ajutor umanitar spre Fâşia Gaza (...) este o măsură insuficientă şi nu răspunde situaţiei catastrofale create de maşina de război sionistă", declarat mişcarea islamistă palestiniană, potrivit unui comunicat.

Rezoluţia adoptată cu 13 voturi pentru, niciunul împotrivă şi două abţineri (Statele Unite şi Rusia) "cere tuturor părţilor să autorizeze şi să faciliteze furnizarea imediată, sigură şi fără obstacole a ajutoarelor umanitare la scară largă" în Gaza şi cere "luarea de urgenţă" a unor măsuri în acest sens şi "crearea de condiţii pentru o încetare durabilă a ostilităţilor".

Textul cere, de asemenea, utilizarea "tuturor căilor de acces şi circulaţie disponibile în Fâşia Gaza" pentru livrarea de combustibil, alimente şi echipamente medicale pe întreg teritoriul.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.