Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT Război în Ucraina, 20 septembrie - Harkov a fost din nou atacat de rachete ruseşti

epthinktank.eu
razboi ucraina

Primarul orașului Harkov, situat în nord-estul Ucrainei, a declarat că Rusia a lovit o zonă industrială a orașului printr-un atac cu rachete, conform unei postări pe Telegram. "Harkov este din nou sub atac din partea rachetelor rusești. Informațiile preliminare indică faptul că zona centrală a orașului este afectată", a afirmat primarul Ihor Terehov. Șeful administrației militare din regiune, Oleh Siniehubov, a raportat și el explozii în oraș, dar până în prezent nu au fost raportate victime.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina în timpul zilei de miercuri 20 septembrie 2023, pe măsură ce apar.

UPDATE 20 septembrie, ora 15.53: VIDEO - Incendiu extrem de puternic în stațiunea lui Vladimir Putin: liderul rus are o casă de lux în zonă

Un depozit de carburanţi a luat foc miercuri în oraşul Soci, staţiune rusă de la Marea Neagră unde Vladimir Putin are o reşedinţă oficială, şi în timp ce autorităţile afirmă că încă investighează cauza, unele relatări au indicat că ar fi vorba de un atac cu dronă, relatează The Guardian, informează News.ro.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 20 septembrie, ora 14.31: Explozii în Crimeea: Fumul a fost vizibil în zona de coastă a orașului Inkerman

Explozii puternice au avut loc, miercuri, în Crimeea ocupată. Potrivit canalului de Telegram "Vânt crimeean", ocupanţii ruşi au creat o perdea de fum în apropierea depozitului de petrol al Flotei Ruse de la Marea Neagră.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 20 septembrie, ora 13.25:  Rusia a respins lovituri în cascadă ale dronelor ucrainene în regiunile Belgorod şi Oriol

Rusia a anunţat miercuri că a distrus în cursul nopţii patru drone ucrainene deasupra regiunilor Belgorod, la graniţa cu Ucraina, şi Oriol, de asemenea în vest, informează France Presse, conform Agerpres.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 20 septembrie, ora 12.05: Marcel Ciolacu, reacție la explozia de la Sulina: 'Este o desfășurare de forțe majore ca să se afle foarte repede adevărul'

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, cu privire la explozia de la bordul unei nave aflate în rada Portului Sulina, că „este o desfășurare de forțe majore din partea MApN în coordonare cu Ministerul Transporturilor” pentru a se afla cât mai repede adevărul.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 20 septembrie, ora 11.05: Cine este 'Cardinalul Verde', din Ucraina: dezvăluiri care îl pot scoate din joc pe Volodimir Zelenski

În anii în care a fost director executiv al uneia dintre cele mai mari firme de construcţii din Ucraina, Oleh Maiboroda a păstrat role de bancnote de dolari într-un seif în spatele biroului său. Banii, a declarat Maiboroda pentru Reuters, erau destinaţi să mituiască funcţionari publici pentru a aproba proiecte de construcţii. Sarcina de a înmâna banii, a spus el, a fost încredinţată unui avocat pe nume Oleh Tatarov, în prezent consilier principal al preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, informează News.ro.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 20 septembrie, ora 10.10: 'Adio UE!' – Germania și Franța dau o lovitură de topor Turciei, Moldovei și Ucrainei

Uniunea Europeană trebuie să-şi revizuiască radical procesul decizional şi finanţarea înainte de a putea accepta până în 2030 mai multe ţări care să adere la blocul format în prezent din 27 de state, se arată într-un document comandat experţilor de guvernele francez şi german, o cerinţă de natură să polarizeze UE, relatează Reuters, informează News.ro.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 20 septembrie, ora 09.15: Alertă la granița României: O navă a explodat între Sulina și Canalul Bîstroe (presă)

Garda de Coastă și Poliția de Frontieră ar fi fost alertate, miercuri dimineață, în jurul orei 07.00, că la aproximativ 25 de mile în larg, între brațul Sulina și Canalul Bîstroe din Ucraina, s-a produs o explozie la o navă de marfă sub pavilion Togo, conform Antena 3.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 20 septembrie, ora 08.48: Războiul Ucraina vs Rusia se mută la Haga. România nu stă pe margine - anunțul făcut de MAE

România participă miercuri, la Haga, în fața Curții Internaționale de Justiție, în calitate de stat intervenient, la pledoariile orale în cazul acuzații de genocid în temeiul Convenției privind prevenirea și reprimarea crimei de genocid, inițiat de Ucraina împotriva Federației Ruse.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 20 septembrie, ora 08.10: Lupte crâncene în Zaporojia - Rușii ar fi suferit pierderi substanțiale

Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) a raportat că pierderile rusești în vestul Zaporijiei au crescut semnificativ în ultimele zile, după luptele intense în direcția Tavriisk.

Purtătorul de cuvânt al Grupului de forțe Tavriisk al Ucrainei, colonelul Oleksandr Shtupun, a declarat că forțele ruse au suferit 313 victime pe 18 septembrie și că aceasta este semnificativ mai mare decât pierderile estimate în ultimele două zile, care au fost de aproximativ 200 de soldați în fiecare zi.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 20 septembrie, ora 08.00: Vladimir Putin nu e vreun conducător competent, e doar un câine de pază al KGB-ului (Opinie)

Deși conduce Rusia de aproape un sfert de veac, Putin nu a învățat nimic și nu s-a transformat în om de stat. Rămâne același câine de pază al KGB-ului.

La începutul anilor '60 scriitorul Georgi Vladimov a scris „Credinciosul Ruslan”, un roman despre un ciobănesc german dresat să păzească deținuți într-un lagăr din vremea terorii staliniste. După moartea lui Stalin deținuții au fost eliberați, gardienii au plecat, iar Ruslan și ceilalți câini de pază au ajuns vagabonzi. Mâncau din gunoaie și visau la zilele bune de odinioară când erau hrăniți, dormeau la căldură și se distrau ținând deținuții la respect, susține editorialistul Alexei Bayer în The Jerusalem Post preluat de Rador Radio Romania.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 20 septembrie, ora 04.25: Coreea de Sud ia atitudine și promite măsuri ferme. Rusia este somată să încheie cooperarea militară cu Phenianul

Ministerul de Externe sud-coreean a declarat marţi că Rusia trebuie să pună capăt imediat acţiunilor de extindere a cooperării militare cu Coreea de Nord şi a promis că va lua măsuri ferme, relatează Reuters.

Ministrul adjunct de Externe sud-coreean, Chang Ho-jin, l-a convocat pe ambasadorul Rusiei la Seul pentru a îndemna "Rusia să oprească imediat orice decizie de extindere a cooperării militare cu Coreea de Nord şi să respecte Rezoluţiile Consiliului de Securitate (al ONU)", a transmis Ministerul de Externe sud-coreean într-un comunicat.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 20 septembrie, ora 03.10: Imprimantele 3D pot influența soarta războiului din Ucraina: SUA furnizează Kievului tehnologie de ultimă generație pentru producția de piese militare

Recent, Ucraina a primit din Statele Unite imprimante 3D de nivel industrial avansate, care îi permit să producă piese de schimb esențiale pentru echipamentele militare. William LaPlant, subsecretarul american al Apărării pentru achiziții și întreținere, a dezvăluit că ucrainenii au finalizat instruirea pentru utilizarea acestor imprimante, care au fost livrate în luna august, scrie eurasiantimes.com.

Imprimanta 3D are mărimea unui camion și permite armatei ucrainene să fabrice toate piesele necesare pentru diverse aplicații militare, sporindu-și astfel autosuficiența și capacitatea operațională.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 20 septembrie, ora 01.30: De la tribuna ONU, Zelenski i-a implorat pe liderii mondiali: Ocupantul rus trebuie să se întoarcă pe propriul pământ

De la tribuna ONU, Zelenski i-a implorat pe liderii mondiali: Ocupantul rus trebuie să se întoarcă pe propriul pământ

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a implorat marți pe liderii mondiali reuniți la Adunarea Generală a ONU să rămână uniți împotriva invaziei Rusiei și a declarat că Moscova trebuie să fie împinsă înapoi pentru ca lumea să se poată întoarce la rezolvarea provocărilor globale urgente, anunță Mediafax.

Continuarea aici

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.