Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT Război în Ucraina, 21 august - Ucraina lovește Rusia cu rachete din epoca sovietică

bangkokpost.com
razboi ucraina

Rapoartele recente dezvăluie că rachete din era sovietică, retrase inițial de Ucraina, sunt folosite acum împotriva Rusiei. Ministerul britanic al Apărării furnizează informații în acest sens, menționând rachetele SA-5 Gammon, cu dimensiuni de 7,5 tone și 11 metri lungime, care făceau parte din arsenalul de apărare aeriană al Ucrainei în trecut.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina în timpul zilei de luni, 21 august 2023, pe măsură ce apar.

 

UPDATE 21 august, ora 22.22: Mărturiile prizonierilor Azov despre captivitatea rusă: 'Foame, frig, sete. Bătăi şi presiune psihologică. Au făcut totul pentru a ne distruge moralul'

"Ruşii au făcut totul pentru a ne distruge din punct de vedere psihologic, dar nu au reuşit", au declarat pentru EFE doi militari ucraineni din regimentul Azov, care au relatat experienţa lor de aproape un an în captivitate în Rusia, situaţie în care se află în continuare 700 dintre tovarăşii lor de arme din Mariupol, notează Agerpres

Detalii aici

content-image

UPDATE 21 august, ora 21.37: Ucraina recunoaște vânătoarea: GUR confirmă că acţionează pentru a lichida înalţi oficiali militari ruşi

Un purtător de cuvânt al Serviciului de Informaţii Militare Ucrainene (GUR) a confirmat luni că această structură din Ministerul Apărării al Ucrainei lucrează în mod activ la lichidarea înalţilor oficiali militari ruşi ca represalii pentru invazia rusă, care - conform datelor ONU - s-a soldat până acum cu cel puţin 9.000 de morţi în rândul populaţiei civile ucrainene, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Detalii aici

content-image

UPDATE 21 august, ora 19.40: Forţele ucrainene se confruntă cu o situaţie dificilă în jurul oraşului Kupiansk

Ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Hanna Maliar, a declarat luni că forţele ucrainene se confruntă cu o situaţie dificilă în zonele din jurul oraşului Kupiansk din regiunea Harkov. Hanna Maliar a adăugat, însă, că forţele ucrainene opun rezistenţă dură în faţa încercărilor trupelor ruse de a avansa. Ministerul apărării din Rusia a declarar că forţele sale au obţinut victorii în zona Kupiansk, dar Hanna Maliar susţine că, săptămâna trecută, forţele ucrainene au eliberat trei km pătraţi de teritoriu în apropiere de Bahmut.

content-image

UPDATE 21 august, ora 19.28: Deciziile Olandei şi Danemarcei de a furniza Ucrainei avioane F-16 nu sunt văzute cu ochi buni în Germania: 'Nu este posibil'

Deputatul german Sören Pellmann, membru al Partidului Stângii (Die Linke), a cerut Guvernului Olaf Scholz să oprească planurile Olandei şi Danemarcei de a furniza Ucrainei avioane de vânătoare F-16, avertizând asupra riscurilor pentru Alianţa Nord-Atlantică.

Detalii aici

content-image

UPDATE 21 august, ora 16.25: Ministerul rus al Apărării a anunţat respingerea a patru atacuri pe direcția Kupiansk

Gruparea "Vest" a respins cu succes patru atacuri ale Forțelor Armate ale Ucrainei în zona Sinkivka și Novoselivske în ultimele 24 de ore, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, general-locotenent Igor Konașenkov. "În ultimele 24 de ore, patru atacuri ale subunităților 25 de desant aerian, 95 de asalt aerian și 14 a brigăzilor mecanizate ale Forțelor Armate ale Ucrainei au fost respinse în zona localităţilor Sinkivka din regiunea Harkiv și Novoselivske din republica populară Lugansk" - a spus Konașenkov. Potrivit afirmaţiilor acestuia, subunitățile grupării "Vest", cu sprijinul aviației și al artileriei, și-au îmbunătățit, de asemenea, poziția de-a lungul liniei frontului pe această direcție.

UPDATE 21 august, ora 16.23: Rusia controlează 33 de localități în regiunea Harkov

În regiunea Harkov, 33 de localități se găsesc acum sub controlul Federației Ruse, a afirmat, pe postul de televiziune "Rossia 24", șeful administrației regiunii Harkov, Vitali Gancev. "33 de localități au fost deja eliberate de militarii ucraineni și de mercenarii occidemtali", a spus Gancev. El a preciat că administrația regiunii Harkov are deocamdată acces numai în 17 localități din 33 - restul localităților, deși au fost eliberate, continuă să se afle totuși sub focul tirurilor.

content-image

UPDATE 21 august, ora 16.20: Moscova recurge la amenințări pentru a opri donațiile de avioane F-16 pentru Ucraina

Rusia a condamnat luni decizia Danemarcei şi a Regatului Ţărilor de Jos de a dona Ucrainei avioane de luptă F-16, avertizând că această acţiune va escalada conflictul, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Detalii aici

content-image

UPDATE 21 august, ora 16.15: Aliații impun Ucrainei restricții militare: Kievul poate folosi doar pe propriul teritoriu avioanele F-16 care îi vor fi donate

Ucraina poate folosi avioanele de luptă F-16 care urmează să fie donate de Danemarca şi Olanda doar pe propriul teritoriu, a declarat luni ministrul danez al Apărării, Jakob Ellemann-Jensen, potrivit Reuters, conform Agerpres.

Detalii aici

content-image

UPDATE 21 august, ora 16.10: Ucraina a eliberat încă 3 km pătrați în apropiere de Bahmut dar stagnează pe frontul de sud

Ucraina a recucerit într-o săptămână trei kilometri pătraţi de la forţele ruse în apropiere de Bahmut, în estul ocupat al ţării, în timp ce pe frontul de sud nu a existat nicio "schimbare semnificativă", a declarat luni un ministru adjunct al apărării, potrivit AFP, conform Agerpres.

Detalii aici

content-image

UPDATE 21 august, ora 06.15: Decizie istorică: Zelenski, recunoscător pentru cele 61 de avioane F-16 care vor sosi curând în Ucraina

Volodimir Zelenski a salutat duminică seara decizia "istorică" a Regatului Ţărilor de Jos şi a Danemarcei de a livra Ucrainei un total de 61 de avioane de luptă americane F-16, relatează AFP, citat de Agerpres.

"Luptătorii noştri vor primi 42 de super-avioane de luptă" din Ţările de Jos, a scris şeful statului ucrainean pe X (fost Twitter), mulţumindu-i premierului olandez Mark Rutte.

Continuarea aici

content-image

 

UPDATE 21 august, ora 02.00: Vladimir Putin a început Marea Reformă în zonele cucerite de la Ucraina

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a numit 222 de "judecători" în zonele ocupate temporar în Ucraina, informează Centrul pentru Rezistență Națională, citat de agenţia ucraineană de ştiri Ukrinform, relatează Rador.

"Falșii" judecători sunt numiți pentru un mandat de șase ani. "În acest fel, ocupanții continuă să formeze un aparat de putere în zonele ocupate temporar pentru a efectua represiuni împotriva locuitorilor locali", se arată în declarația centrului.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.