Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT Război în Ucraina, 23 august - Avionul lui Prgojin s-a prăbușit. Liderul Wagner ar fi mort

nandighoshatv.com
razboi ucraina

Rusia anunță distrugerea unei nave de recunoaștere ucrainene în Marea Neagră. Atacurile se înmulțesc după retragerea Moscovei din acordul privind exportul cerealelor ucrainene. În plus, două drone ucrainene se prăbușesc în Marea Neagră după un atac dinspre Ucraina, conform Ministerului rus al Apărării.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina în timpul zilei de miercuri, 23 august 2023, pe măsură ce apar.

 

UPDATE 23 august, ora 23.30: Moartea lui Prigojin: Lista pasagerilor din avionul liderului Wagner

Mercenarii Wagner au confirmat că Evgheni Prigojin și Dmitri Utkin sunt morți, potrivit oficialului pus de ruși în regiunea Zaporojie, Vladimir Rogov. De asemenea, televiziunea rusă Russia 24 a anunțat oficial moartea șefului Wagner.

Lista pasagerilor aflați la bordul avionului prăbușit în regiunea Tver. Datele sunt publicate de Agenția Federală de Transport Aerian

Detalii aici

 

UPDATE 23 august, ora 23.oo: Celulă de criză la Wagner - Există și confuzie în ceea ce privește mercenarii staționați în prezent în Belarus

Canalele ruse Telegram raportează că o reuniune urgentă a consiliului de administrație a Wagner PMC ar putea avea loc în viitorul apropiat.

Există și confuzie în ceea ce privește mercenarii Wagner staționați în prezent în Belarus. Presa rusă consideră că ar depinde foarte mult de Lukașenko dacă moartea lui Prigojin este confirmată.

Detalii aici

content-image

UPDATE 23 august, ora 22.32: Avionul în care era Prigojin ar fi fost doborât de apărarea antiaeriană a Moscovei (surse)

Avionul în care era Prigojin ar fi fost doborât de apărarea antiaeriană a Moscovei (surse)

Sunt semne tot mai evidente că aeronava privată pe lista pasagerilor căreia se aflau și șefii Wagner, Evgheni Prigojin și Dmitri Utkin, a fost doborâtă de apărarea antiaeriană a Moscovei. Se pare că zona aeriană din zona capitalei oricum era sever restricționată din cauza atacurilor tot mai îndrăznețe ale ucrainienilor cu drone asupra diverselor obiective.

Detalii aici

content-image

UPDATE 23 august, ora 22.30: Ipoteză incredibilă în cazul morții lui Prigojin: Cine ar fi orchestrat, de fapt, moartea liderului Wagner

Mercenarii Wagner au confirmat că Evgheni Prigojin și Dmitri Utkin sunt morți, potrivit oficialului pus de ruși în regiunea Zaporojie, Vladimir Rogov. De asemenea, televiziunea rusă Russia 24 a anunțat oficial moartea șefului Wagner.

Detalii aici

content-image

UPDATE 23 august, ora 22.25: Prima confirmare că Evgheni Prigojin și Dmitri Utkin sunt morți

Mercenarii Wagner au confirmat că Evgheni Prigojin și Dmitri Utkin sunt morți, potrivit oficialului pus de ruși în regiunea Zaporojie, Vladimir Rogov. De asemenea, televiziunea rusă Russia 24 a anunțat oficial moartea șefului Wagner.

Detalii aici

UPDATE 23 august, ora 22.23: Execuție live? - Momentul în care avionul lui Prigojin se prăbușește (Video)

Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, ar fi murit în urma prăbușirii unui avion.

Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari ruşi Wagner, se află pe lista pasagerilor unui avion prăbuşit în Rusia, informează miercuri autoritatea aeronautică civilă rusă, conform agenţiei TASS, preluată de Reuters.

Detalii aici

content-image

UPDATE 23 august, ora 22.20: Wagner acuză Moscova că a doborât avionul lui Prigojin: 'Ar fi un miracol dacă s-ar afla în alt avion'

Canalul Grey Zone Telegram, afiliat lui Wagner, a susținut că avionul a fost doborât de sistemele de apărare aeriană ale armatei ruse, dar această informație nu a putut fi verificată.

Jurnalistul independent Andrei Zakharov, citând o sursă anonimă, a declarat miercuri că Prigojin se întorcea în Rusia dintr-o călătorie în Africa, unde mercenarii Wagner operează de ani de zile și unde Prigojiin a fost filmat recent pentru un videoclip de recrutare.

Detalii aici

content-image

UPDATE 23 august 21.00: Răsturnare spectaculuasă în privința lui Evgheni Prigojin: Al doilea avion, care îi aparține lui Prigojin, survolează Moscova

Soarta liderului Wagner, Evgheni Prigojin, desprecare s-a spus că ar fi decedat în urma prăbușirii avionului în care se afla, este incertă. Potrivit unui comunicat Wagner Prigojin s-ar afla într-un alt avion care survolează acum Moscova.

Detalii aici

content-image

UPDATE 23 august, ora 20.58: BREAKING Avionul în care s-ar fi aflat Prigojin s-a prăbușit / Toți cei aflați la bord au murit - FOTO & VIDEO

Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, ar fi murit în urma prăbușirii unui avion. Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari ruşi Wagner, se află pe lista pasagerilor unui avion prăbuşit în Rusia, informează miercuri autoritatea aeronautică civilă rusă, conform agenţiei TASS, preluată de Reuters.

Detalii aici

content-image

UPDATE 23 august, ora 19.32: `Situaţia e mai gravă decât se credea. Vladimir Putin a deschis cutia Pandorei`

Crimele comise de foştii deţinuţi ruşi întorşi în ţară după ce au luptat în Ucraina pun în încurcătură Kremlinul. Ei au fost graţiaţi de Vladimir Putin după ce s-au întors de pe front.

Detalii aici

UPDATE 23 august, ora 16.37: Corupția e în floare în toiul contraofensivei ucrainene: Peste 200 de centre de înrolare militară au fost percheziţionate

Peste 200 de centre de înrolare militară au fost percheziţionate în Ucraina, cu scopul eradicării unui sistem de corupţie care le permite recruţilor să scape de armată, a anunţat Parchetul, în toiul unei contraofensive ucrainene, relatează AFP.

Detalii aici

content-image

UPDATE 23 august, ora 14.36: NYT: Oficialii americani critică strategia Ucrainei - Contraofensiva eșuează pentru că trupele sunt desfășurate greșit

Contraofensiva ucraineană nu reuşeşte să spargă apărarea rusă fortificată în principal din cauză că mulţi militari, inclusiv unele dintre cele mai bune unităţi de luptă sunt desfăşurate în mod greşit - sunt prea dispersate şi este necesar să se concentreze pe frontul contraofensivei în sudul Ucrainei, potrivit unor strategi americani -, critică oficiali americani şi occidentali, relatează The New York Times (NYT), potrivit news.ro.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 23 august, ora 11.02: Mister total în jurul generalului Armaghedon: încă o lovitură devastatoare pentru Surovikin, după rebeliunea Wagner

Un proeminent jurnalist rus a declarat marţi că generalul Serghei Surovikin, care a fost la un moment dat comandantul eforturilor de război ale Moscovei în Ucraina, a fost demis din funcţia de şef al forţelor aerospaţiale ale ţării, informează Reuters, relatează Agerpres.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 23 august, ora 10.21Vladimir Putin se declară uluit de tactica aleasă de Ucraina pe front!

Situația de pe linia de front rămâne acum stabilă, a declarat președintele rus Vladimir Putin la o întâlnire cu șeful interimar al Republicii Populare Lugansk, Leonid Pasechnik.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 23 august, ora 09.51: Fost șef CIA: 'Putin a fost împins la războiul împotriva Ucrainei de retragerea SUA din Afganistan!'

Putin a fost împins la războiul împotriva Ucrainei de retragerea SUA din Afganistan, transmite un fost șef al CIA, general în retragere al armatei americane David Petraeus. Răspunsul inadecvat al lumii la unele dintre evenimentele care au avut loc în ajunul invaziei Rusiei în Ucraina a împins Kremlinul la un astfel de pas, mai spune Petraeus. Declarațiile sale au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Canal 24, relatează portalul ucrainean ZN.UA.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 23 august, ora 08.45: Armata rusă a atacat Odesa / FOTO

Trupele ruse staționate pe coasta de est a Mării Azov au atacat regiunea Odesa, în noaptea de marți spre miercuri, cu drone kamikaze, potrivit oficialilor ucraineni, scrie Ukrainskaia Pravda

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 23 august, ora 08.00: Trei persoane au fost ucise şi alte două au fost rănite marţi seară în bombardamente ruseşti asupra a două sate de lângă Liman, în estul Ucrainei

Trei persoane au fost ucise şi alte două au fost rănite marţi seară în bombardamente ruseşti asupra a două sate de lângă Liman, în estul Ucrainei, a anunţat şeful administraţiei militare a regiunii Doneţk, Pavlo Kirilenko, potrivit AFP, informează Agerpres.

Forţele ruse "au lovit satele din comunitatea Liman în această seară: trei oameni au fost ucişi şi unul rănit în Torske, iar un alt civil a fost rănit în Zakitne", a scris Kirilenko pe Telegram.

"Conform datelor preliminare, invadatorii au atacat satele cu artilerie", a precizat procuratura regională Doneţk pe pagina sa de Facebook. Primul atac a avut loc asupra Torske la 18:50 (15:50 GMT), iar cel împotriva satului Zakitne, o jumătate de oră mai târziu.

Persoanele ucise în Torske sunt două femei şi un bărbat, cu vârsta cuprinsă între 63 şi 88 de ani, care stăteau pe o bancă în momentul atacului, a adăugat procuratura, iar o persoană din acelaşi sat a suferit răni la piept, la umăr şi la şold.

Conform aceleiaşi surse, un tânăr de 26 de ani a suferit o fractură de craniu şi o comoţie cerebrală în satul Zakitne.

Separat, patru civili au fost răniţi de focul de mortiere, iar o clădire rezidenţială a fost avariată de două drone explozive în Seredino-Buda, regiunea Sumî, nord-estul Ucrainei, a transmis administraţia militară regională pe Facebook.

UPDATE 23 august, ora 07.26: VIDEO | Atac cu dronă în centrul Moscovei - Explozie uriașă la impactul cu un bloc-turn

O dronă a lovit o clădire aflată în construcţie în centrul Moscovei, miercuri dimineaţă, a declarat primarul oraşului, Serghei Sobianin. Armata rusă a doborât alte două drone în partea de vest a regiunii Moscovei, a afirmat el pe canalul său de Telegram, scrie The Guardian.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 23 august, ora 07.05: După Ucraina, rușii au pus ochii pe altă țară - Medvedev susține anexarea unor teritorii vecine

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, afirmă că Rusia ar putea anexa regiunile separatiste georgiene Osetia de Sud şi Abhazia într-un articol de opinie publicat într-un ziar proguvernamental, citat de agenţiile TASS şi Reuters.

Continuarea aici.

content-image

UPDATE 23 august, ora 02.00: Summitul BRICS: Mesajul lui Putin, de la Moscova, contestă ordinea mondială

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat marţi, în discursul transmis summitului Grupului puterilor economice emergente (BRICS), că organizaţia este pe cale să îndeplinească aspiraţiile celor mai mulţi cetăţeni ai lumii.

"Cooperăm asupra principiilor egalităţii, susţinerii prin parteneriate, respectării intereselor celorlalţi, iar aceasta este esenţa parcursului strategic orientat spre viitor al organizaţiei noastre, un parcurs care îndeplineşte aspiraţiile principalei părţi a comunităţii mondiale, aşa-numita majoritate globală", a declarat Vladimir Putin, potrivit agenţiei Reuters, în discursul video transmis la reuniunea Grupului BRICS, aflată în curs în Africa de Sud.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.