Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT - Război în Ucraina: Armata ucraineană a anunţat că a "ucis sau rănit grav" aproximativ 60 de militari ruşi, într-un atac asupra regiunii Herson

X
razboi ucraina

Armata ucraineană a anunţat joi că a "ucis sau rănit grav" aproximativ 60 de militari ruşi, într-un atac asupra unui teren de antrenament situat în partea ocupată a regiunii ucrainene Herson. Forţe ucrainene au efectuat miercuri trei atacuri în apropiere de satul Podo-Kalînivka, pe malul stâng al fluviului Nipru, ocupat de ruși. Armata ucraineană a publicat o înregistrare video filmată cu o dronă în care se pot vedea trei explozii pe un teritoriu nisipos, la liziera unor zone împădurite.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina

UPDATE 23 februarie, ora 15.07: Iohannis pleacă din nou în străinătate

Continuarea aici.

UPDATE 23 februarie, ora 13.05: UE adoptă cel de-al 13-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei: Ce măsuri au fost decise

Continuarea aici.

UPDATE 23 februarie, ora 12.50: Un analist militar celebru avertizează în caz de război: 'România nu e pregătită sub nicio formă!'

Continuarea aici.

UPDATE 23 februarie, ora 12.45: UE îl pune la punct pe Dmitri Medvedev: 'Îi sugerăm consilierea şi îngrijirea psihologică!'

Continuarea aici.

UPDATE 23 februarie, ora 12.26: Singura persoană pe care Putin a promis că o va ucide și este încă în viață

Continuarea aici.

UPDATE 23 februarie, ora 11.40: VIDEO După doi ani de război, Ucraina rămâne fără soldați să lupte pe front: probleme mari pentru Zelenski

Continuarea aici.

UPDATE 23 februarie, ora 11.35: Zelenski dă cărțile pe față: De ce l-a demis pe generalul Valeri Zalujnîi

Continuarea aici.

UPDATE 23 februarie, ora 11.30: În cărți pentru șefia NATO, Iohannis intervine pe tema războiului din Ucraina: 'Să nu lăsăm oboseala să domine!'

Continuarea aici.

UPDATE 23 februarie, ora 10.10: Vladimir Putin face amenințări nucleare, la doi ani după război: 'Triada nucleară e la aproape 100%!' / Noi programe anunțate

Preşedintele rus Vladimir Putin îi salută pe ”eroii autentici ai poporului” care luptă pentru Kremlin în Ucraina, în urările sale cu ocazia Zilei ”Apărătorilor Patriei”, un omagiu adus vineri în Rusia forţelor armate, cu o zi înainte de marcarea a doi ani de la invazia Ucrainei, relatează AFP.

Continuarea aici.

UPDATE 23 februarie, ora 10.05: FOTO-VIDEO Kievul afirmă că Rusia a lansat peste 8.000 de rachete şi 4.630 de drone

Rusia a lansat peste 8.000 de rachete şi 4.630 de drone asupra unor ţinte din Ucraina de la invazia sa de acum doi ani, a declarat joi purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene, Iurii Ihnat, citat de Reuters, informează News.ro.

Continuarea aici.

UPDATE 23 februarie, ora 10.00: Analistul Dan Dungaciu: Mă tem că Rusia va forţa să ia cât mai mult din partea de Est a Ucrainei şi să lase restul teritoriului nefuncţional

Prof. univ. dr. Dan Dungaciu, directorul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale "Ion I. C. Brătianu" al Academiei Române, a declarat pentru Agerpres că nu crede că pe termen scurt există riscul unei confruntări RusiaNATO.

Continuarea aici.

UPDATE 23 februarie, ora 09.20: Războiul din Ucraina intră în al treilea an, iar perspectivele sunt sumbre. Factorii care ar putea influenţa sprijinul occidental

La 24 februarie se împlinesc doi ani de când Rusia a lansat invazia pe scară largă în Ucraina. Deşi pieţele au depăşit de mult panica iniţială, această nedorită aniversare este o reamintire brutală a tributului continuu şi cu multiple faţete pe care îl cere războiul.

Continuarea aici.

UPDATE 23 februarie, ora 09.00: Rușii mută linia frontului, aproape de România: atac puternic la Odesa, după ordinul lui Dmitri Medvedev

Salvatorii din Odesa au găsit cadavrele a încă două persoane sub dărâmăturile clădirii unei întreprinderi lovite de o dronă rusească - au anunţat, vineri, Forțele de Apărare din sudul Ucrainei, precizând că numărul persoanelor decedate a crescut, astfel, la trei, informează Rador Radio România. Atacul rusesc vine în contextul în care Dmitri Medvedev, în prezent numărul doi în Consiliul de Securitate rus, a spus joi că „așteptăm Odesa la Rusia”.

Continuarea aici.

UPDATE 23 februarie, ora 08.45: Rectorul UBB Cluj avertizează asupra unui fenomen: 'Temerile sunt diverse, dar adesea nerealiste, amplificate de teorii conspiraţioniste'

Rectorul Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca, prof. dr. Daniel David, a declarat pentru AGERPRES că războiul declanşat de Rusia în Ucraina, în urmă cu doi ani, i-a polarizat pe români.

Continuarea aici.

UPDATE 23 februarie, ora 08.15: Statele Unite vor impune vineri noi sancțiuni Rusiei

Statele Unite vor impune vineri sancțiuni Rusiei în cadrul unei acțiuni care marchează doi ani de la invazia Rusiei în Ucraina, a declarat secretarul adjunct al Trezoreriei americane, Wally Adeyemo, într-un interviu acordat Reuters, relatează Mediafax.

Acțiunea, întreprinsă în parteneriat cu alte țări, va viza complexul militar-industrial al Rusiei și companiile din țări terțe care facilitează accesul Rusiei la bunurile pe care le dorește, a spus Adeyemo, în timp ce Washingtonul încearcă să ceară socoteală Rusiei pentru război și pentru moartea liderului opoziției Alexei Navalnîi.

„Vom lansa sute de sancțiuni doar aici, în Statele Unite, dar este important să facem un pas înapoi și să ne amintim că nu doar America ia aceste măsuri”, a spus Adeyemo.

Pachetul va fi cel mai recent dintre miile de sancțiuni care vizează Moscova, anunțate de Statele Unite și aliații săi în urma invaziei Rusiei în Ucraina din 2022, care a ucis zeci de mii de persoane și a distrus orașe.

Noile sancțiuni vin în contextul în care SUA și aliații săi încearcă să mențină presiunea asupra Rusiei, în ciuda îndoielilor privind posibilitatea ca Congresul american să aprobe asistență suplimentară pentru securitate pentru Kiev.

Administrația președintelui Joe Biden a epuizat banii aprobați anterior pentru Ucraina, iar o cerere de fonduri suplimentare trenează în Camera Reprezentanților, controlată de republicani.

„Sancțiunile și controalele la export sunt orientate spre încetinirea Rusiei, făcându-i mai greu să lupte în războiul pe care l-a ales în Ucraina”, a declarat Adeyemo.

„Dar, în cele din urmă, pentru a accelera Ucraina, pentru a-i da capacitatea de a se apăra, Congresul trebuie să acționeze pentru a oferi Ucrainei resursele de care are nevoie și armele de care are nevoie”.

Experții au avertizat că sancțiunile nu sunt suficiente pentru a opri atacurile Moscovei.

„Ceea ce face Congresul pentru a aproba asistența militară suplimentară pentru Ucraina va conta mult, mult mai mult decât orice altceva ar putea face pe frontul sancțiunilor”, a declarat Peter Harrell, un fost oficial al Consiliului Național de Securitate.

În decembrie, Departamentul Trezoreriei a declarat că economia Rusiei a fost afectată de sancțiuni, înregistrând o contracție de 2,1% în 2022.

UPDATE 23 februarie, ora 08.00: Volodimir Zelenski a discutat la telefon cu Charles Michel

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunţat că a avut o conversație la telefon cu şeful Consiliului European, Charles Michel, pe care l-a informat despre implementarea de către Ucraina a celor patru pași legislativi necesari pentru pregătirea evaluării Comisiei Europene din martie 2024, informează Rador Radio România.

"Am remarcat necesitatea aprobării rapide a cadrului de negociere corespunzător necesar pentru începerea efectivă a negocierilor, așa cum s-a convenit în decembrie anul trecut" - a adăugat Volodimir Zelenski, într-un mesaj transmis joi seară.

UPDATE 23 februarie, ora 07.45: Regiunea Doneţk - Atac rusesc soldat cu un mort şi nouă răniţi

Şeful Administraţiei Militare Regionale Doneţk, Vadim Filaşkin, a raportat că o persoană a fost ucisă și alte nouă au fost rănite, joi, în urma bombardamentului lansat de ruşi asupra localităţii Kostiantinopil (comuna Korahove), informează Rador Radio România. Printre cei răniți se numără patru adolescenți de 12, 14, 15 și 16 ani. Potrivit lui Filaşkin, ruşii au tras 13 obuze asupra localităţii.

UPDATE 23 februarie, ora 03.00: Kievul acuză Moscova că loveşte cu rachete nord-coreene ţinte civile

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a acuzat joi Rusia de utilizarea de rachete de fabricaţie nord-coreeană pentru a efectua lovituri sângeroase în Ucraina împotriva unor ţinte civile, relatează AFP, informează Agerpres.

"Vorbim despre rachete balistice Hwasong-11 (KN-23/24) (...) Potrivit anchetei noastre, trupele ruse au tras peste 20 (de astfel de) arme nord-coreene în Ucraina", a precizat SBU într-un comunicat, adăugând că loviturile au ucis "cel puţin 24 de civili" şi au rănit alţi peste 100.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.