Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT - Război în Ucraina: Atacurile nocturne rusești continuă să lovească infrastructura Ucrainei

AI
razboi ucraina

Atacurile nocturne rusești continuă pe măsură ce Ucraina rămâne fără muniție și sisteme antiaeriene.Unitățile de apărare aeriană ucrainene au distrus 17 dintre cele 24 de drone de tip Shahed pe care Rusia le-a lansat peste noapte, precum și o rachetă de croazieră ghidată Kh-59, a informat Forțele Aeriene pe 8 aprilie.

 

UPDATE 8 aprilie, ora 13.52: Rheinmetall va livra Ucrainei 20 de blindate Marder

Compania germană Rheinmetall va transfera Ucrainei încă 20 de vehicule blindate pentru infanterie Marder - potrivit serviciul de presă al companiei. "Guvernul german a instruit compania Rheinmetall să furnizeze Ucrainei 20 de vehicule suplimentare Marder. Comanda a fost plasată în martie 2024 și valorează milioane de euro. Livrarea noului lot este programată pentru 2024" - se arată în mesaj. Rheinmetall a livrat deja Ucrainei vehicule Marders, ca parte a furnizărilor directe și a programelor de schimb circular.

content-image

UPDATE 8 aprilie, ora 19.20 - Rusia a schimbat tactica pentru a pune la pământ Ucraina

Rusia și-a schimbat abordarea asupra atacurilor la infrastructura energetică a Ucrainei, informează Financial Times, în cadrul unei analize, pe care o redăm mai jos.

Continuarea aici.

UPDATE 8 aprilie, ora 18.00 - Loviturile ruseşti au vizat 80% dintre termocentrale şi jumătate dintre hidrocentralele din Ucraina în ultimele săptămâni, a declarat luni ministrul ucrainean al energiei Gherman Galuşcenko, denunţând "cel mai mare atac" împotriva sectorului energetic al ţării, relatează AFP.

Serviciul de presă al ministerului a declarat pentru AFP că termocentralele au fost "avariate" de aceste lovituri, fără a preciza însă nivelul pagubelor cauzate. "Acesta este cel mai mare atac asupra sectorului energetic ucrainean", a adăugat el, referindu-se la acest val de lovituri care continuă aproape zilnic şi care a provocat pene de curent îndelungate în Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina.

Potrivit ministrului, "amploarea şi impactul" acestui nou val de atacuri "sunt mult mai mari" decât cele ale campaniei lansate de Moscova iarna trecută, când milioane de ucraineni au fost privaţi de electricitate şi încălzire în condiţii de temperaturi scăzute. El a subliniat că armata rusă a modificat dronele şi rachetele folosite pentru aceste bombardamente, făcându-le "şi mai periculoase".

content-image

UPDATE 8 aprilie, ora 16.20 - Atacurile rusești urmăresc să facă Harkovul de nelocuit pentru civili (The Economist)

Escaladarea recentă a loviturilor rusești împotriva Harkovului urmărește să transforme orașul într-o „zonă gri”, nelocuabilă pentru civili, a scris The Economist pe 7 aprilie, citând surse militare ucrainene nedezvăluite, notează Kyiv Indepndent.

Continuarea aici.

UPDATE 8 aprilie, ora 14.25: Rusia intensifică operațiunile ofensive, în ciuda pierderilor în creștere (ISW)

Forțele ruse continuă să-și intensifice operațiunile ofensive de-a lungul liniei frontului, în ciuda pierderilor materiale și de personal, a declarat raportul Institutului pentru Studiul Războiului (ISW) pe 7 aprilie, notează Kyiv Independent.

Detalii aici

UPDATE 8 aprilie, ora 10.15: VIDEO Rușii fac experimente în războiul din Ucraina: ultimul robot testat de Moscova reduce masiv pierderile de personal

Ministerul rus al Apărării a anunțat testarea unui nou sistem robotizat de deminare "Stalker", aparat testat în zona Avdiivka.

Detalii aici

content-image

 

UPDATE 8 aprilie, ora 8.30: Teroare pe frontul Ucraina: Rușii sunt acuzați că folosesc gaze chimice contra soldaților lui Zelenski

Soldații ucraineni descriu atacuri ilegale cu gaze „aproape zilnic”, în timp ce invadatorii ruși încearcă să-i disloce de pe pozițiile pe care sunt, potrivit The Guardian.

Detalii aici

content-image

UPDATE 8 aprilie, ora 7.59: Ucraina a doborât peste noapte 17 drone și o rachetă

Atacurile rusești au fost lansate de la Capul Chauda din Crimeea ocupată, din regiunea vecină Kursk, precum și o bază militară din Yeysk, în regiunea Krasnodar din Rusia.

Una dintre drone a avariat o instalație de transport logistic și o benzinărie din regiunea Odesa, a raportat guvernatorul regiunii Oleh Kiper pe Telegram.

În urma atacurilor nu au fost raportate victime sau răniți.

Dronele au fost interceptate deasupra regiunilor Odesa, Mykolaiv, Kirovohrad, Hmelnytskyi și Jytomyr, în timp ce racheta ghidată a fost doborâtă deasupra regiunii Dnipropetrovsk.

Grupuri mobile de pompieri ale Forțelor Aeriene Ucrainene au fost implicate în respingerea atacurilor aeriene.

Atacurile cu drone sunt o întâmplare zilnică în Ucraina, afectând diverse regiuni din țară. Peste noaptea de 7 aprilie, apărarea antiaeriană a Ucrainei a doborât 17 drone rusești lansate pe Ucraina.

Forțele ruse continuă să atace zone civile departe de linia frontului, cu seria recentă de bombardamente intense care vizează infrastructura energetică în ceea ce este probabil o misiune de a elimina rețeaua Ucrainei. Civilii care trăiesc în regiunile de primă linie din estul și sudul țării rămân, precum și aproape de granița cu Rusia în nord, rămân cei mai vulnerabili.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.