Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT - Război în Ucraina: Lupte grele în Donețk - Ceasiv Iar rămâne sub controlul trupelor ucrainene

Roman Chop/Global Images Ukraine via Getty Images
razboi ucraina

Situația se menține intensă pe toată linia frontului, rușii atacând pe toată linia de contact în ultimele 24 de ore. Aceștia au lansat patru rachete și 80 de lovituri aeriene și au tras de 108 ori cu lansatoare de rachete asupra pozițiilor ucrainene și a zonelor populate, a anunțat vineri dimineață Statul Major ucrainean. 65 de lupte s-au dat în această perioadă, iar 130 de localități din Cernihiv, Sumî, Harkov, Lugansk, Donețk, Zaporojie, Dnipropetrovsk, Herson și Nikolaiev s-au aflat sub tirurile artileriei ruse.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina

 

UPDATE 6 aprilie, ora 14.45: Lupte grele în Donețk - Ceasiv Iar rămâne sub controlul trupelor ucrainene

Comandantul-șef al Forțelor Armate ale UcraineiOleksandr Sirski, a declarat că Ceasiv Iar rămâne sub controlul Forțelor de Apărare ucrainene și că toate încercările rușilor de a pătrunde în această localitate din regiunea estică Donețk au eșuat, notează Ukraininform, potritivit Rador Radio România

Detalii aici

content-image

UPDATE 6 aprilie, ora 13.57: Rușii au lovit din nou Odesa

Mai multe explozii s-au auzit în oraşul ucrainean Odesa, sâmbătă, după ora 13:00, în timpul unei alerte de raid aerian care a vizat întreaga regiune. Autorităţile au făcut apel la populaţie să se adăpostească. Exploziile au fost confirmate de şeful regiunii Odesa, Oleh Kiper, care a îndemnat populaţia să rămână la adăpost.

content-image

UPDATE 6 aprilie, ora 13.45: Situație critică la Harkov - Zelenski face apel la parteneri să ajute la apărarea aeriană a orașului puternic lovit de ruși

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, subliniază importanța consolidării apărării aeriene pentru regiunea Harkov, pe fondul intensificării atacurilor lansate de armata Rusiei, notează Ukraininform, potrivit Rador România.

Detalii aici

content-image

UPDATE 6 aprilie, ora 12.03: Rușii ar pregăti ofensiva de vară: Cel mai probabil va fi vizat Harkovul

Rusia ar putea lansa o nouă contraofensivă la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie, vizând probabil Harkov, a declarat Andriy Yermak, șeful Biroului Prezidențial al Ucrainei, pentru Politico pe 5 aprilie.

Detalii aici

content-image

UPDATE 6 aprilie, ora 10.33: Ucraina are nevoie de mai multe sisteme de apărare aeriană și de rachete (Rustem Umierov)

Ministrul ucrainean al apărării, Rustem Umierov, și comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Oleksandr Sirski, au avut o discuție la telefon cu șeful Pentagonului, Lloyd Austin - informează portalul Armia Inform. Umierov a scris, vineri seară, pe contul său de X, că au discutat cu Austin despre dinamica actuală de pe front. "L-am informat pe ministrul apărării în detaliu despre situația actuală și recentele atacuri ale Rusiei asupra orașelor și infrastructurii civile ucrainene. Am subliniat încă o dată: Ucraina are nevoie de mai multe sisteme de apărare aeriană și de rachete" - a scris ministrul ucrainean al apărării. Rustem Umierov a subliniat că este necesar ca, prin eforturi comune, inamicul lumii libere să fie oprit, iar acest lucru trebuie să se facă în Ucraina.

content-image

UPDATE 6 aprilie, ora 9.22: ISW contrazice varianta ucraineană: Nicio dovadă vizuală că forțele ucrainene au avariat sau distrus aeronave sau infrastructură

ISW nu a găsit încă nicio dovadă vizuală că forțele ucrainene au avariat sau distrus aeronave sau infrastructură la oricare dintre cele patru baze aeriene vizate de drone vineri seara, notează Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), notează Ukrainskapravda.

Detalii aici

content-image

UPDATE 6 aprilie, ora 9.18: VIDEO/ Noapte de foc pentru ucraineni - Rușii au atacat cu rachete de croazieră și drone mai multe regiuni. Morți și răniți la Harkov

Apărarea antiaeriană a fost activată în regiunea Kiev, la primele ore ale zilei de sâmbătă, pe fondul unui atac cu drone lansat de Federaţia Rusă, notează Rador Radio România care citează surese ucrainene.

Detalii aici

content-image

UPDATE 6 aprilie, ora 03.00: Dezvăluiri NYT: Statele Unite și Germania nici măcar nu vor să audă de subiectul 'Ucraina în NATO'

Statele Unite şi Germania se opun în continuare ca Ucraina să fie invitată să adere la NATO, aşa cum au făcut şi la summitul de la Vilnius de anul trecut. Mai mult, vor ca această chestiune nici măcar să nu mai fie discutată anul acesta la summitul aniversar al alianţei, care va avea loc în iulie, la Washington, scrie The New York Times (NYT).

Ceea ce vrea Ucraina, în cele din urmă, este o invitaţie oficială de a adera la NATO. Dar oficialii alianţei sunt de acord că acest lucru nu se va întâmpla la festivităţile planificate la Washington pentru luna iulie. NATO nu are niciun apetit pentru a primi un nou membru care, din cauza pactului de securitate colectivă al alianţei, ar atrage-o în cel mai mare război terestru din Europa din 1945 încoace.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.