Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT: Război în Ucraina: Artileria ucraineană este obligată să economisească proiectilele

cna.org
razboi ucraina

Rușii au atacat de trei ori sediul unui organizații umanitare din orașul Berîslav, în regiunea Herson, folosind o dronă care a aruncat explozibili. O femeie de 55 de ani a fost rănită și a fost spitalizată, starea ei fiind moderată, a anunțat pe Telegram guvernatorul regiunii.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina

 

UPDATE 7 februarie, ora 21.50: În toiul discuțiilor despre un război cu Rusia, România primește tancuri Abrams abia în 2026

Tancurile de luptă Abrams care vor intra în înzestrarea Forţelor Terestre Române vor fi livrate, începând cu anul 2026, în cea mai modernă versiune a acestui model, care se află şi în dotarea armatei SUA, au declarat, miercuri, surse oficiale din Ministerul Apărării Naţionale (MApN), informează Agerpres.

Detalii aici

content-image

UPDATE 7 februarie, ora 19.42: Artileria ucraineană este obligată să economisească proiectilele

Jurnaliștii polonezi remarcă creșterea bruscă a pierderilor Forțelor Armate ale Ucrainei pe fondul lipsei de proiectile și al superiorității Forțelor Armate ale Federației Ruse în ceea ce privește artileria. După cum remarcă publicația poloneză Gazeta Wyborcza, eficiența Forțelor Armate Ucrainene este redusă de "o lipsă tot mai palpabilă de muniții". "Artileria ucraineană este nevoită să economisească proiectile și nu-și poate permite să efectueze lovituri asupra tuturor țintelor potențiale", se arată în articolul ziarului. Publicația leagă deficitul de muniții al armatei ucrainene de blocarea ajutorului militar din partea SUA și de întârzierea în livrările din partea țărilor membre UE.

UPDATE 7 februarie, ora 16.43: Zeci de victime în urma atacului cu rachete asupra orașului Kiev

Patru persoane au murit și cel puțin 40 au fost rănite în urma atacului de miercuri al rușilor asupra orașului Kiev.

Cel puțin 40 de persoane, inclusiv o femeie însărcinată, a declarat Serhiy Popko, șeful administrației militare a capitalei ucrainene, potrivit Sky News.

El a modificat bilanțul prezentat anterior de președintele Volodimir Zelenski care menționa 10 răniți.

Popko a anunțat pe Telegram că sunt și patru persoane care au murit în urma atacurilor

Primarul Kievului, Vitalii Klitschko, a declarat că printre răniți se numără o femeie însărcinată.

content-image

UPDATE 7 februarie, ora 15.39: Ukrinform relatează că un bărbat în vârstă de 56 de ani a fost rănit de un bombardament rusesc în apropierea satului Molodizhne din regiunea Kherson, în sudul Ucrainei.

UPDATE 7 februarie, ora 14.53: Interviu cu Vladimir Putin. Considerații etice pe marginea unui demers riscant al jurnalistului Tucker Carlson

Continuarea AICI

UPDATE 7 februarie, ora 12.13: Alertă aeriană în Ucraina, explozii puternice la Kiev - Rușii au lansat un atac masiv cu rachete din Marea Caspică și drone iraniene (VIDEO)

Continuarea AICI

UPDATE 7 februarie, ora 09.20: VIDEO - Putin a semnat decretul care aruncă în aer relația cu SUA: rușii dau târcoale tot mai insistent în Alaska

Continuarea AICI

UPDATE 7 februarie, ora 07.53: Forțele ucrainene, la un pas de a pierde un punct strategic: Situația devine critică

Situația din jurul Avdiivka, un oraș asediat din prima linie din regiunea Donețk, devine „foarte dificilă”, chiar critică în unele zone, a declarat Vitalii Barabash, șeful administrației militare a orașului, pe 6 februarie.

Rusia și-a intensificat atacurile împotriva Avdiivka în octombrie 2023, suferind pierderi grele în încercarea de a încercui orașul la doar câțiva kilometri de Donețk ocupat. În ciuda victimelor, au început să apară recent rapoarte că forțele ruse fac progrese constante.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 7 februarie, ora 06.12: Scenariul care ar putea declanșa cel de-Al Treilea Război Mondial! (The Telegraph)

Publicația The Telegraph a publicat un nou scenariu pentru un potențial război între Rusia și NATO.

În acest scenariu se discută în felul următor:

Vladimir Putin mobilizează 200.000 de soldați în Rusia și începe o nouă ofensivă în Ucraina în primăvara anului 2024;

Continuarea aici

content-image

UPDATE 7 februarie, ora 06.09: Regiunea ucraineană Doneţk este lovită zilnic de ruşi de până la 2.500 de ori (guvernator)

Rusia lansează zilnic între 1.500 şi 2.500 de obuze şi rachete asupra regiunii ucrainene Doneţk, devastată de război, şi vizează infrastructura esenţială pentru a îngreuna rămânerea oamenilor acolo în timpul iernii, a declarat pentru Reuters guvernatorul Vadim Filaşkin, conform News.ro.

Provincia estică, ocupată în proporţie de 57% de Rusia, se află în prim-planul războiului din 2014, când interpuşii susţinuţi de Rusia au cucerit capitala regiunii, Doneţk, precum şi multe alte oraşe mari. De când Rusia a lansat invazia la scară largă, în 2022, aici au avut loc multe dintre cele mai violente şi mai îndelungate bătălii ale războiului.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 7 februarie, ora 06.02: Incident armat la hotarul dintre Transnistria și Ucraina: un cetăţean din Transnistria a fost împuşcat mortal şi un altul a fost rănit

Un incident ciudat a avut loc la începutul lunii ianuarie în apropierea frontierei Transnistriei cu Ucraina. Kievul susţine că doi cetăţeni din Transnistria ar fi trecut graniţa şi au deschis focul, în timp ce Tiraspolul susţine că au fost răpiţi de ucraineni.

Unul dintre bărbaţi ar fi murit, celălalt a fost rănit. Chişinăul spune că este gata să ofere sprijin atât autorităţilor de la Kiev, cât şi Tiraspolului în investigarea cauzei, scrie news.ro.

Faptul că incidentul s-a soldat cu un mort a fost anunţat mult mai târziu decât s-au petrecut faptele.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 7 februarie, ora 05.58: Şeful AIEA, întalnire cu Volodimir Zelenski: ce a discutat cu liderul ucrainean înainte de vizita pe care o va face la centrala nucleară Zaporojie

Directorul general al agenţiei de supraveghere nucleară a ONU (AIEA), Rafael Grossi, a anunţat că va vizita miercuri centrala nucleară Zaporojie din Ucraina, ocupată de Rusia, pentru a vedea dacă aceasta poate fi operată cu un număr redus de personal şi dacă uraniul folosit pe post de combustibil, vechi de ani de zile, mai este sigur. Înaintea vizitei sale, Grossi a discutat marţi, la Kiev, cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski despre situaţia actuală de securitate şi riscurile potenţiale la centrala ocupată.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 7 februarie, ora 05.55: Zelenski semnează un decret strategic care va aduce schimbări importante pe linia fontului

Volodimir Zelenski a anunţat marţi seara că a semnat un decret „strategic” prin care este creat un corp separat în cadrul armatei ucrainene, care va fi dedicat dronelor, în condiţiile în care Kievul mizează tot mai mult pe această tehnologie în războiul de apărare împotriva Rusiei, informează news.ro.

Comandantul-şef al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujni, intrat în conflict cu preşedintele şi a cărui demitere ar fi iminentă, pleda, la rândul său, într-un articol de opinie publicat de CNN săptămâna trecută, pentru sporirea flotei de drone de producţie autohtonă, cu ajutorul cărora Kievul a reuşit câteva lovituri spectaculoase atât în Crimeea, cât şi în adâncimea teritoriului rus.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 7 februarie, ora 02.30: Vladimir Putin nu se teme de articolul 5 din NATO: avertismentul serviciilor de informații daneze

Vladimir Putin crede că articolul 5 al NATO reprezintă doar „cuvinte goale”, avertizează serviciile de informații daneze, în contextul unei posibile incursiuni militare ruse, relatează Nexta.

Serviciul Norvegian de Informații pentru Apărare (FE) a explicat într-un răspuns parlamentar rolul Rusiei în zona de Nord a Europei. „FE apreciază că în prezent este puțin probabil ca Rusia să vrea să declanșeze un conflict militar cu NATO.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.