Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT – Război în Ucraina: Care sunt obiectivele celor mai recente atacuri pe scară largă ale Rusiei asupra Ucrainei (Analiză ISW)

reuters.com
razboi ucraina

Rusia a lansat în cursul nopții un nou atac masiv cu rachete şi drone asupra infrastructurii energetice a Ucrainei. "Inamicul nu renunţă la planurile sale menite să-i priveze pe ucraineni de lumină. Un nou atac masiv contra industriei noastre energetice!", a scrie pe Telegram ministrul Energiei, Gherman Galuşcenko. Atacurile au vizat instalaţii de producţie şi de distribuţie electrică în regiunile Poltava (est), Kirovograd (centru), Zaporojie (sud), Lvov, Ivano-Frankovsk şi Viniţa (vest), a precizat el. Potrivit administraţiei militare a oraşului Kiev, bombardiere strategice ruse Tu-95MS au tras mai multe rachete de croazieră asupra capitalei, plasată în stare de alertă timp de trei ore.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina

 

UPDATE 9 mai, ora 14.05: Ucraina golește pușcăriile - 20.000 de deținuți vor fi trimiși pe front

La fel ca Rusia în primul an de război, Ucraina apelează la deținuți pentru a suplini deficitul de soldați de pe front. Şeful grupului parlamentar al partidului ucrainean Slujitorul Poporului, David Arahamia, a declarat că numărul total de deţinuţi care pot fi potențial mobilizați pentru a fi incluşi în Forțele de Apărare ale Ucrainei este de 15.000-20.000.

Detalii aici

content-image

UPDATE 9 mai, ora 13.02: Care sunt obiectivele celor mai recente atacuri pe scară largă ale Rusiei asupra Ucrainei (Analiză ISW)

Experții de la Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) consideră că cele mai recente lovituri rusești sunt menite să degradeze rețeaua electrică a Ucrainei și să epuizeze apărarea antiaeriană înainte de sosirea asistenței de securitate a SUA, notează ukrainskpravda.

Detalii aici

content-image

UPDATE 9 mai, ora 11.45: Rușii atacă pe toate fronturile. Apărarea ucraineană pare depășită pe anumite sectoare

Rușii își intensifică atacurile pe majoritatea fronturilor din Ucraina. Un total de 146 de lupte au avut loc pe linia frontului în ultimele 24 de ore. Rușii au efectuat 60 de lovituri cu rachete și 90 de lovituri aeriene și au tras din sistemele de rachete cu lansare multiplă asupra pozițiilor trupelor ucrainene și a zonelor populate de 107 ori, potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Detalii aici

content-image

UPDATE 9 mai, ora 10.10: VIDEO - Ucraina a respins un atac asupra Odesei și a atacat regiunea rusă Belgorod

Sistemele de apărare aeriană ucrainene au distrus 17 din 20 de drone lansate de Rusia spre teritoriul Ucrainei, au comunicat joi forţele aeriene ucrainene, conform Reuters.

Detalii aici

content-image

UPDATE 9 mai, ora 10.03: Unităţile de asalt ale ruşilor, blocate în Krasnohorivka - Trupele sunt încercuite și nu mai au posibilitatea de a fi aprovizionate cu muniție

Unitățile Forțelor de Apărare ale Ucrainei au blocat grupurile de asalt ale armatei ruse care au pătruns în orașul Krasnohorivka, regiunea Donețk, notează Korespondent, potrivit Rador Radio România. De cealaltă parte ruși anunță că forțele ucrainene se retrag din oraș.

Detalii aici

content-image

UPDATE 9 mai, ora 03.30: Ambasadori din UE au convenit să utilizeze profiturile din activele ruseşti îngheţate pentru achiziţia de arme destinate Ucrainei

Ambasadori din Uniunea Europeană au convenit asupra folosirii profiturilor din activele ruseşti îngheţate pentru achiziţia de arme destinate Ucrainei, relatează BBC citat de Rador Radio România.

În prezent, activele generează anual peste trei miliarde de dolari, care sunt depozitaţi într-o casă de compensare din Belgia şi în alte depozite europene.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.