Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE TEXT & VIDEO - Război în Israel: Cifrele dezastrului din Fâșia Gaza / Tancurile au năvălit în curtea Spitalului Nasser

reuters.com
gaza

Israelul a lansat mai multe atacuri aeriene împotriva țintelor Hezbollah din Liban, după ce gruparea libaneză a lansat rachete care au ucis o femeie și au rănit alte opt. Acea ploaie de rachete trimise de Hezbollah a lovit mai multe comunități din nordul Israelului, miercuri dimineață, în kibbutzurile Manara și Moshav Netu’a, dar și o bază militară, toate din nordul Israelului.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Israel

UPDATE 15 februarie, ora 22.30: "Crimă de război": Autoritățile din Gaza spun că atacul israelian asupra spitalului Nasser este rușinos

Biroul de presă al guvernului din Gaza afirmă că luarea cu asalt a centrului medical și transformarea acestuia într-o bază militară de către Israel este o "crimă de război flagrantă" care încalcă toate tratatele și standardele internaționale.

"Considerăm ocupația israeliană și comunitatea internațională și Statele Unite pe deplin responsabile pentru viețile și siguranța sutelor de medici și pacienți și a persoanelor rănite și strămutate care se află încă în interiorul [spitalului]", a declarat biroul într-o declarație.

De asemenea, biroul a respins afirmațiile israeliene potrivit cărora spitalul Nasser din Khan Younis a fost folosit de Hamas pentru a găzdui prizonieri israelieni, calificând aceste acuzații drept "foarte uzitate" și despre care se știe că sunt false în ochii lumii.

Israelul a atacat spitale din întreaga Gaza, invocând legături cu Hamas. Cu toate acestea, criticii spun că țintirea sistematică a centrelor medicale are ca scop să facă teritoriul invizibil și să priveze civilii de locuri sigure de adăpost.

UPDATE 15 februarie, ora 22.00: Apărarea civilă din Gaza: Doi morți în atacul israelian asupra Jabaliei

Într-o postare pe rețelele de socializare, grupul afirmă că echipele sale de personal încearcă în prezent să stingă un incendiu care a rezultat în urma unui raid aerian recent asupra unei case aparținând familiilor Sabah și Afana din nordul Gaza.

Aceștia încearcă să aibă acces la corpurile celor doi palestinieni uciși, precum și la "un număr de răniți" aflați sub dărâmături, pentru a putea fi transportați pentru tratament.

UPDATE 15 februarie, ora 21.20: Unii palestinieni rămân zile întregi fără mâncare, în timp ce asaltul israelian împinge Gaza spre foamete

În timp ce asaltul israelian asupra Fâșiei Gaza continuă să pună la grea încercare aprovizionarea cu alimente, iar autoritățile israeliene continuă să blocheze o mare parte din ajutorul umanitar, unii palestinieni rămân zile întregi fără o masă adecvată.

"Locuitorii din sudul Fâșiei Gaza depind în totalitate de ajutoarele umanitare care sunt livrate prin Rafah", a relatat din Rafah corespondentul Al Jazeera Tareq Abu Azzoum.

"Situația este critică pentru oamenii care sunt încă blocați în nord. Sute de mii de palestinieni locuiesc acolo și unii dintre locuitorii de acolo ne-au spus că trec zile și chiar săptămâni întregi fără hrană suficientă pentru a supraviețui. Părinții încearcă să se trezească dis-de-dimineață, încercând să găsească mâncare pentru copiii lor", a adăugat el.

UPDATE 15 februarie, ora 21.00: PRCS respinge acuzațiile israeliene de "terorism

Societatea Semilună Roșie Palestiniană afirmă că afirmațiile israeliene conform cărora 20 de "teroriști deghizați în personal medical" au fost arestați la spitalul al-Amal pe 9 februarie au fost "fabricate".

Armata israeliană a atacat săptămâna trecută spitalul din Khan Younis, care adăpostește mii de persoane strămutate, iar împrejurimile sale au fost supuse unor bombardamente intense timp de săptămâni.

"PRCS consideră că aceste acuzații sunt doar o parte dintr-o serie de scuze fabricate de forțele de ocupație pentru a justifica asediul, bombardamentele, asaltul spitalelor și uciderea personalului medical PRCS și a altor persoane din Fâșia Gaza", a declarat grupul într-o postare pe X.

Organizația umanitară a adăugat că forțele israeliene au arestat nouă dintre membrii personalului său medical și administrativ, precum și nouă pacienți în vârstă și însoțitorii acestora.

UPDATE 15 februarie, ora 20.30: Israelul se opune planului de creare a unui stat palestinian, spunând că nu este momentul pentru "cadouri

Un purtător de cuvânt al guvernului israelian a declarat că nu este momentul să se discute despre planurile pentru crearea unui stat palestinian, după ce Washington Post a publicat un raport despre SUA și aliații arabi care pregătesc un plan care include un calendar pentru un stat palestinian.

"Acum nu este momentul să vorbim despre cadouri pentru poporul palestinian, în condițiile în care Autoritatea Palestiniană însăși nu a condamnat nici măcar masacrul din 7 octombrie", a declarat Avi Hyman, potrivit The Times of Israel.

"Aici, în Israel, suntem încă în urma masacrului din 7 octombrie", a declarat Hyman, citat de cotidian.

"Acum este timpul pentru victorie, victoria totală asupra Hamas", a adăugat el. "Toate discuțiile despre ziua de după Hamas vor fi purtate în ziua de după Hamas".

UPDATE 15 februarie, ora 19.50: Ostatici ar fi fost ţinuţi la Spitalul Nasser din Gaza (armata israeliană)

Armata israeliană a declarat joi că deţine "informaţii credibile" indicând că ostatici răpiţi de Hamas au fost ţinuţi în cel mai mare spital din sudul Fâşiei Gaza, scena unor lupte intense în ultimele săptămâni, relatează France Presse.

"Avem informaţii credibile provenind din diverse surse, dintre care ostatici eliberaţi, care indică faptul că Hamas a ţinut ostatici la Spitalul Nasser din Khan Yunis şi că ar putea exista cadavre de ostatici" acolo, a declarat armata israeliană într-un comunicat.

Armata israeliană a indicat că efectuează o "operaţiune la ţintă şi limitată" în acest complex medical, cel mai mare din sudul Gazei, după săptămâni de bombardamente intense şi confruntări cu luptătorii Hamas în cartier.

Videouri care circulă pe reţelele de socializare arată scene de haos în spital, cu membri ai echipelor de salvare încercând să ducă la loc sigur pacienţii din secţia de ortopedie, care pare să fi fost lovită. Sau cu oameni pe o alee îngustă încercând să fugă din spital, la care AFP nu a avut acces în această săptămână.

Personalul medical a tras miercuri un semnal de alarmă cu privire la soarta spitalului, un infirmier denunţând lipsa apei potabile, canalizări care refulează la serviciul de urgenţă şi lunetişti israelieni postaţi pe acoperişurile unităţii medicale.

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, s-a declarat miercuri "alarmat" de informaţiile de la Spitalul Nasser, pe care l-a descris drept "coloana vertebrală a sistemului de sănătate din sudul Gazei".

Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii i s-a refuzat accesul la spital în ultimele zile şi a pierdut contactul cu personalul, a scris el pe reţeaua X.

Potrivit Ministerului Sănătăţii al Hamas, mii de persoane, inclusiv pacienţi, au fost nevoite să părăsească spitalul, unde situaţia este "catastrofală", personalul fiind incapabil să evacueze cadavrele la morgă din cauza lipsei de securitate în complex.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a negat joi că aceasta ar dori evacuarea unităţii. "Am insistat că pacienţii şi personalul nu au fost obligaţi să evacueze spitalul", a declarat el, referindu-se la discuţii recente cu responsabili medicali.

"Noi nu căutăm să facem rău civililor nevinovaţi. Încercăm să ne găsim ostaticii şi să-i aducem acasă", a insistat el.

La începutul acestei săptămâni, armata israeliană a desfăşurat o operaţiune de comando la Rafah şi a eliberat doi ostatici israeliano-argentinieni, Fernando Marman şi Luis Har, răpiţi la 7 octombrie din kibuţul Nir Yitzhak, situat pe partea israeliană, dar aproape de oraşele Khan Yunis şi Rafah.

Hamas a capturat aproape 250 de ostatici în acest atac fără precedent pe teritoriul israelian. Un armistiţiu în noiembrie a permis eliberarea a 105 dintre aceşti ostatici. Astăzi, ei au rămas 130 în Gaza, dintre care se crede că 29 au murit, potrivit armatei israeliene.

UPDATE 15 februarie, ora 19.20: "Toată lumea este înfometată în Gaza astăzi" -  Grup de ajutorare

Joyce Ajlouny, secretarul general al American Friends Service Committee, o organizație quaker laureată cu Premiul Nobel pentru Pace care lucrează în Gaza din 1949, a declarat pentru Al Jazeera din Bethesda, statul american Maryland, că foametea este la un nivel "enorm și cu adevărat catastrofal" în Gaza.

"Personalul nostru, care, în ciuda faptului că a fost strămutat de multe ori, a continuat să distribuie unele ajutoare, [care sunt] o picătură în ocean. Ei ne-au spus în timpul apelului de ieri că le este greu să găsească alimente proaspete. Unele dintre camioanele [cu ajutoare] au alimente stricate din cauza birocrației... camioanele au fost reținute mult prea mult timp [de Israel]", a spus ea.

"Am cumpărat câteva camioane cu ajutoare în Egipt, dar nu reușim să le aducem în [Gaza]. Cred că am primit un singur camion de la începutul acestui război", a adăugat Ajlouny.

"[Personalul nostru] ne spune că vede oameni flămânzi. Toată lumea este înfometată în Gaza astăzi. Este pur și simplu enorm și cu adevărat catastrofal și nu am mai văzut așa ceva până acum."

Ea a mai spus că organizația sa este "îngrijorată de faptul că, dacă va avea loc un atac asupra Rafah, atunci acest lucru va agrava situația și vom vedea cum capacitatea noastră de a furniza asistență umanitară, inclusiv alimente, va fi și mai mult afectată".

UPDATE 15 februarie, ora 18.45: Un vrachier vizat de un proiectil exploziv la est de Aden, în Yemen: Ambrey

O navă comercială a suferit avarii minore după ce a fost ținta unui proiectil exploziv la aproximativ 100 de mile marine (circa 185 km) la est de orașul-port Aden din Yemen, potrivit firmei britanice de securitate maritimă.

Avariile au fost cauzate de schije care au provocat o scurgere de motorină, a precizat Ambrey într-o notă de informare, precizând că explozia a avut loc la aproximativ 100 de mile distanță și nu a avut un impact direct asupra portavionului. Membrii echipajului nu au fost răniți, a adăugat aceasta.

Separat, agenția United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO) a declarat că a primit un raport privind o explozie în apropierea unei nave la aproximativ 85 de mile marine (157 km) la est de Aden.

Houthis din Yemen, aliniat cu Iranul, a lansat atacuri repetate cu drone și rachete împotriva transportului maritim comercial internațional în Marea Roșie și în strâmtoarea Bab al-Mandab de la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut, afirmând că acționează în semn de solidaritate cu palestinienii care suportă acțiunile militare ale Israelului în Gaza.

Nu a existat niciun comentariu imediat în mass-media condusă de Houthi cu privire la incidentul de joi.

UPDATE 15 februarie, ora 18.15: Medicii de la Spitalul Nasser filmează tancurile israeliene în interiorul complexului medical

Pe contul personal de Instagram, Dr. Amira Al-Assouli a postat o înregistrare video în care se vede cum un tanc israelian pătrunde în complexul medical și creează un ecran de fum pentru a-și acoperi mișcările.

Acest videoclip a fost verificat de unitatea de verificare a faptelor din cadrul Al Jazeera.

Armata israeliană face în prezent raiduri la spitalul Nasser din Khan Younis, după ce l-a asediat timp de săptămâni întregi. Aceasta a declarat, fără a furniza dovezi, că deține informații potrivit cărora luptători Hamas se ascund în interior și țin prizonieri israelieni.

 

 

 

 

 

 

UPDATE 15 februarie, ora 17.40: Hezbollah amenință Israelul că va plăti pentru atacul din sudul Libanului

Gruparea Hezbollah a amenințat joi Israelul că ”va plăti prețul" pentru uciderea a 10 oameni în sudul Libanului.

Armata israeliană a arătat că a ucis trei membri ai unității de elită Radwan a Hezbollah într-o "lovitură aeriană precisă" în Nabatieh, fără a menționa însă eventuale victime civile, relatează Reuters.

Pe de altă parte, șapte civili ar fi fost uciși la Nabatieh miercuri seara, când un atac israelian asupra orașului din sudul țării a lovit o clădire cu mai multe etaje, au declarat surse din Liban.

"Inamicul va plăti prețul pentru aceste crime", a afirmat un reprezentant al Hezbollah, Hassan Fadlallah.

Organizația Națiunilor Unite a cerut să se pună capăt la ceea ce a numit ”o escaladare periculoasă" a conflictului, care se desfășoară în paralel cu războiul din Gaza și a alimentat îngrijorările legate de o confruntare mai amplă între Hezbollah, grupare sprijinită de Iran, și Israel.

UPDATE 15 februarie, ora 16.50: Dronele de atac israeliene terorizează femeile și copiii care se evacuează de la spitalul Nasser

Există o situație devastatoare în interiorul Spitalului Nasser.

Toți oamenii din interiorul unității sanitare, inclusiv pacienții și persoanele strămutate, sunt forțați să părăsească spitalul pe o cale îngustă pe care poate încăpea câte o persoană pe rând.

Au loc arestări în masă. Femeile și copiii sunt terorizați cu drone de atac care îi urmăresc și trag asupra lor.

În curtea spitalului se află cadavre încă de la primele ore ale dimineții, când armata israeliană a luat cu asalt spitalul.

UPDATE 15 februarie, ora 16.20: Armata israeliană ia cu asalt clădirea maternității de la Spitalul Nasser

Ministerul Sănătății din Gaza a afirmat într-o declarație că armata israeliană a luat cu asalt clădirea maternității de la Complexul Medical Nasser, în timp ce continuă raidul asupra celei mai mari unități sanitare din sudul Gaza.

Ministerul a adăugat că armata a distrus două ambulanțe în interiorul complexului.

UPDATE 15 februarie, ora 16.00: Șefii apărării din Israel și SUA discută despre "amenințările" din Liban

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a discutat în cursul nopții cu omologul american Lloyd Austin despre "amenințările și atacurile continue conduse de Hezbollah în Liban", potrivit unui comunicat al biroului lui Gallant.

"Ministrul Gallant și-a reiterat angajamentul de a asigura securitatea la granița de nord și întoarcerea în siguranță a cetățenilor strămutați - fie prin canale diplomatice, fie prin acțiuni militare", se arată în comunicat. Israelul a lansat o serie de raiduri aeriene în ultimele două zile, ucigând cel puțin 10 civili în sudul Libanului.

Legiuitorul Hezbollah Hassan Fadlallah a declarat: "Crime ca acestea nu vor permite armatei de ocupație [israeliene] să aducă securitate coloniștilor săi din nord sau să facă presiuni asupra Libanului pentru ca acesta să accepte condițiile sale. Singura opțiune disponibilă este ca aceasta să oprească masacrul din Gaza".

Din 7 octombrie, bombardamentele transfrontaliere au ucis peste 200 de persoane în Liban, inclusiv peste 170 de luptători Hezbollah, precum și aproximativ o duzină de soldați israelieni și cinci civili israelieni. Violențele au dezrădăcinat zeci de mii de persoane de ambele părți ale frontierei.

content-image

UPDATE 15 februarie, ora 15.30: Liga Arabă avertizează împotriva atacului de la Rafah: ”Opriți aceste planuri nebunești”

Șeful Ligii Arabe a avertizat că o ofensivă terestră israeliană în Rafah, cel mai sudic oraș din Gaza, ar duce la "un dezastru umanitar" și ar amenința stabilitatea în regiune.

"Facem apel la toate părțile care înțeleg gravitatea situației să acționeze imediat pentru a opri aceste planuri nebunești", a declarat secretarul general al Ligii Arabe, Ahmed Aboul Gheit, într-un comunicat.

Mai mult de jumătate din populația de 2,3 milioane de locuitori din Gaza s-a refugiat în Rafah după ce a fugit din alte părți ale enclavei de coastă.

"Care este sensul justiției și al organizațiilor internaționale dacă acestea rămân incapabile să impună o încetare a focului și să pună capăt acestor masacre macabre zilnice?", a spus el.

Declarația a fost făcută la o zi după ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a ordonat echipei sale de negociatori să se retragă din discuțiile de la Cairo pentru a negocia un armistițiu cu Hamas. Netanyahu a acuzat Hamas că face "cereri iluzorii".

UPDATE 15 februarie, ora 15.00: Un ministru britanic condamnă demolarea de către Israel a casei unui activist palestinian

Tariq Ahmad, ministrul de stat britanic pentru Orientul Mijlociu, a denunțat demolarea locuinței activistului palestinian Fakhri Abu Diab în Ierusalimul de Est ocupat.

"Israelul trebuie să oprească această politică acum", a declarat Ahmad într-o postare, referindu-se la practica israeliană larg răspândită de demolare a locuințelor palestiniene.

Familia lui Diab a fost evacuată cu forța din casa în care a locuit timp de 38 de ani. Municipalitatea administrată de Israel a refuzat să îi elibereze un permis de construcție sau de extindere, așa cum este regula nescrisă împotriva rezidenților palestinieni din Ierusalimul de Est ocupat.

"Dacă ne vor demola casele, nu ne vor distruge hotărârea și vom rămâne neclintiți pe pământul nostru", a declarat Abu Diab, în ciuda faptului că acum a rămas fără casă.

UPDATE 15 februarie, ora 14.30: Hezbollah susține că a lovit barăci militare israeliene și echipamente de spionaj

Hezbollah afirmă că a lovit o cazarmă militară israeliană în fermele libaneze ocupate de la Shebaa cu o Falaq, o rachetă sol-suprafață neghidată.

Atunci când Israelul s-a retras din sudul Libanului în mai 2000, ONU a trasat Linia Albastră între țări, care a plasat Fermele Shebaa - o fărâmă de pământ între Liban și Siria - în afara Libanului și în interiorul Înălțimilor Golan siriene, pe care Israelul le ocupă în prezent.

Hezbollah a anunțat, de asemenea, că a lovit echipamente de spionaj la un sit militar israelian.

Gruparea armată libaneză promisese să riposteze la loviturile israeliene de miercuri, care au făcut cel puțin 10 morți în rândul civililor din sudul Libanului.

Armata israeliană a anunțat că sirenele de raid aerian au sunat în nordul Israelului, dar nu a comentat încă afirmațiile Hezbollah.

UPDATE 15 februarie, ora 14.00: Editorialul Vaticanului: Israelul "nu poate justifica acest carnagiu" în Gaza

Într-un editorial de pe prima pagină a ziarului Vaticanului L'Osservatore Romano, intitulat "Opriți măcelul", directorul editorial Andrea Tornielli i-a provocat pe liderii israelieni cu privire la atacul în curs din Gaza.

Tornielli a citat o supraviețuitoare a Holocaustului stabilită la Roma, Edith Bruck, care a criticat dur războiul guvernului israelian, pe care îl consideră responsabil de creșterea numărului de acte antisemite împotriva evreilor din întreaga lume.

"Nimeni nu poate defini ceea ce se întâmplă în Fâșie ca fiind "daune colaterale" ale luptei împotriva terorismului", a scris Tornielli. "Dreptul la apărare, dreptul Israelului de a asigura dreptatea pentru cei responsabili de masacrul din octombrie nu poate justifica acest carnagiu".

Papa Francisc vorbește zilnic prin videoconferință cu o parohie din Gaza care găzduiește civili palestinieni strămutați de război.

UPDATE 15 februarie, ora 13.35: Israelul se plânge după ce un oficial al Vaticanului a denunțat "carnagiul" din Gaza

Israelul a depus o plângere oficială după ce un oficial de rang înalt de la Vatican a denunțat "carnagiul" din Gaza și ceea ce a numit un răspuns israelian "disproporționat" în urma atacului Hamas din 7 octombrie.

Ambasada Israelului pe lângă Sfântul Scaun a calificat drept "regretabile" comentariile cardinalului Pietro Parolin, secretar de stat al Vaticanului.

Luând cuvântul la o recepție marți, Parolin a condamnat atacurile Hamas și toate formele de antisemitism. Dar a pus sub semnul întrebării afirmația Israelului potrivit căreia Israelul acționează în legitimă apărare, provocând un "măcel" în Gaza.

"Dreptul Israelului la autoapărare a fost invocat pentru a justifica faptul că această operațiune este proporțională, dar cu 30.000 de morți, nu este așa", a spus el.

Ambasada a declarat că forțele israeliene au acționat în conformitate cu dreptul internațional, adăugând că proporția de civili palestinieni față de "teroriști" uciși a fost mai mică decât în alte conflicte din Siria, Irak și Afganistan.

content-image

UPDATE 15 februarie, ora 12.45: Gaza are nevoie de un "plan Marshall" pentru reconstrucția postbelică: ONU

Gaza va avea nevoie de un nou "Plan Marshall" pentru a se reface în urma atacului continuu al Israelului, afirmă un oficial ONU.

Pagubele deja provocate sunt de aproximativ patru ori mai mari decât cele îndurate în timpul războiului precedent de șapte săptămâni din 2014.

"Va fi nevoie de un nou Plan Marshall", a declarat Richard Kozul-Wright, director la organismul comercial al ONU, UNCTAD, referindu-se la un plan de redresare economică a Europei după cel de-al Doilea Război Mondial.

Primele estimări sugerează că reconstrucția ar putea costa până la 50 de miliarde de dolari. Rămâne neclar cine va plăti pentru această devastare.

content-image

UPDATE 15 februarie, ora 12.05: "Eforturile diplomatice trebuie să fie intensificate": Purtătorul de cuvânt al UNIFIL

Purtătorul de cuvânt al Forței Interimare a Națiunilor Unite în Liban (UNIFIL) afirmă că sunt necesare eforturi diplomatice pentru a restabili stabilitatea și a păstra siguranța civililor.

Atacurile transfrontaliere dintre Israel și Liban au avut loc încă de la începutul războiului din Gaza, dar în ultimele zile, acestea s-au intensificat.

Miercuri, un soldat israelian a fost ucis și opt răniți într-un atac cu rachete al Hezbollah asupra unei baze militare, în timp ce cel puțin 10 persoane, inclusiv șase copii, au fost ucise de lovituri aeriene israeliene asupra unor sate din sudul Libanului.

UNIFIL a fost înființată în 1978 pentru a monitoriza retragerea forțelor israeliene după ce acestea au invadat Libanul ca represalii la un atac palestinian. Forța s-a extins după conflictul dintre Hezbollah și Israel din 2006.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că UNIFIL a fost martoră la o schimbare îngrijorătoare a schimbului de focuri de armă și a țintelor din zonele aflate departe de linia albastră.

content-image

UPDATE 15 februarie, ora 11.35: Mutare surpriză a lui Joe Biden în conflictul din Orientul Mijlociu: suspendă expulzările palestinienilor care trăiesc în SUA

Preşedintele SUA, Joe Biden, criticat de o parte a electoratului său pentru politica sa de sprijin ferm pentru Israel, a decis să suspende timp de 18 luni expulzările palestinienilor care trăiesc în Statele Unite, a anunţat miercuri Casa Albă, relatează AFP, conform Agerpres.

Detalii aici

content-image

UPDATE 15 februarie, ora 9.30: SUA și statele arabe pregătesc calendarul pentru înființarea unui stat palestinian - Anunțul ar putea veni în câteva săptămâni

SUA și mai mulți parteneri arabi pregătesc un plan detaliat pentru un acord de pace cuprinzător între Israel și palestinieni, care include o „cronologie fermă” pentru un stat palestinian, transmite Washington Post, spunând că anunțul ar putea avea loc în următoarele câteva săptămâni.

Detalii aici

content-image

UPDATE 15 februarie, ora 06.10: Apelul țărilor arabe la ONU: Preveniți incursiunea israeliană în Rafah

Ţările arabe doresc o intervenţie a Consiliului de Securitate al ONU pentru a împiedica preconizata intervenţie terestră israeliană din Rafah, informează Rador Radio România.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a repetat faptul că armata israeliană va declanşa o ofensivă terestră în oraşul Rafah din sudul Fâşiei Gaza, în pofida tuturor apelurilor internaţionale de a da dovadă de reţinere.

Continuarea aici

content-image

UPDATE 15 februarie, ora 01.00: Israelul a început 'Operațiunea Răzbunarea': atacă dezlănțuit în Liban / VIDEO

Avioanele de luptă ale armatei din Israel IDF au declanșat miercuri „un val extins de atacuri” în Liban, au anunțat israelienii. Atacurile reprezintă răspunsul israelienilor la loviturile cu rachete lansate tot miercuri din Liban asupra unui oraș din Israel, informează Mediafax.

Anunțul a fost făcut de Forțele de Apărare Israeliene-IDF prin intermediul unui comunicat.

Informația a fost confirmată și de libanezi. Presa de stat libaneză și mass-media deținută de Hezbollah au raportat raiduri aeriene asupra mai multor orașe din sudul Libanului, inclusiv Aadchit, Souaneh și Chehabiya, potrivit CNN.

Continuarea aici

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.