Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea mută războiul cu Iohannis în presa internațională

dragnea iohannis

Liviu Dragnea duce războiul cu Iohannis, pe tema desemnării viitorului premier, și în presa internațională. Liderul PSD a avertizat cu privire la mutarea „nedemocratică” a preşedintelui Iohannis, care și-a exprimat intenția de a-l nominaliza pe Dacian Cioloș pentru un nou mandat de prim-ministru, indiferent de rezultatul alegerilor. Dragnea a oferit răspunsuri scrise la întrebările adresate de Georgi Gotev de la EurActiv.com.

Vezi și: Lia Olguța Vasilescu anunță un nou mega-dosar la DNA: 'Vor să ajungă la mine, e ceva bombastic'

„Sunt foarte îngrijorat pentru că în aceste zile preşedintele Iohannis și-a exprimat intenția de a-l desemna pe Dacian Cioloș pentru un nou mandat de prim-ministru. Este o intenție nedemocratică pentru că românii sunt cei care vor decide în alegerile din 11 decembrie ce partid ar trebui să dea următorul premier, nu preşedintele Iohannis. Ar fi fără precedent că majoritatea votanţilor să aleagă schimbarea guvernul Cioloş, care a eşuat în misiunea sa, iar preşedintele Iohannis să le ignore votul, pur şi simplu. Avem resursele și voința de a face din România povestea de succes a Uniunii Europene în anii următori, condiția fiind ca democrația și voința poporului să fie respectate”, afirmă Dragnea în interviul în limba engleză.

Vezi și: Kovesi bagă spaima în serviciile de informații: Ce mesaj a transmis/ VIDEO

În interviul pentru EurActiv.com, Dragnea susține că România trebuie să militeze pentru unitatea UE, contrar tendințelor Grupului de la Vişegrad, că PSD urmărește întărirea clasei de mijloc, dar și despre intenția social-democraților de a-și crea o nouă reputație prin lansarea unei generații de tineri în politică, cu ocazia alegerilor parlamentare. Dragnea contrazice ipoteza potrivit căreia Ponta a fost un lider politic autoritar, după modelul Viktor Orban, și afirmă că, de fapt, doar Traian Băsescu s-a potrivit acestei descrieri în România ultimilor ani. Președintele PSD nu uită să taxeze Guvernul Cioloș, mai ales în domeniul fondurilor europene, unde spune că nici măcar nu s-au pus bazele unei absorbții mai mari în anii următori. Totuși, mai completează Dragnea, „în cazul în care PSD revine la putere, vom fi capabili să redresăm rapid situația. Avem experți care pot repara greșelile făcute de guvernul Cioloş. Ne-am dovedit capabili să creştem rata de absorbție în timpul guvernării noastre anterioare și o vom face din nou.”

Vezi și: Aflată la ÎCCJ, Elena Udrea îi dă LOVITURA FATALĂ lui Traian Băsescu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.