Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea pregătește noi 'valize' în an prezidențial. Dezvăluiri de impact anunțate de șeful PSD

inquam Foto/Octav Ganea
dragnea valiza

Președintele PSD Liviu Dragnea promite că va începe să facă dezvăluiri de proporții.

„Eu sunt hotarat sa vorbesc de marile cazuri de coruptie din Romania, chestii serioase, de la finalul lunii ianuarie, ca sa vedem de unde e alimentata, care sunt interesele tuturor”, a spus acesta, recent la Antena 3.

După Revelion, PSD-iștii își vor pregăti la partid strategia pe comunicare pentru dezvăluirile din „domeniul economic si al abuzurilor”. Liviu Dragnea vrea ca anul 2019 să fie anul dezvăluirilor.

Una din țintele șefului PSD va fi profitul marilor companii.

„Noi discutam de companii mari care au cifre de afaceri de miliarde de euro si care au profituri foarte mici, 1 sau 0 virgula ceva la suta si unele cu pierderi. Exact in Romania fac cifre de afaceri mari si profituri mici, inseamna ca au manageri care nu sunt foarte buni. Am vazut companii mari, Coca Cola, o megacompanie, de ce nu isi ascunde profitul? Este super corecta. Sunt absolut sigur ca unii isi ascund profiturile. Sunt companii foarte mari, care nu merg intr-o tara sa se afle in treaba (...) Sper sa avem o situatie pe care o prezentam in ianuarie in care sa vedem toata cifra de afaceri obtinuta in Romania de companiile straine si sa vedem si profitul care a ramas Romaniei”, a declarat acesta.

Liderul PSD a mai oferit o scurtă introducere pentru dezvăluirile pe care le pregătește.

„Romgaz a vandut la OMV gaz cu 100 de lei, iar a doua zi OMV l-a vandut cu 117 lei, si apoi ne intrebam de ce economia romaneasca nu poate sa fie competitiva. OMV Petrom are si Marketing, cu o cifra de afaceri mai mare chiar. Suntem de-abia la inceput cu dezvaluirile”, a spus el.

Dragnea a dat si exemplul fabricării unor șuruburi:

„Au fost razboaie si pentru trei lei. Se bateau pentru pamant, acum vorbim despre miliarde de euro care au fost ascunsi. Se exporta profiturile: (...) Alta varianta: facem o fabrica in Romania si ca sa facem fabrica asta, o construim si producem, ne trebuie materie prima, nu o luam din Romania, o luam din alta tara. Sa zicem ca aducem suruburi din UE. Surubul in tara respectiva costa 1 leu, eu mai fac o firma intr-o alta tara din UE, multinationala 2, sa zicem, care cumpara surubul cu 1 leu de aici si care mi-l vinde mie cu 10 lei, iar eu vand mai departe surubul cu 11 lei. Cat ramane profit la fabrica din Romania? 1 leu, din care 16 bani impozit pe profit la Romanica. Aici cat ramane la aceasta firma care e tot a lor? 9 lei! Profitul merge la firma-mama”

Citește și: Guvernul pregătește PENSII OCUPAȚIONALE: Angajatul poate contribui lunar cu cel mult o treime din salariul brut

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.