Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea revine la TELE-VORBITOR - CAB reia discuțiile în cazul strămutării dosarului de liberare condiționată, deja SOLUȚIONAT

Inquam Photos / George Calin
liviu dragnea

Curtea de Apel București reia, luni, dezbaterile în cazul dosarului de strămutare prin care Liviu Dragnea cere mutarea la o altă instanță decât Tribunalul București a dosarului de eliberarea condiționat, dosar deja închis prin decizie definitivă.

Concret, Liviu Dragnea a cerut înainte de judecarea la Tribunalul București a contestației sale împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 5 privind eliberarea sa condiționată, strămutarea acțiunii de la acea instanță la un alt tribunal din țară.

Citește și: Contra-informațiile militare MOBILIZATE în cazul ASASINATULUI din Vest

La momentul judecării cererii de strămutare avocata lui Liviu Dragnea a lipsit din motive medicale obiective, iar instanța a stabilit un nou termen de judecată pentru cererea de strămutare.

Nu la fel a făcut și Tribunalul București care a judecat imediat, după amânarea cererii de strămutare de la CAB, și respins definitiv contestația lui Liviu Dragnea la decizia JS5, care stabilea ca acesta să continue executarea pedepsei definitive de 3 ani și jumătate pentru fapte de mare corupție.

În motivarea deciziei de la JS5  magistratul nota că instanţa nu şi-a format convingerea că Liviu Dragnea a dat dovezi temeinice de îndreptare.

“Instanţa apreciază că scopul pedepsei nu poate fi atins la acest moment prin liberarea petentului. Astfel, raportat la funcţia de exemplaritate a pedepsei, fiecare cetăţean trebuie să fie conştient de consecinţele la care s-ar expune în cazul încălcării legii penale

Citește și: DNA Vigilența lui Dragnea TESTATĂ de un intermediar în afacerea penală `vizită la Trump`...

Eliberarea petentului, prin simpla împlinire a fracţiei şi în contextul unui comportament civilizat – normal de altfel, ar fi de natură a avea un efect total opus.

Evident, o astfel de măsură nu ar fi de natură a avea un efect descurajant, ba din contră, ar dovedi o lipsă de reacţie din partea statului faţă de cei care încalcă normele legale”, a scris magistratul în motivarea sa.

Liviu Dragnea se află încarcerat în penitenciarul Rahova din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru fapte de corupție legate de angajarea fictivă și menținerea a două angajate la DGASPC Teleorman deși în realitate cele două lucrau pentru PSD local.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.