Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Pop: Excesul de zel al angajaților care cer hârtii și parahârtii va dispărea

liviu pop

Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat, marți, la Alba Iulia, într-o conferință de presă, că se va continua procesul de debirocratizare, astfel încât 'excesul de zel' al unor angajați din sistemul de învățământ, care cer 'hârtii și parahârtii', să dispară.

Pop a spus că toate documentele, pentru gradațiile de merit, Evaluare națională și Bacalaureat, vor fi digitalizate, iar 'lucrările se vor corecta de pe calculator de evaluatorul care va sta acasă sau la centrul de corectură, dacă acasă nu are calculator'.

Ministrul a menționat, de asemenea, că toate inspectoratele școlare vor intra în evaluare. 'Continuăm procesul acesta de a elimina orice chestiune suplimentară pusă de un director sau un inspector, pentru că legislația este foarte clară pe zona acesta a planificărilor. Excesul de zel al unor angajați din sistemul de învățământ va dispărea. Vă asigur de lucrul acesta. Deja, de astăzi, începem și evaluarea inspectoratelor școlare. Avem foarte multe semnale, unii colegi de-ai noștri fac exces de zel, cerând hârtii și parahârtii. Vom informatiza și digitaliza foarte mult', a declarat Pop, conform Agerpres.

Ministrul a susținut că va fi digitalizat concursul pentru gradațiile de merit, în sensul în care toate dosarele vor fi scanate și urcate pe platformă, nemaifiind necesare copii xerox. 'Toate documentele pe care le vor încărca cei care candidează la concursul pentru gradații de merit pot fi folosite de inspectori sau directori în actul de verificare, lucrul acesta reducând foarte mult birocrația. Toate documentele pentru gradațiile de merit vor fi digitalizate. Toate documentele pentru Evaluarea națională și examenul de Bacalaureat vor fi digitalizate. Lucrările se vor corecta de pe calculator de evaluatorul care va sta acasă sau la centrul de corectură dacă acasă nu are calculator', a mai spus Pop.

El a adăugat că tot ce va încărca profesorul pe acea platformă va putea fi folosit de către inspector sau de către cei care vin în inspecție și control ca document. 'Să nu fie nevoit, dau un exemplu, ca o diplomă să o facă xerox și să o pună în cinci dosare pentru că ba vine o comisie, ba una, ba cealaltă', a explicat ministrul.

Pop a menționat, totodată, că a început demersurile pentru reducerea numărului comisiilor. 'Tot cea ce se poate digitaliza o vom face, pentru că este, până la urmă, secolul digitalizării și suntem obligați să folosim tehnica în favoarea învățământului și nu numai', a conchis ministrul Educației.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.