Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ `mortală` pentru Guvernul Theresa May. Principalul aliat la guvernare, Partidul unionist din Irlanda de Nord, anunță că nu votează acordul pe BREXIT

pixabay.com
brexit

Partidul nord-irlandez care susţine în Parlamentul de la Londra guvernului premierului Theresa May va vota împotriva acordului de divorţ cu UE convenit de şefa guvernului cu Bruxellesul în votul-cheie de săptămâna viitoare, a declarat marţi seară unul dintre parlamentarii săi, relatează Reuters.

Vezi și: Și-a îndeplinit misiunea: Omul care a scos Marea Britanie din UE, Nigel Farage, PLEACĂ din partidul eurofob UKIP

Partidul Democratic Unionist este nemulţumit de aşa-numita prevedere "plasă de siguranţă" a acordului, care va alinia Irlanda de Nord mai strâns cu UE decât restul Marii Britanii dacă nu se va găsi o altă calea de a evita o frontieră dură cu Republica Irlanda.

"Partidul meu se va opune acestui acord aşa cum a fost prezentat din cauza faptului că noi credem că a lăsat Irlanda de Nord într-o poziţie constituţională vulnerabilă, indiferent de asigurările pe care le-am primit", a declarat deputatul Paul Girvan în cadrul dezbaterii din Camera comunelor privind acordul de Brexit.

Dezbaterile din Parlamentul britanic privind acordul de Brexit au început luni, cu un discurs al premierului Theresa May. Votul final asupra acordului de ieşire din UE a Marii Britanii va avea loc pe 11 decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.