Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitura COLOSALĂ dată de taxa pe lăcomie - Cât au PIERDUT principalele companii listate la Bursă de la începutul anului

realitatea.net
criza bursa

Companiile listate la Bursă au pierdut sume uriașe după ce Guvernul Dăncilă a impus taxa pe lăcomie. Sumele pierdute sar de 20 de miliarde de lei, conform unei analize făcute de Hotnews.ro.

"De la începutul anului și până acum, BT a pierdut 14,31%, iar în ultimele 12 luni -aproape 25%. Pe ultimele șase luni deprecierea este de 30,1%

În ceea ce privește acțiunile BRD, acestea au ajuns de la 13,36 lei/acțiuni anterior publicării OUG în dezbatere, la 10,2 lei/acțiuni astăzi la prânz (15 ianuarie 2019). De la începutul anului, banca a pierdut 9,3%, în ultimele 12 luni -24,53%, iar în ultimele șase luni -21,07%.

Patria Bank a pierdut 9,3%, în aceeași perioadă. De asemenea, de la începutul anului acțiunile acestei bănci s-au diminuat cu 1,88%, în ultimele 12 luni cu 57,06%, iar în ultimele șase luni cu 27%.

Indicele principal al Bursei Românești s-a depreciat cu 19,5%, ajungând luni, 15 ianuarie, la 6,773 puncte, după ce pe 18 decembrie a închis la 8.419 puncte. În BET intră atât Banca Transilvania, dar și BRD. Pe lângă acestea, mai sunt companii energetice importante, plus DIGI, afectate de vestita OUG.

Citește și: Klaus Iohannis UIMEȘTE după discuția cu Jean - Claude Juncker - Șeful statului mizează pe competența Guvernului Dăncilă

Indicele care reflectă companiile din energie, BET-NG, a cunoscut o depreciere de 17%, din 18 decembrie până astăzi, ajungând la 579 puncte.

Prețul acțiunilor Romgaz s-a diminuat cu 20,5%, în perioada analizată, ajungând astăzi la 27,8 lei/acțiuni, iar al Nuclearelectrica cu 21,4%, la 7,64 lei/acțiune. În cazul acțiunilor Digi, acestea au scăzut cu aproape 9%, la 24,85 lei/acțiune", arată sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.