Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de proporţii încasată de ProTV din partea unui fost vicepremier: Ce este OBLIGATĂ să facă televiziunea

pro tv

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) obligă televiziunea Pro TV să îi ofere un drept la replică lui Sevil Shhaideh, după ce a difuzat o ştire despre dosarul „Belina”. Potrivit CNA, ştirea cu titlul „Experţi: Afacerea Belina, ilegală”, difuzată în cadrul programului Ştirile Pro TV, pe 18 ianuarie, a încălcat dispoziţiile articolului, 43, alineatul 1, din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

Citeşte şi: Schimbare de PROPORŢII anunţată de ANCOM: Tarife MAI MICI la toţi operatorii de telefonie mobilă - când se modifică totul

Acest articol prevede că radiodifuzorii trebuie să evite să aducă atingere dreptului la un proces echitabil ori interesului legitim al oricăreia dintre părţile unor cauze aflate pe rol în justiţie sau în curs de cercetare, prin comentariile şi luările de poziţie proprii sau ale invitaţilor, inclusiv ale avocaţilor părţilor.

Ştirea a fost reclamată la CNA de Sevil Shhaideh, care a cerut Consiliului să oblige televiziunea să îi acorde dreptul la replică, după ce a primit un refuz în acest sens din partea postului TV. „Informaţia difuzată a prezentat o situaţie din cadrul unui document nepublic, prezentarea a fost eronată şi de natură a induce în sânul opiniei publice ideea unei vinovăţii fără echivoc în ceea ce mă priveşte, prezentând nişte concluzii pe care, până la această oră, nici măcar reprezentanţii Parchetului nu le-au tras din cadrul expertizei, în sensul în care s-ar confirma acuzaţia ce mi se aduce, respectiv că Hotărârea de Guvern iniţiată şi promovată de subsemnata ar fi ilegală”, arată reclamaţia.

Citeşte şi: Mişcare importantă a lui Klaus Iohannis în scandalul din Justiţie: Ce a decis şeful statului

Potrivit raportului de monitorizare întocmit de CNA, la începutul ştirii, prezentatoarea Oana Andoni a făcut următoarea introducere: „Situaţia fostului vicepremier Sevil Shhaideh acuzat de abuz în serviciu în dosarul Belina se complică. Experţii confirmă bănuiala procurorilor şi susţin că insula Belina şi Braţul Pavel fac parte din proprietatea publică a statului. Aşadar, Hotărârea de Guvern care a mutat sute de hectare de apă şi teren din bazinul hidrografic al Dunării la Consiliul Judeţean Teleorman pare ilegală. Probleme ar putea avea şi şeful său Liviu Dragnea care preferă zona pentru pescuitul exclusivist”.

Citeşte şi: Lazăr, mesaj DUR pentru fugarii celebri: 'Nimeni nu poate dormi liniştit, chiar dacă se află la mii de km de România...'

De asemenea, în cadrul materialului înregistrat, vocea din off a făcut următorul comentariu: „Până să dea un verdict, experţii au ajuns la concluzia că hectarele de teren şi apă date în folosinţă companiei Tel Drum au fost şi trebuie să rămână în proprietatea publică a statului. În aceste condiţii, se poate confirma acuzaţia că este ilegală Hotărârea de Guvern iniţiată şi promovată de Sevil Shhaideh pe vremea când era secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, iar ministru era chiar Liviu Dragnea”. Reclamaţia realizată de Sevil Shhaideh la CNA a fost însoţită de refuzul Pro TV de a difuza dreptul la replică pe care l-a solicitat. Televiziunea i-a transmis că nu a exprimat afirmaţii neadevărate în cadrul materialului şi nu i-a încălcat niciunul dintre drepturile şi/sau interesele legitime prin difuzarea reportajului, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.