Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru: Instanța a decis că partidul lui Piedone va candida în Sectorul 1, după scandalul semnăturilor

Inquam Photos / Octav Ganea
piedone

După ce în urmă cu câteva zile Biroul Electoral al Sectorului 1 a decis să respingă candidatura Partidului Umanist Social Liberal la Consiliul Local din cauză că o mare parte din semnăturile depuse erau invalide, acum instanța a decis că partidul lui Piedone poate intra în cursă la Sectorul 1.

Lista candidaților PUSL pentru Consiliul Local Sector 1 a fost respinsă, în urma constatării că în aproximativ o treime din listele de susținători există repetiția acelorași nume, dar cu semnături diferite.

A fost o decizie luată în unanimitate de membrii Biroului Electoral, asta după ce au fost verificate semnăturile şi a fost găsită „o serie flagrantă de neregularități, cum ar fi: dublarea pe mai multe liste a acelorași nume de persoană, cu aceleași date de identificare (an naștere, adresă, serie CI, număr CI), dar cu semnături diferite. Totodată s-au identificat nume diferite ale persoanelor care și-au însușit colectarea semnăturilor, dar cu aceleași date de identificare”.

Lovitură pentru partidul lui Piedone: lista PUSL pentru Consiliul Local Sector 1, respinsă de Biroul Electoral cu acuzații serioase

Astfel, partidul fondat de Dan Voiculescu şi condus de Cristian Popescu Piedone rămăsese doar cu 2005 semnături pentru candidatura la Consiliul Local al Sectorului 1, ceea ce înseamnă că nu a reuşit să strângă numărul minim stabilit prin lege.

Decizia a fost contestată și instanța a dat câștig de cauză PUSL

Situația însă a luat o turnură favorabilă partidului lui Piedone, după ce instanța a decis că PUSL poate candida, respingând astfel soluția Biroului Electoral al Sectorului 1.

Decizia instanței aici:

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.