Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ pentru fraţii afacerişti din Gala Bute: Decizia de ULTIM MOMENT a magistraţilor

breaking news stiripesurse.ro

Procesul în care omul de afaceri Adrian Gărdean, martor-denunţător în dosarul "Gala Bute", şi fratele său, Miron-Dorel Gărdean, au fost trimişi în judecată pentru dare de mită, într-un dosar disjuns, poate începe pe fond la Tribunalul Hunedoara după ce Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a respins miercuri o contestaţie formulată de aceştia.

Citeşte şi: ALERTĂ - Tudorel Toader, chemat LA RAPORT în Parlament, după raportul GRECO

Trimişi în judecată în decembrie 2017, cei doi au depus la Tribunalul Hunedoara o serie de cereri şi excepţii, în legătură cu rechizitoriul DNA, administrarea probelor şi efectuării actelor de urmărire penală, solicitări care le-au fost respinse, motiv pentru care fraţii Gărdean au formulat contestaţie la CA Alba Iulia.

Purtătorul de cuvânt al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că instanţa a respins contestaţia în cauză. Urmează ca Tribunalul Hunedoara să stabilească primul termen de judecată.

Recent, fraţii Adrian Gărdean (53 de ani) şi Miron-Dorel Gărdean (59 de ani) au recunoscut la DNA că i-ar fi dat mită fostului ministru şi au vrut să încheie cu anchetatorii un acord de recunoaştere a vinovăţiei, anunta Ziare.com.

Administratorul SC Termogaz Company SA, Adrian Gărdean, şi Miron-Dorel Gărdean, acţionar majoritar la aceeaşi firmă, au fost trimişi în judecată în stare de libertate de procurorii DNA, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, într-un dosar disjuns din "Gala Bute".

"În cursul anului 2010, inculpaţii Gărdean Adrian şi Gărdean Miron Dorel au promis şi transmis foloase materiale ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului de la acea dată, Udrea Elena Gabriela, pentru a asigura finanţarea la timp a unor contracte de lucrări încheiate de SC Termogaz Company SA cu mai multe unităţi administrativ-teritoriale în cadrul programului 'Schi pentru România'", se arată într-o sinteză a DNA privind dosarele soluţionate în decembrie 2017.

Potrivit anchetatorilor, transmiterea foloaselor s-a realizat în mod indirect, prin intermediul lui Ştefan Lungu, consilierul personal al ministrului, în baza unei înţelegeri încheiate în cursul anului 2010 de către Adrian Gărdean şi Ştefan Lungu, la care a aderat ulterior şi Dorel Miron Gărdean.

"Ca urmare a acestei înţelegeri, la datele de 24 august 2010 şi 20 decembrie 2010, cei doi inculpaţi au dispus transferul unor foloase în valoare totală de 695.367,06 lei, prin intermediul unor plăţi, către o societate controlată de Ştefan Lungu, care a fost interpusă în raporturile dintre Termogaz Company şi furnizorii obişnuiţi ai acesteia", arată procurorii.

Potrivit sursei citate, suma plătită cu titlul de foloase necuvenite reprezintă 10% din valoarea plăţilor efectuate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului către unităţile administrativ-teritoriale Cavnic şi Borsec în contul lucrărilor realizate de SC Termogaz Company SA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.