Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucian Șova vorbește despre înțelegerile cu oamenii lui Klaus Iohannis: 'Aștept ca istoria să își urmeze cursul'

Ziarul Financiar
Lucian Sova

Ministrul demisionar al Transporturilor, Lucian Șova, a negat joi seară la un post TV, întâlnirea cu intermediari ai președintelui Klaus Iohannis la care ar fi făcut o înțelegere prin care să nu demisioneze, catalogând informația ca fiind "cea mai mizerabilă minciună".

Întrebat, joi seară la postul B1 TV, dacă s-a întâlnit zilele trecute cu oameni din administrația președintelui Klaus Iohannis, Lucia Șova a replicat: "E cea mai mizerabilă minciună pe care o poate inventa cineva de la care poate ar fi trebuit să am pretenții că va da dovadă de mai multă inteligență. Nu m-am întâlnit cu nimeni. (...) Aștept ca istoria să își urmeze cursul".

Citește și: Lovitură dură pentru ANAF! Instanța i-a dat câștig de cauză lui Dan Voiculescu – Suma impresionantă pe care trebuie să i-o achite Fiscul

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, și ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu, s-ar fi întâlnit în urmă cu câteva zile cu intermediari ai președintelui Klaus Iohannis, concluzia întrevederii fiind ca cei doi să nu-și dea demisiile din funcții, potrivit unor afirmații făcute, marți, de jurnalistul Doru Bușcu.

Acesta a precizat că schema este blocarea funcționării complete a Guvernului prin persistența pe post a celor doi miniștri, iar în acest fel se blochează, de fapt, numirea unora noi.

Citește și: Atomica a fost detonată în spațiul public! Visul pe care Klaus Iohannis i l-a spulberat Olguței Vasilescu

Între timp, Șova a demisionat. Social-democratul și-a înregistrat, joi, la ora 10.48, demisia din funcția de ministru al Transporturilor la Cabinetul premierului, au precizat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale. Demersul lui Șova a venit ca urmare a deciziei PSD de a-l remania, mandatul său urmând să fie preluat de Mircea Drăghici.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, la finalul ședinței CEx al PSD de miercuri, că o va propune pe Lia Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării și pe Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor.

Citește și: Investiție de milioane de euro! Pe ce va cheltui banii Primăria Capitalei

În schimb, președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că nu va lua o decizie în ceea ce privește cea de-a doua remaniere guvernamentală, privind portofoliile de la Transporturi și Dezvoltare, decât după sărbătorile Centenarului și data de 1 Decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.