Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrări de urgenţă asupra sculpturilor din Ansamblul 'Calea Eroilor', demarate joi

evz.ro
poarta sarutului

Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuşi” a anunţat că va demara joi procedura de intervenţie de urgenţă asupra componentelor artistice din piatră din Ansamblul Monumental „Calea Eroilor” din Târgu Jiu. Costul lucrărilor este de aproximativ 157.000 de lei, iar data de finalizare este stabilită pentru 30 noiembrie 2020.

Centrul va demara procedura de intervenţie de urgenţă asupra componentelor artistice din piatră din cadrul Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” din Municipiul Târgu Jiu, pe 15 octombrie 2020, în baza prevederilor proiectului cadru de urmărire în timp/ mentenanţă – stabilire proceduri pentru activitatea de urmărire în timp/mentenanţă şi intervenţii la Ansamblul Monumental „Calea Eroilor” şi a Avizului Ministerului Culturii nr. 270/CA/2020, potrivit news.ro.

Citește și: Informarea de la ora 13:00! Un nou record de cazuri! Peste 4000 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus

Serviciile de proiectare şi execuţie a lucrărilor sunt asigurate de firma SC MoldRestCom SRL, în baza contractului încheiat cu Centrul „Constantin Brâncuşi”, în calitatea sa de administrator al Ansamblului brâncuşian, valoarea contractului fiind de 156.929,50 lei.

Echipa de lucru este compusă din şapte restauratori, dintre care trei specialişti atestaţi de Ministerul Culturii, coordonatorul echipei fiind drd. Ionel Gemănar, restaurator piatră, specialist atestat MCC. El este absolvent al UNARTE Bucureşti, Facultatea de Istoria şi Teoria Artei, specializarea Conservare-restaurare, unde activează în calitate de cadru universitar.

Citește și: Alexandru Rafila, după noul record de cazuri Covid-19: Nu mai facem față la pacienți!

„Operaţiunile care se vor executa în cadrul acestui proiect sunt o primă fază a procesului de resaturare a întregului Ansamblu brâncuşian şi vor cuprinde, în primul rând, documentaţia de specialitate a intervenţiei, precum şi activităţi de cercetarea preliminară a operelor, de curăţare a depunerilor neaderente prin mijloace uscate, tratament de biocidare, chituirea şi plombarea selectivă a zonelor lacunare în care stagnează apa, tratament de biocidare preventivă, verificarea etanşeităţii acoperişului la partea superioară a lintoului de la «Poarta Sărutului»”, se arată în anunţul de miercuri.

Data limită de finalizare a lucrărilor este 30 noiembrie 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.