Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrările în construcţii au crescut cu 4,4%, în primele şapte luni ale anului

Twitter
INS - Institutul Naţional de Statistică

Volumul lucrărilor de construcţii s-a majorat, ca serie brută, cu 4,4%, în primele şapte luni ale anului, comparativ cu datele consemnate în aceeaşi perioadă din 2020, conform informaţiilor publicate, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În intervalul 1 ianuarie - 31 iulie 2021, ca serie brută, pe elemente de structură, a avut loc o creştere la lucrările de construcţii noi cu 12,7%, în timp ce scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (-14,3%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-9%).

De asemenea, pe obiecte de construcţii, a avut loc o creştere de 28% la clădirile rezidenţiale. În schimb, clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 3,6%, respectiv cu 1,6%.

Potrivit sursei citate, în primele şapte luni ale anului în curs, faţă de perioada similară din 2020, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3,1%, trend evidenţiat la lucrările de construcţii noi (+10%). Pe de altă parte, lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 12,8%, respectiv cu 9,2%.

Totodată, pe obiecte de construcţii, s-a consemnat un salt în cazul clădirilor rezidenţiale (+19,1%), dar la clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti s-au înregistrat scăderi cu 4%, respectiv cu 0,7%.

Raportat la intervalul iulie 2021 - iunie 2021, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 5,8%, precum şi cu 3,6% ca serie ajustată. În ambele cazuri, diminuarea a fost determinată de activităţile la lucrările de reparaţii capitale (-14,6% şi -10,2% şi lucrările de construcţii noi (-5,8% şi -4,6%).

În plus, pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi astfel: clădirile nerezidenţiale (-16,9%, ca serie brută, respectiv -16,8%, ca serie ajustată).

Datele INS relevă că, în iulie 2021 faţă de iulie 2020, volumul lucrărilor de construcţii au scăzut ca serie brută (-2,4%), dar s-a majorat ca serie ajustată (+0,3%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.