Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucruri care te vor lăsa cu gura căscată: dezvăluiri din interiorul MI6, serviciul de informații externe al Regatului Unit

signosvitalesmexico.org.mx
james bond spionaj

Să lucrezi pentru MI6 poate fi mai interesant decât un film cu James Bond, a declarat un director al agenției. Ofițerul, al cărui nume este Kwame, a declarat că, în cursul carierei sale, a văzut lucruri "mult mai multe decât în filmele de spionaj". El a adăugat că reprezentările populare ar putea da impresia că toți cei care lucrează la MI6 sunt albi, din clasa de mijloc și de sex masculin. "Nu este adevărat", a spus Kwame, potrivit bbc.com.

MI6 este serviciul de informații externe al Regatului Unit. Acesta are sarcina de a colecta informații de peste hotare pentru a îmbunătăți securitatea țării, având ca obiective principale oprirea terorismului, întreruperea activităților statelor ostile și consolidarea securității cibernetice.

Kwame, primul spion de culoare care a acordat un interviu în cadrul unei emisiuni, a vorbit la BBC Radio 1Xtra de la sediul central al agenției din Londra, în cadrul unei campanii de recrutare a mai multor persoane de culoare și din medii asiatice.

"Este mai interesant decât James Bond", a spus Kwame despre locul său de muncă.

Lucruri care te vor lăsa cu gura căscată

"Am văzut unele dintre cele mai tari lucruri. Lucruri care te vor lăsa cu gura căscată. "Trebuie să fii în ea ca să o vezi."

Kwame s-a descris ca fiind directorul de dezvoltare organizațională - de fapt, directorul financiar și de resurse umane - și a spus că o parte din scopul campaniei de recrutare a fost de a le spune oamenilor că oricine poate lucra pentru MI6, indiferent de etnie sau origine.

"Problema este că, dacă vorbești despre James Bond, îți dă o conotație diferită", a spus el. "Mi-e teamă că te face să crezi că toți cei care lucrează aici sunt bărbați albi, din clasa de mijloc, care conduc un Aston Martin, cărora le plac femeile și toate astea. Dar acest lucru nu este adevărat.

"Puteți vedea că nu este neapărat adevărat în ceea ce mă privește. Vrem să ajungem la toți frații și surorile de acolo și să le spunem că, de fapt, SIS [Secret Intelligence Service], MI6, este un loc pentru voi."

Colegul lui Kwame, Jay, directorul MI6 pentru raportarea globală a informațiilor, care provine din Asia de Sud, a declarat că serviciul nu dorește doar absolvenți de la Oxbridge, ci și oameni cu abilitățile potrivite și că nu dorește ca oamenii să se autocenzureze. "Să nu se excludă [pe ei înșiși] pentru că au urmărit, știți, No Time to Die și l-au văzut pe Daniel Craig și s-au gândit că nu sunt sigur că atunci când mă uit în oglindă sunt ca el... nu asta ne dorim", a spus el.

James Bond este sinonim cu MI6, a spus el, ceea ce a creat propriile sale probleme.

"Așa că recunoașterea mărcii noastre este destul de puternică". a spus Jay. "Mulți, foarte mulți oameni vor ști ce este MI6. Problema este că tinde să atragă un anumit tip de persoană."

Kwame a spus că Q din viața reală - șeful de tehnologie al agenției - este o femeie, la fel ca și adjunctul ei. "Avem un întreg șir de Q-uri care fac lucruri foarte interesante în domeniul tehnologiei și care sunt femei", a spus el.

În afară de șeful agenției, Sir Richard Moore, al cărui nume a fost făcut public, ofițerii MI6 lucrează sub rezerva anonimatului. Kwame a declarat că le-a spus soției și surorii sale unde lucrează, însă nu și copiilor săi mici.

El a spus că munca pentru agenție este bine plătită, dar că adevăratul motiv pentru care lucrează acolo este impactul pe care îl poate avea. "În cele din urmă, misiunea noastră este de a proteja Regatul Unit [și] de a proteja oamenii din Regatul Unit", a spus Kwame.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.