Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban anunță, de la Brașov, parteneriatul dintre Guvern, CJ și primarul orașului: 'Este o garanţie a realizării proiectelor în cea mai mare viteză'

gov.ro
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a participat joi, la Braşov, la semnarea contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate (SF) şi proiectului tehnic (PT) pentru drumul care va lega, prin Valea Doftanei, municipiul de sub Tâmpa de Ploieşti, proiect finanţat de Compania Naţională de Investiţii (CNI), din subordinea Ministerului Lucrărilor Publice, informează Agerpres.

Conform şefului Guvernului, "rostul acestui proiect este de a asigura o traversare a munţilor între Ploieşti şi Braşov, în special pentru aceia care nu doresc să treacă prin staţiunile de pe Valea Prahovei".

"Se semnează, astăzi, contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru acest drum extrem de important. Finanţarea va fi asigurată de CNI. Evident se va realiza în parteneriat cu Consiliul Judeţean Braşov. Sigur că urmărim în continuare proiectele foarte importante pentru Braşov şi asigurăm un management care să conducă la realizarea loc cât mai rapidă", a declarat premierul Orban, cu prilejul semnării contractului.

El a menţionat, cu acest prilej, că până la sfârşitul anului se va finaliza tronsonul de autostradă care se află în lucru, iar "într-un viitor apropiat" va fi scoasă la licitaţie realizarea revizuirii studiului de fezabilitate şi realizarea proiectului tehnic pentru tronsonul care face legătura între Comarnic şi Braşov.

Prim-ministrul a menţionat şi alte proiecte din domeniul infrastructurii precum legătura între Braşov şi Sibiu pe drum expres, "care îşi urmează parcursul obişnuit", legătura cu Moldova pe autostrada Braşov- Bacău, "proiect care avansează (...) în grafic şi care, alături de celelalte proiecte majore ale judeţului şi municipiului Braşov - aeroportul, spitalul regional şi sala polivalentă - îi vor "asigura recunoaşterea pentru poziţia strategică pe care o are".

"Iar parteneriatul între Guvern, preşedintele Consiliului Judeţean şi primarul municipiului Braşov este o garanţie a realizării lor în cea mai mare viteză", a punctat premierul Ludovic Orban.

Drumul Ploieşti-Braşov pe Valea Doftanei va avea 24 de km pe raza judeţelor Braşov şi Prahova, iar conform contractului, asocierea de firme câştigătoare a licitaţiei are în total 120 de zile pentru a realiza SF şi PT.

Premierul Ludovic Orban a efectuat, joi, o vizită în judeţul Braşov, însoţit de miniştrii Sănătăţii şi Lucrărilor Publice, Nelu Tătaru şi, respectiv Ion Ştefan, programul acesteia incluzând spitalul modular pentru pacienţii cu COVID-19, şantierul viitorului aeroport, fostul stadion municipal unde se va realiza Sala Polivalentă şi o prezentare a proiectului viitorului spital regional, pentru care Primăria Braşov are un acord de asistenţă tehnică cu BERD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.