Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban bagă bățul prin gard la PSD: 'Credeți că senatorii mai ascultă de PSD când sunt atâția candidați?'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban

Premierul și liderul PNL Ludovic Orban s-a arătat sceptic că PSD va mai reuși să-și impună candidatul pentru funcția de președinte al Senatului, dat fiind faptul că sunt mai mulți social-democrați care vor să ocupe această poziție. Orban a adăugat că Alina Gorghiu, candidatul PNL, are șanse să ajungă la conducerea forului superior al Parlamentului.

„Aici are PSD probeleme. Sunt mai mulți din PSD care își doresc (șefia Senatului n.r.) Mai credeți că senatorii PSD mai ascultă de PSD și vor vota candiadatul PSD, cu atât mai mult cu cât sunt mai mulți pesediști care vor șefia Senatului”, a declarat Ludovic Orban, la Realitatea Plus.

Citește și: Marcel Ciolacu pregătește o surpriză în Parlament la începutul sesiunii: 'Sunt parlamentari care doresc să se afilieze grupului PSD'

PNL poate ajunge la „un scor echilibrat” la votul pentru președintele Senatului, dacă liberalilor li se vor alătura ALDE, USR și PMP, a punctat Orban.

„Noi vom avea candidat și vom discuta cu ceilalți parlamentari pentru susținere, de la USR, ALDE și PMP. Vom putea ajunge la un scor echilibrat. NU știm cum va reacționa Meleșcanu, dacă e sau nu supărat pe PSD. O vom susține pe Alina Gorghiu”, a mai spus Ludovic Orban.

După ce judecătorii CCR au stabilit că instalarea lui Teodor Meleșcanu la șefia Senatului s-a făcut neconstituțional, s-a deschis o cursă complicată pentru a doua funcție în stat, asta pentru că în PSD sunt mai mulți concurenți.

PSD are singur majoritate în Senat și își poate impune propriul om în a doua funcție din statul român. Problema este că în grupul senatorilor PSD sunt mai mulți doritori și există o competiție internă. Sunt cel puțin 4-5 senatori PSD care și-ar dori șefia Senatului. Surse din partid spun că ar putea emite pretenții, de exemplu, Șerban Valeca, Robert Cazanciuc, Titus Corlățean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.