Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban face PUBLICE REZULTATELE negocierilor de ultim moment cu USR, pe tema învestirii Guvernului

Facebook
orban ludovic

Premierul desemnat Ludovic Orban a spus că PNL va susține, în Parlament, proiectul privind alegerea primarilor în două tururi și introducerea pe ordinea de zi a inițiativei "Fără penali", proiecte cerute de USR pentru a susține Guvernul PNL.

Citeste și: BOMBĂ Un fost reporter PRO TV a fost arestat în SUA pentru apartenența la o rețea infracțională

"După discuțiile pe care le-am avut cu partenerii de la USR am anunțat că vom susține în Biroul Permanent și în plen introducerea pe ordinea de zi a unor proiecte care sunt cu termenul de raport depășit și vom susține la vot. Proiectul de lege cu alegerea primarilor în două tururi este inițiat de PNL. Mai există încă două proiecte, unul inițiat de PMP și unul de USR. În ceea ce privește legea privind recursul compensatoriu PNL a înaintat propunerea legislativă privind abrogarea legii privind recursul compensatoriu. În ceea ce privește inițiativa «Fără penali» aici am luat decizia să susținem introducerea pe ordinea de zi atât a proiectului de revizuire a Constituției, în uirma referendumului inițiat de președintele Iohannis în domeniul justiției cât și inițiativa «Fără penali», pentru că proiectul de revizuire a Constituției, în urma referendumului pe care l-am înaintat împreună, PNL și USR, conține modificarea Constituției în conformitate cu inițiativa «Fără penali»", a declarat, luni, liderul PNL Ludovic Orban.

Acesta a mai spus că a fost "o greșeală tactică" faptul că liberalii nu s-au mobilizat la discuțiile din Senat privind proiectul pentru alegerea primarilor în două tururi.

"A fost o greșeală tactică. În mod normal trebuiau lăsate să fie adoptate tacit, așa cum a trecut și legea PMP privind alegerea primarilor în două tururi. Bătălia se dă în Camera Deputaților, cameră decizională. Acolo trebuie asigurate toate voturile posibile pentru a trece acest proiect de lege", a spus președintele liberalilor.

Orban a declarat că mâine va avea o nouă rundă de negocieri cu partidele și nu vede de ce USR nu ar susține Guvernul.

"Vom avea a doua rundă de discuții cu toate formațiunile partnere începând de mâine și nu văd niciun motiv care ar putea determina vreuna dintre formațiuni să nu susțină învestirea Guvernului", a mai afirmat premierul desemnat.

Ludovic Orban, a declarat, vineri, după consultările cu liderii USR că impunerea unor condiții de liderii Uniunii reprezintă "o poziție nerezonabilă".

Dan Barna a declarat, vineri, după negocierile cu liderii PNL, că o decizie în privința susținerii guvernului Orban va fi luată în urma unei noi runde de negocieri, funcție de îndeplinirea condițiilor USR, printre care primari în două tururi și aprobarea inițiativei "Fără penali".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.