Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban primește ORDIN în PNL: 'Trebuie să dea un semnal politic CLAR, acțiune comună cu președintele Iohannis'

Inquam Photos / George Calin
Ludovic Orban Cristian Busoi

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, susţine că PSD "comite un abuz sprijinind miniştri suspecţi".

"Decretând suport politic şi parlamentar pentru miniştri despre care există suspiciuni în Justiţie, PSD comite un abuz. PSD transformă, din nou, majoritatea parlamentară şi guvernarea în scut pentru apărarea unor persoane care ar trebui simplu să-şi lămurească nevinovăţia în faţa judecătorilor şi care s-au împotmolit într-un transfer cam mocirlos de terenuri, ajunse la nimeni altul decât şeful lor de partid", afirmă Buşoi într-un comunicat transmis, marţi, redacției STIRIPESURSE.RO.

Citește și: Toți angajații sunt vizați! Cum se vor calcula salariile din 2018 și ce salarii ar putea să scadă

El subliniază că PSD creează intenţionat suspiciuni.

"PNL trebuie să rămână de partea bună a baricadei şi să dea un semnal politic clar: Dragnea şi PSD au o agendă personală legată de Justiţie. Asta face PSD de când a preluat guvernarea şi, ca să acopere asta, aruncă cu pomeni ce nenorocesc bugetul. Merită gândit la o acţiune comună mai strânsă a PNL cu preşedintele Iohannis, pentru a separa mai clar apele: PSD cu interesele şi acoliţii săi pe care îi protejează şi PNL cu preşedintele care ţine România pe drumul corect european şi proatlantist. Este un moment de limpezire a multor lucruri neclare acumulate în discuţia publică şi despre politică şi despre Justiţie şi trebuie separat albul de negru. Ce face PSD acum este să amestece intenţionat suspiciuni şi interese, fără a avea intenţia reală de a face sistemul judiciar să funcţioneze mai bine, ci doar pentru de a-l acapara şi controla", conchide Iohannis.

Citește și: Vestea care va bucura milioane de șoferi: Ce ordonanță a aprobat, astăzi, Senatul

Luni, Biroul Permanent Naţional al PSD a decis să le susţină pe vicepremierul Sevil Shhaideh şi pe ministrul delegat al Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

Decizia conducerii PSD vine după ce procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârşirea complicităţii la abuz în serviciu, în dosarul care o vizează şi pe vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman.

Citește și: Veste bună pentru iubitorii Coca-Cola! Ce aromă interesantă a lansat producătorul .

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.