Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban: 'Sigur că ne dorim să deschidem şcolile, dar acest lucru se poate face doar pe baza unei analize foarte serioase'/ VIDEO

Inquam Photos / George Calin
Ludovic Orban

Ludovic Orban afirmă că Guvernul îşi doreşte să deschidă şcolile, însă nu oferă un orizont de timp în care acest lucru s-ar putea produce. Premierul invocă "analize serioase" care să arate că riscul de infectare este mic.

"Orice decizie legată de reluarea activităţii şcolare în clase trebuie fundamentată pe argumente în primul rând epidemiologice. Adică apărarea sănătăţii elevilor, a părinţilor lor. Marea majoritatea a tinerilor sunt asimptomatici şi transmit boala mai departe părinţilor şi bunicilor. Sigur că noi am organizat şcoala în clase astfel încât riscul de infectare era mic, dar toate activităţile legate de şcoală au generat riscuri suplimentare de infectare. Sigur că ne dorim să deschidem şcolile, dar acest lucru se poate face doar pe baza unei analize foarte serioase, astfel încât să existe riscuri minime de infectare", a declarat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă susţinută luni dimineaţă.

Potrivit unui oficial al Ministerul Educaţiei, elevii ar putea reveni în băncile școlilor după sărbătorile de iarnă, în luna februarie, odată cu începerea semestrului doi al anului școlar. Anunţul a fost făcut de secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Sorin Ion. Totul depinde, desigur, de evoluţia situaţiei epidemiologice din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.