Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban spune că nu le face pe plac celor de la ALDE: 'Nu puteam să ne asumăm să facem...'

PNL
Ludovic Orban

Ludovic Orban a afirmat, referitor la afirmațiile Varujan Vosganian potrivit cărora unele condiții ale ALDE legate de infrastructură nu apar în programul de guvernare, că Executivul pe care îl va conduce va fi unul de tranziție și ar fi nearealist să își asume realizarea unor proiecte ample.

„Știu foarte bine ce dorește domnul Varujan Vosganian, în mod evident, putem discuta despre proiectele de infrastructură pe care le susținem și noi, numai că, în ceea ce privește un Guvern, pe maxim un an de zile, nu puteam să ne asumăm să facem drumul expres de la Roman până la Suceava, să facem o serie de investiții pentru care, în mod evident, putem pregăti aceste investiții, numai că ele trebuie prioritizate și de asemenea, am să vă spun, există un Master Plan care este aprobat”, a afirmat Ludovic Orban, vineri, întrebat despre nemulțumirile vicepreședintelui ALDE legate de planul de infrastructură din programul de guvernare al PNL, informează mediafax.ro.

Citește și: Teodorovici reacționează! ‘PSD e un partid puternic’

Președintele PNL a mai spus că prioritar pentru noul Guvern este realizarea tronsonului de autostradă Târgu Mureș – Iași – Ungheni și legătura între Târgu Mureș și Borș.

„Pentru Moldova, esențial este să realizăm cât mai repede tronsonul de autostradă Târgu Mureș – Iași – Ungheni, de asemenea, să finalizăm legătura între Târgu Mureș și Borș, astfel încât să se pată ajunge, de la Ungheni – Iași, să se poată ajunge până la rețeaua de transport europeană, pe autostradă. Aceasta este prioritatea zero pentru noi și ne-am stabilit ca obiectiv să împingem cât de mult lucrurile înainte prin realizarea studiului de fezabilitate, obținerea finanțării europene, depunerea cererii și obținerea finanțării pentru a putea realiza acest obiectiv de investiții, din bugetul Uniunii Europene. Sigur că, într-o guvernare pe patru ani, vom discuta de toate obiectivele și le vom introduce, în mod realist. Cunosc, v-am spus, care sunt solicitările domnului Varujan Vosganian, care este deputat de Iași și o parte dintre ele le avem și noi, numai că într-o altă ordine de priorități”, a explicat Orban.

Citește și: Atenție! USR reacționează dur

Orban a afirmat că PNL și-a stabilit obiective „extrem de ambițioase” , îndemnați și de blocajele și dezastrele marilor proiecte în ceea ce privește infrastructura.

„Guvernul nostru este un Guvern de tranziție, care nu-și poate stabili decât obiective realiste, cu atât mai mult în domeniul infrastructurii, unde de 20 de ani partidele au promis sute și mii de km și nu fac mare lucru. Am fost extrem de riguroși în examinarea obiectivelor care sunt realizabile. Credeți-mă că ne-am fixat obiective extrem de ambițioase datorită întârzierilor, blocajelor și a stadiului dezastruos al marilor proiecte de infrastructură.”, a conchis premierul desemnat.

Citește și: Daniel Zamfir iese la rampă! ‘Sunt extrem de revoltat’

Varujan Vosganian a afirmat că în programul de guvernare nu sunt cuprinse și măsurile cerute de ALDE cu privire la infrastructura și investițiile care trebuie făcute în zona Moldovei. Deputatul ALDE i-a transmis lui Ludovic Orban că are timp să corecteze lucrurile până la votul de învestitură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.