Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Orban, despre formarea Guvernului Ciucă: 'Sunt de-a dreptul revoltat. Iohannis împiedică construirea unei majorități guvernamentale'

fanatik.ro
Ludovic Orban

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, consideră că eșecul realizării unei majorități parlamentare care să dea un nou Guvern plin îi aparține președintelui Klaus Iohannis, după ce social-democrații și USR au refuzat să susțină un guvern minoritar Nicolae Ciucă.

„Este absolut rușinos. Eu sunt de-a dreptul revoltat de faptul că Iohannis și cu cei pe care i-a impus în conducerea PNL au ajuns în situația umilitoare să ceară votul PSD. Este o gravă trădare față de oamenii care au votat PNL. Alegătorii PNL nu sunt de acord cu această combinație, pentru că alegătorii PNL când au votat Partidul Național Liberal l-au votat și pentru ca PSD să nu fie la guvernare.

Singura formulă onorabilă de a asigura o majoritate parlamentară respectând voința oamenilor este de a reface coaliția. Din păcate, un lucru atât de evident nu este luat în calcul de cei care decis astăzi în numele PNL, în special de Iohannis, pentru că Iohannis a impus toate deciziile după Congres. Dar Iohannis preferă să se răfuiască cu cei din USR și cu cei din PNL care nu sunt de acord cu deciziile complet iraționale impuse PNL și împieedică formarea unei majorități parlamentare stabile care să permită o guvernare solidă”, a declarat Ludovic Orban, luni, pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Liberalul spune că o problemă a PNL este faptul că Florin Cîțu nu are credibilitate să negocieze o nouă majoritate.

„Conducerea partidului nu înțelege nimic din ce se întâmplă și e incapabilă să ofere o soluție stabilă de guvernare. Cîțu are credibilitate sub 10%. Asta e credibilitatea în fața oamenilor. Iar credibilitate în fața partenerilor posibili, ce să negocieze USR cu Cîțu în condițiile în care motivul ruperii coaliției care a dus la căderea guvernului Cîțu a fost faptul că Florin Cîțu nu a respectat protocolul coaliției și a luat decizii unilaterale și ulterior a făcut tot ce e posibil să rupă orice punte de comunicare cu USR?”, a adăugat Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.