Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban: Trecerea unei moţiuni de cenzură ar şubrezi dramatic capacitatea Guvernului de a face faţă provocărilor imense cu care ne confruntăm

Digi24
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban spune că o eventuală votare a moţiunii de cenzură înaintate de PSD ar "şubrezi dramatic capacitatea Guvernului de a face faţă provocărilor imense” cu care se confruntă, el arătând că, din punctul de vedere al puterii executive, dezbaterea moţiunii înainte de a se pronunţa Curtea Constituţională nu este în acord cu legea fundamentală. "Cred că Guvernul până la urmă va fi hotărât de români în data de 6 decembrie, când vor avea loc alegerile parlamentare", afirmă Orban, potrivit news.ro.

"Trecerea unei moţiuni de cenzură ar şubrezi dramatic capacitatea Guvernului de a face faţă provocărilor imense cu care ne confruntăm. E total neinspirată ideea depunerii unei moţiuni de cenzură şi în vacanţa parlamentară şi cu trei luni de zile înainte de alegerile parlamentare. Cred că Guvernul până la urmă va fi hotărât de români în data de 6 decembrie, când vor avea loc alegerile parlamentare. PSD a obţinut voturile oamenilor, şi-a bătut joc trei ani de zile de încrederea care le-a fost acordată de către cetăţeni”, a afirmat Ludovic Orban luni seară, într-o emisiune la Digi 24.

Citește și: Ludovic Orban îl face praf pe Alexandru Rafila: ‘Niciodată un guvern nu poate să impună aşa ceva’

Premierul a susţinut că Guvernul a făcut faţă provocărilor cu care s-a confruntat, "România stă în picioare” iar în economie "sunt semne clare de revenire”.

El a adăugat că, din punctul de vedere al Guvernului, este neconstituţională dezbaterea moţiunii înainte de a se pronunţa Curtea Constituţională.

"Deocamdată aşteptăm pronunţarea Curţii Constituţionale privitoare la conflictul juridic de natură constituţională pe care l-am declanşat. Noi considerăm că este neconstituţională dezbaterea moţiunii până nu se pronunţă Curtea Constituţională”, a spus Orban.

Premierul a adăugat că "democraţia nu înseamnă tirania majorităţii” şi a acuzat PSD că singurul motiv pentru care a făcut acest demers este dorinţa de a prelua puterea pentru a organiza alegerile.

"Prin această moţiune de cenzură este clar că PSD nu vrea altceva decât să pună mâna pe putere ca să controleze procesul electoral. Nu îi interesează vreun plan de guvernare sau... dacă au ceva de spus să se prezinte în alegeri, să se prezinte un plan de guvernare, să câştige încrederea românilor dacă sunt în stare”, a mai afirmat primul ministru.

Citește și: Avertisment dur! Doctor: ‘Vor fi și situații în care unii părinți își vor trimite copii la școală chiar cu febră’

Orban a apreciat că "a lăsa ţara fără guvern în momentul de faţă este un act de iresponsabilitate politică” şi a precizat că PNL "nu stă cu mâinile în sân”.

"Noi am declanşat negocieri cu toţi parlamentarii, indiferent de culoarea lor politică. Nu avem ce discuta cu conducerea PSD. Cu orice parlamentar discutăm pentru a îl convinge că este inoportun un astfel de demers şi că oricum alegerile vor decide peste trei luni cine va conduce România şi să îi convingem să aibă o atitudine responsabilă şi corectă faţă de România”, a mai afirmat Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.