Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban: Vreau ca fondurile guvernamentale pentru investiţii locale să fie distribuite după criteriile fondurilor europene

gov.ro
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că îşi doreşte ca fondurile guvernamentale pentru investiţii locale să fie distribuite după criterii asemănătoare fondurilor europene, pentru a elimina subiectivismul şi alocarea pe criterii politice, anunță AGERPRES.

"Vreau şi pe fondurile guvernamentale, proiectele de investiţii în plan local să fie distribuite după acelaşi mecanism, după aceleaşi criterii şi după aceleaşi proceduri cum sunt distribuiţi banii europeni, astfel încât să nu existe o tratare subiectivă, pentru că cetăţenii nu sunt de două categorii. În materii de alocare a resurselor pentru investiţii există doar cetăţeni români", a precizat Ludovic Orban, luni, într-o emisiune la Digi 24.

Citește și: Avertisment dur! Doctor: ‘Vor fi și situații în care unii părinți își vor trimite copii la școală chiar cu febră’

Acesta a recunoscut că unii primari de la alte partide aleg să candideze la alegerile locale doar pentru a avea apoi acces la fonduri guvernamentale, în cazul unei guvernări liberale.

"Sunt unii care au venit alături de noi nu neapărat că ţin la PNL, ci că estimează că PNL va guverna în următorii patru ani şi ca să aibă o relaţie mai bună cu zona guvernamentală - accesul la fonduri guvernamentale. Eu le-am transmis la toţi următorul mesaj: nu există subiectivism în alocarea de fonduri", a afirmat prim-ministrul.

În acest context, Ludovic Orban a subliniat faptul că, personal, este împotriva traseismului politic.

Citește și: Ludovic Orban îl face praf pe Alexandru Rafila: ‘Niciodată un guvern nu poate să impună aşa ceva’

"Personal, sunt împotriva traseismului politic. Sunt un om care m-am înscris într-un partid şi care de 30 de ani sunt într-un partid. Eu când am intrat într-un partid politic nu am intrat numai ca să fac eu o carieră, să obţin vreo funcţie publică, ci am intrat pentru că cred în valorile, în principiile, în doctrina formaţiunii politice respective şi eu cred că consecvenţa faţă de aceste valori şi principii este fundamentală în viaţa publică şi e şi o garanţie pentru alegători că omul care este implicat în viaţa publică se ţine de cuvânt, este consecvent, respectă principiile şi pune în practică promisiunile pe care le face în campaniile electorale când se acordă votul către liderii politici", a menţionat premierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.