Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lukasz Urban, şoferul polonez ucis de teroristul din Berlin, dus pe ultimul drum în satul natal

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, o reprezentantă a guvernului polonez, precum şi un diplomat german au luat parte, vineri, la funeraliile şoferului de camion care a fost ucis înainte de atentatul comis la 19 decembrie într-un târg de Crăciun la Berlin, informează AFP, potrivit agerpres.

Lukasz Urban, 37 de ani, va fi înhumat în satul Babie, în Pomerania Occidentală, în nord-vestul Poloniei.

Citeşte şi: Teroristul din Berlin avea de gând să ajungă la Roma

În momentul când a început, la miezul zilei, mesa celebrată de arhiepiscopul diocezei Szczecin, Mgr. Henryk Wejman, camionagii polonezi au adus un omagiu colegului lor, făcând să răsune claxoanele vehiculelor lor, oprite în toată Polonia. Circa 120 de camioane ar urma să ajungă în după-amiaza zilei de vineri în acest sat, pentru a exprima solidaritatea cu victima şi familia sa.

content-image

Lukasz Urban a fost găsit mort pe scaunul pasagerului în camionul cu care teroristul Anis Amri a pătruns în mulţimea de la târgul de Crăciun, ucigând 12 persoane şi rănind 48.

Potrivit proprietarului polonez al companiei de transport pentru care lucra Lukasz Urban, el a opus rezistenţă agresorului său. În fotografia arătată de poliţia germană, el a văzut pe faţa lui Lukasz urme de lovituri violente.

Şoferul de camion a fost ucis prin împuşcare înainte de atentat, contrar ipotezei avansate într-o primă etapă de presa germană, conform căreia el ar fi deviat camionul în momentul masacrului, salvând astfel vieţile mai multor trecători. Parchetul federal german a confirmat joi că sistemul de frânare automat al camionului a fost cel care a oprit cursa mortală după 70 şi 80 de metri, evitând "consecinţe şi mai grave".

content-image

Citeşte şi: Rusia a BOMBARDAT poziţiile jihadiştilor SI din Al-Bab

Costurile funeraliilor au fost preluate de statul polonez. O mişcare de solidaritate lansată de un camionagiu britanic, Dave Duncan, a primis strângerea a peste 177.000 de lire (aproape 206.000 de euro) pentru văduva şoferului polonez, Zuzanna, şi fiul lor de 17 ani. Şoferii de camion polonezi au lansat o chetă similară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.