Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lungmetrajul 'Green Book' a fost desemnat cel mai bun film al anului 2018

mediafax.ro
film

Lungmetrajul "Green Book", cu Viggo Mortensen, regizat de Peter Farrelly, a fost desemnat cel mai bun film al anului 2018 de prestigioasa asociaţie newyorkeză National Board of Review (NBR), informează Variety, potrivit Mediafax.

Premiile oferite de National Board of Review, o asociaţie ce are o vechime de peste 100 de ani, care include membri ai Academiei de film americane, cineaşti, studenţi şi profesionişti din industria de cinema, deschid în mod tradiţional sezonul trofeelor cinematografice de la Hollywood, care va culmina cu gala Oscar.

"Green Book" este povestea reală a unei prietenii neobișnuite dintre un pianist de culoare şi un italo-american dur pe care cel dintâi îl angajează ca şofer şi asistent personal, faptele având loc în America anilor '60, când rasismul şi prejudecăţile încă erau o normalitate.

Pentru partitura din acest film, Viggo Mortensen a fost recompensat de NBR cu premiul pentru cel mai bun rol principal masculin, în timp ce Lady Gaga a primit trofeul pentru cel mai bun rol principal feminin, pentru interpretarea din musicalul "A Star Is Born", de Bradley Cooper, premiat la categoria "cel mai bun regizor".

Citește și: Noi producții exclusive animate originale, bazate pe cărțile îndrăgitului autor Roald Dahl, vor fi produse de Netflix în 2019

Sam Elliott ("A Star Is Born") și Regina King ("If Beale Street Could Talk") au primit premiile pentru cele mai bune roluri secundare.

Premiile pentru cel mai bun scenariu le-au primit Paul Schrader, pentru "First Reformed" (original), și Barry Jenkins, pentru "If Beale Street Could Talk" (adaptat),

Premiul pentru cel mai bun lungmetraj animat i-a revenit producției Pixar "Incredibles 2", de Brad Bird, "RBG", de Ruth Bader Ginsburg, a obținut trofeul pentru cel mai bun documentar, iar "Cold War", de Pawel Pawlikowski, a fost desemnat cel mai bun film străin.

Anul trecut, premiul NBR pentru cel mai bun film i-a revenit producției regizate de Steven Spielberg "The Post".

Premiile anunțate marți vor fi înmânate câștigătorilor la o gală care va avea loc pe 8 ianuarie 2019, la Cipriani 42nd Street din New York.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.