Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Luni NEAGRĂ pentru Liviu Dragnea și Florin Iordache - Opoziția anunță un NOU demers de REVOCARE

dragnea parlament

Liberalii vor continua, luni, demersul revocării lui Liviu Dragnea de la șefia Camerei Deputaților și a vicepreședintelui Florin Iordache, a anunțat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă. Acesta a spus că partidul va boicota ședințele de plen dacă aceștia vor conduce ședințele, scrie Mediafax.

Citește și: Audiere BOMBĂ la Parchetul General - Carmen Iohannis, chemată luni să dea explicații în fața procurorilor

„Vom boicota toate ședințele de plen care vor fi conduse de Liviu Dragnea și Florin Iordache pentru că ei în acest moment comit un abuz. Asta înseamnă că trebuie finalizată procedura de revocare a celotr doi care ocupă funcții de conducere la Camera Deputaților. (...) Nu vom participa la ședințele respective, asta înseamnă boicot. Noi credem că până la discutarea și dezbaterea proiectului de lege a bugetului de stat și a Legii pensiilor se va finaliza procedura de revocare a celor doi din funcții”, a declarat Ionel Dancă, în Parlament.

Liberalul a afirmat că în prezent Liviu Dragnea și Florin Iordache nu mai pot conduce ședințele de plen ale Camerei Deputaților, fiind propuși pentru revocare.

„În acest moment atât Liviu Dragnea, cât și Florin Iordache au pe ordinea de zi votată ieri în ședința Camerei Deputaților două cereri de revocare din funcțiile pe care le dețin la conducerea Camerei Deputaților. Această procedură trebuie finalizată prin vot final în următoarea ședință de plen. Atât timp cât pe ordinea de zi vor fi aceste cereri de revocare votate ieri, atât Liviu Dragnea cât și Florin Iordache nu pot conduce ședințele Camerei Deputaților. Practic în acest moment Liviu Dragnea și Florin Iordache nu mai pot ocupa funcții de conducere în ceea ce privește ședințele Camerei Deputaților”, a adăugat Dancă.

Întrebat ce se va întâmpla dacă și PSD va cere revocarea vicepreședintelui liberal al Camerei Deputaților, Ionel Dancă a afirmat că „va trebui respectat regulamentul” și că „se va ajunge la un impas”.

De asemenea, purtătorul de cuvând al PNL a a explicat de ce ședința de plen de miercuri a fost regulamentară și că din moment ce a fost propusă o cerere de revocare a conducerii Camerei, Florin Iordache trebuia să lase un alt vicepreședinte al forului să prezideze, în mod legitim, lucrările ședinței.

Prim-vicepreședintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a cerut, miercuri dimineață, în ședința de plen a Camerei Deputaților, revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea acestui for legislativ. De asemenea, ea a cerut și revocarea lui Florin Iordache și Eugen Nicolicea din funcția de vicepreședinte al Camerei. Singurul vicepreședinte al forului din partea PSD pe numele căruia nu a fost formulată o cerere de revocare este Carmen-Ileana Mihălcescu.

”Astăzi (miercuri - n.r.) vă solicităm ca pe ordinea de zi de plen două solicitări de revocare a domnului vicepreședinte Florin Iordache și a domnului președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. De asemenea, prima solicitare pe care v-o fac și vă rog să țineți cont de succesiunea solicitărilor de procedură și în felul acesta să le supuneți votului”, a cerut Raluca Turcan, deputat PNL.

În schimb, vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache a afirmat, miercuri, că cererea Opoziției privind revocarea din funcție a președintelui și a unui vicepreședinte ai Camerei Deputaților,. Liviu Dragnea și a sa, nu este regulamentară, acuzând inițiatorii de deficiențe în a înțelege regulamentul.

Totodată președintele Camerei Deputaților a acuzat, miercuri, că șeful statului Klaus Iohannis s-ar afla în spatele acțiunii din Parlament, spunând că Opoziția, "după stilul lui Iohannis", vrea să ia cu japca Parlamentul. Dragnea mai spune că nu se întâmplă nimic fără știrea președintelui.

Citește și: Viorica Dăncilă promite DECAPITAREA CNAIR: Dacă șeful nu vine să îmi prezinte 100 de kilometri de autostradă, pleacă acasă .

În replică, întrebat miercuri despre acuzațiile potrivit cărora ar fi încercat să îl contacteze telefonic pe Florin Iordache pentru a pune presiune pe acesta, Klaus Iohannis a spus: „Haideți, lăsați-mă cu prostii din astea, niște povești inventate”.

Chestionat dacă a avut vreo implicare în demersul Opoziției, șeful statului a răspuns: „Nu, nu am avut o implicare, dar ideea nu e rea. O să mă gândesc la asta”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.