Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupta electorală devine tot mai dură în Statele Unite. Serviciile de informații acuză Congresul de scurgeri de informații și anunță boicot total până la alegeri

SOFREP
us intelligence community comunitatea de informatii sua

Biroul de coordonare a informaţiilor secrete din SUA nu va mai trimite reprezentanţi să raporteze Congresului despre securitatea alegerilor, deoarece au existat scurgeri din comisiile parlamentare, au declarat sâmbătă agenţiei Reuters preluat de agerpres oficiali din cadrul biroului.

Vezi și: Michael Moore avertizează că Donald Trump va câștiga din nou alegerile prezidențiale: 'Sunteţi pregătiţi mental să fiţi din nou depăşiţi de Trump?'

Noul director pentru informaţiile naţionale al Casei Albe, John Ratcliffe, a notificat vineri comisiile pentru informaţii din Camera Reprezentanţilor şi Senat că biroul său va trimite doar rapoarte scrise. Un subordonat al său a afirmat, sub rezerva anonimatului, că directorul este 'îngrijorat de dezvăluirea neautorizată a unor informaţii sensibile, în urma şedinţelor de informare recente'.

Democraţii, care urmăresc cu atenţie eforturile străine de a influenţa alegerile prezidenţiale din SUA, din 3 noiembrie, au reacţionat vehement. Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, şi preşedintele comisiei pentru informaţii secrete, Adam Schiff, au condamnat decizia lui Ratcliffe. Ei au susţinut într-un comunicat că 'este o abdicare şocantă de la responsabilitatea legală de a informa continuu Congresul şi o trădare a dreptului publicului de a şti cum încearcă puterile străine să ne submineze democraţia'.

Senatorul republican Marco Rubio, care conduce comisia restrânsă a Senatului pentru informaţiile secrete, a declarat sâmbătă seara că a discutat cu Ratcliffe, care i-a spus 'fără echivoc' că va îndeplini obligaţia comunităţii de informaţii de a raporta Congresului.

Biroul directorului pentru informaţiile naţionale a afirmat luna aceasta că Rusia, care orchestrat în 2016 o campanie de piraterie informatică în favoarea actualului preşedinte al SUA, Donald Trump, încearcă în prezent să îl denigreze pe contracandidatul democrat al acestuia, fostul vicepreşedinte Joe Biden. De asemenea, biroul susţine că Iranul şi China speră că Trump nu va fi reales.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.