Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Luptele de putere din spatele gafelor Vioricăi Dăncilă

dancila telefon

Citind, și astăzi la fel precum în zilele trecute, despre noile gafe ale doamnei premier Viorica Dăncilă, nu poți să nu te întrebi cum se poate una ca asta. Din punct de vedere analitic, întrebarea nu este deloc retorică. Faptul că doamna Dăncilă gafează în mod natural nu este nicidecum un motiv suficient pentru că gafele ele sale să iasă "pe sticlă". Oricât de mare ar fi degringolada din PSD, trebuie să mai existe câțiva specialiști de PR care se poate fi detașați la Guvern și să gestioneze această criză continuă.

Și atunci îți pui întrebarea... cui îi folosește ca doamna Dăncilă să nu se poate exprima, în public, într-un mod acceptabil? După ce pui această întrebare observi că, din punct de vedere al abilităților de comunicare publică, premierii României par să fie din ce în ce mai incompetenți de când PSD a venit la putere.

Sevil Shaideh, deși tehnocrată în felul ei, a fost descrisă de către toată lumea ca o femeie formidabilă. Poate nu ar fi sedus masele, dar cu siguranță ar fi putut face față cu brio unui interviu. Sorin Grindeanu avea deja când a venit să își preia postul un sindrom de politician de provincie parașutat în Capitală. Dar în momentele sale bune puteai să înțelegi, de ce a avut succes în Timiș. Putea să dea vorbească având o inflexiune caldă, știa să vorbească pe limba poporului PSD. După dl Grindeanu a urmat Mihai Tudose, mai bătrân și mai puțin fotogenic decât predecesorul său. Totuși, și acesta a avut un anumit succes. Dincolo de fața brăzdată care i-a atras glume despre bețivăneală, domnul Tudose respira acel aer de director competent de întreprindere care mai atrage simpatia unei părți a electoratului PSD.

Într-un fel, toți trei au pica tocmai din cauza calităților lor (atâtea câte erau). Dincolo de problema unui presupus pericol de spionaj, președintele Iohannis a refuzat o pe doamna Shaideh, cel mai probabil, tocmai deoarece nu a agreat combinația sa de abilitate și loialitate. Următorii doi, îmbătați de putere, au crezut că pot vorbi direct cu poporul, sau măcar cu poporul PSD, peste capul lui Liviu Dragnea. Greșeală fatală.

Din acest punct de vedere dna Dăncilă nu prezintă nici un pericol. Ea nu are nici calitățile de organizare nici cele de comunicare ale predecesorilor și, prin urmare, nu poate să dea o lovitură contra lui Liviu Dragnea. În primul rând pentru că nu știe cum să facă acest lucru și, în al doilea rând, pentru că nu are verbul necesar pentru a ralia pe alții în jurul său

 

Practic, dincolo de persoana care ocupă temporar această funcție, doamna Dăncilă este un produs al designerului politic Liviu Dragnea. Ea are acele caracteristici care sunt necesare în portretul primului ministru ideal așa cum a fost construit de președintele PSD în ultimii ani prin încercare și eroare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.